PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=674736}

W Kopenhadze

Copenhagen
2014
6,7 2,5 tys. ocen
6,7 10 1 2503
3,0 2 krytyków
W Kopenhadze
powrót do forum filmu W Kopenhadze

WYJĄTKOWY

ocenił(a) film na 9

wyjątkowy film.nawet nie wiem dlaczego-po prostu.
ale miałam taką cichą nadzieję,ze zostanie pokazane jak po jakiś 2 latach przyjeżdża znowu do Kopenhagi i się spotykają.

mimo wszystko cudowny film .

OMELI81

SPOILER !!! Dokładnie, ja również w duszy liczyłam na magiczne spotkanie po latach :D Nie mniej jednak fabuła filmu jest wprost rewelacyjna moim zdaniem: niebanalna i trochę zaskakująca. Poza tym: kocham filmy właśnie w takim klimacie, doskonale obrazujące uczucia postaci oraz skłaniające być może niektórych widzów do refleksji.
Co więcej, historia tych dwojga ludzi przedstawiona jest w taki sposób, że nie nudzi, mimo, iż jest to raczej typowy melodramat. Myślę, że wielkim atutem było wybranie tytułowej Kopenhagi jako miejsca wydarzeń, ma ona bowiem swój urok,a w połączeniu z muzyką nadaje filmowi niepowtarzalnego klimatu. A przesłanie całości? Takie, że niedojrzały 28- latek pod wpływem 2 lata od siebie młodszej, lecz niezwykle inteligentnej i błyskotliwej dziewczyny dopiero uświadamia sobie, co jest w życiu ważne. i ta wyczuwalna chemia między bohaterami... W sumie - magiczna koncepcja :D

ocenił(a) film na 5
blackout777

"Takie, że niedojrzały 28- latek pod wpływem 2 lata od siebie młodszej"
ona chyba była troszeczkę więcej niż 2 lata młodsza :P

zapytajsie

Chodziło mi o to , że była 2 RAZY młodsza, a nie o 2 lata , myślałam co innego a napisałam w pośpiechu głupotę, masz rację; D