PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475937}

W chmurach

Up in the Air
2009
6,9 91 tys. ocen
6,9 10 1 91116
7,2 43 krytyków
W chmurach
powrót do forum filmu W chmurach

Ja w tym filmie nie wyłapałem nic fajnego ani śmiesznego, ot zwykły, przegadany, średni zapychacz czasu na wieczór.

ocenił(a) film na 7
zaxnhwzg

No to w takim razie powiem, że prosty z Ciebie chłopak :)

ocenił(a) film na 6
alano

to ja też jestem prostu chłopak. Jakoś nie przepadam na Clooneyem, tym bardziej mnie dziwi moja ocena. Bo dość przyjemny film, a zwłaszcza refleksje jakie po nim zostają. Pomimo końcówki - gdzie już parę razy dało mi się ziewanie - film nawet ok w odbiorze, aczkolwiek długi. Jak ktoś nie musi oglądać, to nic się nie stanie - choć ciekawy wątek latania samolotem, romansu Ryana i Alexy (gdzie myślałem że Alex to męskie imię), ukazanie pracy Ryana i Natalii (gdzie - tu się nie zgodzę z kimśtam w innym wątku - podoba mi się jej gra aktorska), ślubu siostry - kilka nieprzydługich wątków, ale jak przyjdzie co do czego - nie wiadomo który jest tym dominującym. Chyba żaden.

Film na pewno zasługuje na pochwałę pod jednym względem - jak to było u mnie: zmusza do refleksji. Bo kończąc się - wg mnie melancholijnie - uświadamia tobie, że nie walcząc o to, co dla ciebie ważne - jesteś nieszczęśliwy. Odpuszczając miłości, nie robiąc nic w jej kierunku - jaki to ma sens? Idealne ukazanie oszukiwanie samego siebie, wmawiając innym wartości, jakie przy konfrontacji z życiem mają się do siebie nijak. Kurde, chyba tak samo jest u mnie :/ dlatego więcej jak 7 nie dałem, aż mi się głupio po nim zrobiło :/ ale - nie żałuję że widziałem ;) i może kiedyś w przypływie emocji znowu obejrzę. Choć niekoniecznie.

A jeśli obejrzę, to żeby móc sobie odpowiedzieć na nurtujące mnie pytanie - o czym był ten film? Który wątek miał tu zaważyć? Który był poboczny? Ja nie wiem. Bo widocznie prosty ze mnie chłopak.

ocenił(a) film na 7
einzigartig

niepotrzebnie mącisz, bo sama długość Twojego posta świadczy już o tym, że w przeciwieństwie do poprzednika, który jak to określił: "nie wyłapał nic fajnego ani śmiesznego" potrafisz przynajmniej konstruktywnie krytykować.

ocenił(a) film na 6
alano

z racji tego że nie wiem czy zostałem pojechany czy nie, nie wiem jak mam się do tego odnieść - może nadmienię, że może i są osoby, którym film o niczym nie przeszkadza. Mi sam w sobie nie przeszkadza, znośnie się obejrzało. Ale że mieć wątpliwości co do jego przedstawienia - można. Dla mnie tak samo jak z wieloma innymi filmami - nie da się powiedzieć jednoznacznie "tak" lub "nie" - w sumie może o żadnym tak powiedzieć nie można. Że mącę - to chyba nawet słusznie. Mam wątpliwości, które może kogo innego zmuszą do refleksji :-) i znalezienia tego, co mi się w nim nie udało.

ocenił(a) film na 6
alano

czyli rozumiem, że wszyscy ludzie, którym nie podobał się ten film to prości ludzie?

ocenił(a) film na 7
Kropelka_3

Wszyscy którzy nie potrafią konstruktywnie krytykować to prości ludzie.

ocenił(a) film na 5
alano

jakoś nie widzę w Twych postach konstruktywnej krytyki więc jaką osobą Ty jesteś?

ocenił(a) film na 7
sroczka_29

Matko...jak ja uwielbiam ludzi którzy nie dość że odkopują stary temat, to jeszcze tylko po to żeby popisać się swoją "elokwencją". Nawet nie będę się bawił w odpisywanie. Pozdrawiam.

alano

BRAWA DLA CIEBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

ocenił(a) film na 6
zaxnhwzg

Zgadzam się,nie było w tym filmie nic rewelacyjnego.

simon3333

POLECAM BOLLYWOOD TAM SIĘ ODNAJDZIESZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 6
magdisaiyasin

Wolę psy trance od indyjskiego kina.