PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475937}

W chmurach

Up in the Air
2009
6,9 91 tys. ocen
6,9 10 1 91116
7,2 43 krytyków
W chmurach
powrót do forum filmu W chmurach

3/10

ocenił(a) film na 3

Męczyłam sie oglądając okropną gre aktorską Anny Kedrick. Z przykrością musze stwierdzić,
ze tak złej aktorki dawno nie widziałam u boku Georga Clooneya. Natomist jeśli chodzi o
film to na 3.

mkorba

oj zgodzę się.. nie tylko słaba aktorka, ale i wizualnie nie przyciągająca, nie intryguje wyglądem, osobowością. aż dziwne, że gra u boku Clooneya.. scena gdy zaczyna płakać, z tego powodu, że facet ją rzucił, to jedna z najgorzej zagranych jaką widziałam

ocenił(a) film na 7
Holly85

A czy ona miała grać kogoś intrygującego, pociągającego? Oczywiście Jessica Alba wyglądałaby lepiej, tyle że to miała być postać (w moim mniemaniu) niepozornej, ambitnej yuppie, takiej zwykłej koleżanki z akademickiej albo szkolnej ławki, która miała same 5. Dziewczyna w moim odczuciu bardzo naturalna i w sumie zabawna, wielkiej kariery pewnie nie zrobi bo... nie jest Jessicą Albą czy Charlize Theron, ale w drugim planie będzie ją pewnie można często zobaczyć.

ocenił(a) film na 2
mkorba

Jedny słowem film - kaszalot !!!

ocenił(a) film na 7
alex_72

Jednym słowem - wpis kaszalot!!!

ocenił(a) film na 2
lucwarchol

Mosz gust, niech Cie....

ocenił(a) film na 7
mkorba

heheh a u mnie wręcz przeciwnie, dziwnie zagrała jednak cos w tym było

ocenił(a) film na 9
mkorba

Ten film miał być o nietypowej pracy nietypowego faceta. O zwykłych zwalnianych ludziach, na prawdę zwykłych. Nie typowych Amerykanach, pokazywanych przy innych tego typu produkcjach. Ci byli na prawdę przeciętnie, pokazani nienanachalnie, bez żadnych cech szczególnych (poza Amerykańskim przywiązaniem do pracy, ale bez przesadnego patosu). To, że Anny zagrała nijako i do tego nie wyglądała porażająco idealnie wpasowuje się w przeciętność tych wszystkich ludzi gdzieś na drugim planie (rodzina Georga).
Genialne natomiast jest zmontowanie scen i utrzymanie klimaty filmu o zwykłych ludziach, ciekawe pracy. Za to 9/10

ocenił(a) film na 9
mkorba

oj ja się bardzo nie zgodzę co do Anny Kendrick . Ja uważam, że ma talent aktorski i mam nadzieję że zobaczę ją w kolejnych dobrych filmach. Ten był świetny.

mkorba

Nie oglądałem filmu więc obiektywnie się nie wypowiem, ale wypowiedź leci typową kobiecą zawiścią. Tak na pewno jesteś od niej ładniejsza i na pewno lepiej byś zagrała, ale nikt Cię jeszcze nie odkrył i wylewasz tu swoją frustrację.

ocenił(a) film na 8
filozof71

za dużo filozofujesz :)

KingPaulus

Raczej konstatuję :-)

ocenił(a) film na 8
mkorba

e tam, gruba przesada, a i krytyczna ocena tak dobrego filmu to też jakiś kosmos. Mnie tam nie raziła zupełnie i wręcz zagrała bardzo wiarygodnie. Gówniara, która się pnie, ma fakultety z psychologii, a jest jeszcze w sumie nadambitnym, naiwnym, rozhisteryzowanym dzieciakiem. Dla mnie film generalnie świetny. Może nie doskonały, ale świetny

ocenił(a) film na 10
mkorba

3/10 to bardzo krzywdząca ocena. Film jest naprawdę wart obejrzenia, bo zawiera pewne przesłanie i to ukazane w sposób nietypowy dla amerykańskiego kina bo bez zbędnego patosu. A co do Anny Kedrick to nie mogę się zgodzić, żeby zagrała aż tak tragicznie - nie jest to z pewnością samorodny talent wśród młodych aktorek, ale przynajmniej jest prawdziwa - nie lubię aktorek z silikonowym cycem i buzią lalki barbie. Wreszcie w amerykańskiej produkcji pokazane mamy prawdziwe oblicze Ameryki - nie raju na ziemi, ale kraju i ludzi takich samych jak na całym świecie, borykających się z takimi samymi problemami i mających takie same rozterki jak reszta populacji na ziemi. 10/10 za to że nic nie wybucha i cała fabuła nie jest przerysowana (no i za świetną rolę Georga Clooneya).

mkorba

Tak na pewno. I dlatego, że tak beznadziejnie grała dostała od razu Nominację do Oscara za najlepszą aktorkę drugoplanową.

Same dzieci tu są.

eowine

Anna świetnie zagrała, bardzo wiarygodnie. Zasłużona nominacja do Oscara.

eowine

Nominowano ją też za tę rolę do złotego globa i bafty, ale rzeczywiście zagrała fatalnie, strasznie po prostu :] Jak czytam takie opinie to czuję się, jakbym był z innej galaktyki. To tak jakby powiedzieć, że Mariel Hemingway źle zagrała w "Manhattanie". Zupełny brak wyczucia i zrozumienia konwencji. Przecież ona miała być młokosem, nerwowym kujonkiem, irytującym żółtodziobem z dobrej szkółki (jak w poście poniżej). A sam film rewelacyjny. Jeśli warto robić i oglądać tzw. mainstream, to tylko taki. 9/10

ocenił(a) film na 8
eowine

Nominacje od dawna nie są wyznacznikiem dobrego aktorstwa czy też ogólnie kina ..

KingPaulus

ale zawsze coś sugerują i jakimś wyznacznikiem są

ocenił(a) film na 7
mkorba

film może nie jest najwyższych lotów, ale miło się go oglądało. Anna Kedrick zagrała tak, jak miała zagrać i jeżeli wzbudziła w kimś antypatię, to tylko można ją pochwalić - taki był zamysł.