PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525620}
7,1 107 tys. ocen
7,1 10 1 107200
6,4 45 krytyków
W ciemności
powrót do forum filmu W ciemności

Film nie porywa,jest przereklamowany!!!,,Róża,, tysiackroć jest lepsza

ocenił(a) film na 6
dariaisara

To że jest przereklamowany to się akurat zgodzę - miał być wielkie halo, a prawda jest taka że od czasów "Pianisty" nic na ten temat lepszego nie nakręcono.
Plusy:
- role Więckiewicza, Preis, Furmanna i Skoniecznego
- wierne odwzorowanie tamtej rzeczywistości
Minusy:
- przydługawy
- przesadzone sceny eksterminacji, wręcz epatowanie tym
- pokazanie na końcu jaki to po '45 był raj w polsce :/

ocenił(a) film na 8
tonnycamonte

A co byście chcieli?!? Małpę w kosmosie wystawiającą Szekspira?!?! Ludzie ....wkurzają mnie wieczne bezpodstawne krytyki wobec dobrych filmów!!!! Zróbcie lepszy ! 8/10

ocenił(a) film na 6
cebul_297

Nie twierdzę że to jest słaby film, sam dałem mu 6/10, po prostu wymieniłem jego mocne i słabe strony i twierdzę że nie jest aż tak dobry jak to reklamy mówią. Jak już chcemy tematykę prześladowania żydów to może wreszcie ktoś powinien nakręcić dobry film jak żydzi mieli przekrochmalone za komuny? A co do małp w kosmosie - chyba było już coś takiego ;)

ocenił(a) film na 9
tonnycamonte

Co do "Żydów mających przekrochmalone za komuny" polecam "Różyczkę", tam jest taki dość istotny wątek. Chyba że... Co dokładne znaczy "przekrochmalone"?

ocenił(a) film na 3
dariaisara

Koledzy film jest jak sami widzicie niespecjalny, właściwie to szkoda gadać. Powiem tak, gdybyśmy nakręciła to Pani Holland i oddało to komuś innemu, albo gdyby kręcił to ktoś inny a finalny obraz byłby taki sam - to nie było by mowy o jakiejkolwiek nagrodzie, filmu by nie było. Tylko dlatego że to Holland ten film był mniej lub bardziej oceniany (pozytywnie) "bo nie wypada inaczej" - tak prawda.

ocenił(a) film na 9
sokoleokoo2

"Wypadało" nagrodzić, bo film Holland? To ciekawe, biorąc pod uwagę, że Holland to chyba najrzadziej nagradzany (znany) reżyser naszego kina. Dość powiedzieć, że ostatnią nagrodę przed "W ciemności" dostała na naszym podwórku w 1988, od tego czasu tylko nominacje.

ocenił(a) film na 8
Sqrchybyk

trochę się rozczarowałam, książka jest o wiele lepsza bardziej wzruszająca i pociągająca.