PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475937}

W chmurach

Up in the Air
2009
6,9 91 tys. ocen
6,9 10 1 91118
7,2 43 krytyków
W chmurach
powrót do forum filmu W chmurach

Świetny film, ogląda się jednym tchem.
Dosyć dynamiczny, wiele wątków, zrobiony w fajnym klimacie. Super dobrana muzyka.
Skłania do refleksji i odpowiedzi na pytanie- co w życiu jest najważniejsze ??
Film o samotności i relacjach międzyludzkich, o pogoni za pracą, marzeniach nie zawsze się spełniających.
Nominacje do Oskara słusznie przyznane.
Po seansie, żal że to już koniec filmu.

Mimi_15

Fajny filmik dla każdego, bardzo podobał mi się George Clooney w roli Ryan Bingham, nie liczyłam na to, że wyszło coś fajnego ale się pomyliłam co mnie cieszy.

ocenił(a) film na 7
Mimi_15

A ja ma torchę inne zdanie, ponieważ w kinie film mnie trochę nudził."Doszedł" do mnie jednak następnego dnia i od tamtego czasu nie opuszcza moich myśli...W lekki sposób został bowiem pokazany dylemat współczesnego człowieka, zawieszonego między pracą, a zyciem prywatnym oraz między posiadaniem rodziny, a byciem samotnikiem. Smutne to strasznie, że nasze życie tak pędzi, ze czasami dokonujemy złych wyborów i budzimy się wtedy kiedy jest już za późno...
Paradoksalnie jednak uważam, że film ten pokazuje,że wszyscy są w jakiś sposób samotni. Bo przecież jego wybranka niby miała rodzinę,ale jednak też cały czas była w pracy i czegoś jej brakowało, czegoś co myślała,że może znajdzie w Clooney'u...
Dla mnie najlepszym momentem było zderzenie światów 20 latki i 30 latki, kiedy obie Panie się spotykają i wymieniają ze sobą poglądy na temat mężczyzn..Niesamowite jak patrzy na to 20latka, a jak kobieta ciut starsza..ciekawie pokazane jak wraz z wiekiem zmieniają się nasze priorytety...
Generalnie polecam:) zwłaszcza pracocholikom, narcyzom i egoistom, może obudzą się w porę, zanim obudzą się w chmurach....

Fiona7

Wiesz, mi tez film początkowo się dłużył. Potem jednak "dałam" się wciągnąć.
Odbieram go trochę moralizatorsko, jako film "ku przestrodze" jak to mawiała moja polonistka ;) Tak jak piszesz, pokazuje realia, samo życie -
niestety.
Scena rozmowy tych kobiet.. kurcze - dla mnie rewelacja. Jestem bliżej tej
starszej, i przypomniałam sobie moje "młodsze" poglądy.I poczułam się tak,
jakby mi ktoś kopniaka zasunął ;)
Podobała mi się scena w samolocie/ gdy zostaje nagrodzony/ Jednak nie
potrafi się już z tego cieszyć, bo dociera do niego, co naprawdę jest ważne, i co go ominęło. Przynajmniej ja tak to odebrałam. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Fiona7

Podoba mi się bardzo twoja wypowiedź, jest bardzo trafiona.
Wieczorem po seansie również miałam mieszane uczucia i zastanawiałam się nad tym, jakie te życie jest smutne. Jak wielu ludzi wkoło nas podobnie żyje i trapią ich podobne problemy.
Wzięłam pod lupę nawet swoje postępowanie i przeanalizowałam, czy można zrobić coś więcej żeby być bardziej szczęśliwą i spełnioną. Czy bliscy mnie otaczający nie cierpią przeze mnie.
Film bardzo wartościowy.
Mi osobiście na długo zostanie w pamięci i chętnie za jakiś czas do niego wrócę.