PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525620}
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 107200
6,6 37 krytyków
W ciemności
powrót do forum filmu W ciemności

Jeżeli ktoś mówi ,że Polacy nie potrafią robic filmów to niech się na ten film wybierze! A chwalenie amerykanów ,że robią najlepsze filmy to lekka przesada... Film wg mnie jest na prawdę godny kupna biletu, jeden z lepszych polskich filmów jakie ostatnio widziałem, a nie będe ukrywał ,że było ich bardzo nie wiele...

ocenił(a) film na 8
pawel_filmaniak_filmweb

Się zgodzę się! Świetnie zrobiony, super ujęcia, pięknie zagrany no mistrzowstwo, co prawda 'dychy' nie dałem bo nie trafił w mój gust aczkolwiek podobał mi się taki dramat taki nie amerykański. W okresie około punktu kulminacyjnego świetne sceny "w deszczu" albo "pascha". Polecam wszystkim!

ocenił(a) film na 10
pawel_filmaniak_filmweb

Zgadzam się, naprawdę dobry film, zarówno pod względem czysto technicznym (niesamowicie oddana atmosfera tych przerażających dni) jak i emocjonalnym. Kolejny też raz utwierdzam się w przekonaniu, że Więckiewicz jest naprawdę dobrym aktorem. Realistycznie także ukazana "normalność" ludzi żyjących w tamtych przecież nienormalnych czasach, z ich zaletami ale i wadami, przywarami - i to niezależnie od wyznania. Zakończenie, które dopisał los... z resztą nie będę Wam zdradzał go - na film według mnie naprawdę warto pójść.

ocenił(a) film na 8
pawel_filmaniak_filmweb

Prawdę mówiąc Polacy dość rzadko robią dobre filmy, choć skoro nie ukrywasz, że widziałeś ich niewiele, to może oglądałeś akurat same dobre. I chyba nie wszyscy twierdzą, że Amerykanie robią najlepsze filmy.
Film moim zdaniem znakomity, rózne elementy realizacji zrobiły na mnie wrażenie: zdjęcia (nadziemne), charakteryzacja aktorów, gra głównych postaci.

użytkownik usunięty
pawel_filmaniak_filmweb

Oj, jest naprawdę bardzo dużo polskich filmów tysiąc razy lepszych od amerykańskich, ale i tysiąc razy lepszych od "W ciemności". Pani Holland załamała mnie filmem "Janosik prawdziwa historia" i idąc na jej najnowsze, ponoć Oscarowe dzieło miałam nadzieję na jej wielki powrót do formy. Niestety, chyba jej kryzys twórczy trwa do dzisiaj.