PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475937}

W chmurach

Up in the Air
2009
6,9 91 tys. ocen
6,9 10 1 91116
7,2 43 krytyków
W chmurach
powrót do forum filmu W chmurach

Dobry

ocenił(a) film na 7

Kolejna postawiona przeze mnie "siódemka" z nominowanych filmów do najważniejszej kategorii. Jak na razie tylko Dystrykt odstaje od reszty. Jak mówi jedna z recenzji na Filmwebie, "Up In The Air" jest: "łatwe, lekkie i przyjemne". I taki dokładnie jest. Powiedziałbym, że nawet bardzo przyjemne i całkiem niegłupie. Clooney się stara i udowadnia, że jest aktorem, choć to wciąż Clooney ;) Na pewno będę kibicował Verze Farmiga, bo zrobiła na mnie spore wrażenie i w tym przypadku nominacja Akademii mnie nie dziwi. Historyjka jakich wiele w Hollywood: coś z pogranicza historyjek o samotnym i zapracowanym człowieku sukcesu, który odkrywa przyjemności życia towarzysko-rodzinnego, a jego własne życie zaczyna mu się jawić jako bezwartościowa pustka. [możliwy spoiler] Jednak nie wszystkie z tych historyjek mogą pochwalić się taką świeżością jak w tym filmie i nie wszystkie nie kończą się stu procentowym happy endem, w którym główny bohater - człowiek zapracowany - zmienia całkowicie swoje życie dla tej jednej osoby. Tutaj Ryan grany przez Clooneya zderzył się w pewnym stopniu z rzeczywistością.