PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475937}

W chmurach

Up in the Air
2009
6,9 91 tys. ocen
6,9 10 1 91121
7,2 43 krytyków
W chmurach
powrót do forum filmu W chmurach

Byłam dzisiaj na nim w kinie. Film dobry i niestety tylko tyle. Mimo, że główną rolę grał George Clooney przez cały czas miałam wrażenie, że oglądam jakiś melodramat, a czas dłuży się w nieskończoność.
Mam także wrażenie, że jego głębszy sens dociera do widza (i to nie każdego) dopiero po kilku godzinach po obejrzeniu filmu.
Moja ocena?
7/10

ocenił(a) film na 8
Keede

''Mimo, że główną rolę grał George Clooney przez cały czas miałam wrażenie, że oglądam jakiś melodramat''

hmmm...czegoś tu chyba nie rozumiem...to co, Clooney nie może zagrać w melodramacie?

Keede

Coś mało popularny jest ten film, mało komentujących. Może jednak sam film nie nalezy do aż tak komercyjnych, jak się mogłoby wydawać. Sam kręgosłup scenariusza jest niemal standardowy i w rękach innego reżysera oraz z innymi aktorami wyszłaby kolejna komedia romantyczna. Reitman jednak bardzo dobrze kręci - kilka scen robi wrażenie, powtarzalność pakowania bagażu bohatera, urocze sceny z wizyty bohatera w rodzinnych stronach i sama scena ślubu, same sceny monologów zwalnianych osób. Bywa ambitniej czasem, ale też zabawnie, nie popadając w błazenadę. Z nadzieję, że Reitman pójdzie dalej i jeszcze Nam przygotuje lepszy film ten jest przyjemnym wypełniaczem czasu.