PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475937}

W chmurach

Up in the Air
2009
6,9 91 tys. ocen
6,9 10 1 91044
7,0 56 krytyków
W chmurach
powrót do forum filmu W chmurach

Film, który warto polecić. Zgodzę się z nominacją George'a Clooney'a do Oskarów, ale nic poza tym. Film nie zachwyca, ale zapada w pamięć. Potrafi także doprowadzić do łez. Z ciekawością obserwowałam przemianę głownego bohatera. Gorąco kibicowałam mu, gdy zmieniał wszystko w swoim życiu. I byłam zdruzgotana, gdy wszystkie jego plany legły w gruzach, na dodatek przez kobietę, którą pokochał i która go zdradziła - 'bo to zła kobieta była'. Taka prawdę było by mi łatwiej przyjąć do wiadomości. Niestety kobieta, dla której głowny bohater chciał się zmienić, nie była czarnym charakterm. Polubiłam ją - jak można było jej nie polubić? To dzięki niej głowny bohater zrozumiał czym jest prawdziwe szczęście. Niestety także przez nią, poniósł on sromotną porażkę. Z bólem w serce obserwowałam jego powrót do wcześniejszego życia. Choć chciał tyle zmienić w swoim życiu, nie zmienił nic. I to było najgorsze - że spróbował i doznał klęski. George Clooney zasługuje na Oskara. Dzięki roli w tym filmie, pokochałam go (choć wcześniej ledwie go tolerowałam).

kingakrajewska

:) Co rozumiesz przez to, ze bohater zrozumial czym jest prawdziwe szczescie? Ktos kiedys powiedzial, ze szczęscie jest zawsze tam gdzie je człowiek widzi.

ocenił(a) film na 6
rafbry

Gdy nagle szczęściem okazuje się coś co było zaprzeczeniem dotychczasowego szczęścia?

ocenił(a) film na 9
rihoo

mocne rihoo ;)

ocenił(a) film na 6
kingakrajewska

Wow...chyba, że to ironia? Kiedy ja to napisałem... czas biegnie...

ocenił(a) film na 9
rihoo

żadna tam ironia

kingakrajewska

To jest jeden z ulubionych filmów, do których często wracam. Sama już nie wiem ile razy go widziałam. Nie wiem czy to zasługa Clooney'a, czy Farmingi, ale film niesamowicie zapada w pamięć.
No i samoloty. Od początku podobało mi się skrzywienie głównego bohatera. Chciałabym mieć tyle odwagi ile on. I być w trasie. Każdy kogo interesuje latanie czy samoloty, chociaż na jeden dzień chciałby się znaleźć na pokładzie tych pięknych maszyn American Airlines.

ocenił(a) film na 9
LubieWieszaki

do odważnych świat należy, każde pragnienie można spełnić^^