PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640446}
6,1 43 tys. ocen
6,1 10 1 43332
5,6 45 krytyków
W imię...
powrót do forum filmu W imię...

Co się porobiło ludzie? To już paranoja jakaś jest.

kardrig

kolejna? Wymien poprzednie. Rozumiem ze juz ogladales ten film skoro oceniasz

kardrig

dzięki za głos - zgadzam się w 100%
a dla lerman89 - pooglądaj sobie filmy ostatnich 30 lat, to może coś "załapiesz"?

m_klepka

po prostu wymiencie chociaz kilka polskich filmow z ostatnich lat, ktore są "pedalską antykatolicka propaganda" bo takie wasze pisanie bez konkretow to jest gowno warte

ocenił(a) film na 4
kardrig

praktycznie wszystkie filmy są propagandą swego rodzaju - ogłupiają ludzi i odciągają od tego co się dzieje.

ocenił(a) film na 4
No_eXiT

Antykatolicki jest post autora tematu.Gdybym był katolikiem - wstydziłbym się bardzo.Naprawdę nie rozumiecie,że takimi wpisami kompromitujecie swoją wiarę? To żałosne.

ocenił(a) film na 4
michnik6666

PS : Gratuluję języka,kultury wypowiedzi,pomyślunku.Po prostu wstyd.

michnik6666

Homoseksualizm jest uleczalny. Film pogłębia tylko problem przedstawiając go w krzywym zwierciadle. Typowe zamiatanie tematu pod dywan podczas gdy homoseksualiści oczekują pomocy.

matylda13

No ja mam nadzieję, że jest uleczalny, bo im mniej ich, tym lepiej, ale może przedstawiłabyś jakieś dowody? Na czym opierasz swoją teorię?

ocenił(a) film na 7
No_eXiT

Propagandy to Cię kolego internet nauczył, jak nie rozumiesz idei kina to oglądaj swoje żałosne odbicie w lustrze. Najpierw trzeba zrozumieć sens filmu a potem o nim dyskutować. Przez takie generalizowanie Polacy uchodzą za zaściankowy naród. To już nie jest polemika to żenada.

Danny888

Homoseksualizm jest uleczalny. Film pogłębia tylko problem przedstawiając go w krzywym zwierciadle. Typowe zamiatanie tematu pod dywan podczas gdy homoseksualiści oczekują pomocy.

ocenił(a) film na 8
kardrig

Papież Franciszek nie ma nic do homoseksualistów

ocenił(a) film na 4
giovanni50

Że co? :) Papież Franciszek (w przeciwieństwie do autora tematu) potrafi wypowiedzieć się o nich z szacunkiem i zrozumieniem.Ma do nich wiele,bo robi bardzo dużo,żeby duża część katolikow zaczęła myśleć.Za to mu chwała i sympatia ;)

ocenił(a) film na 8
michnik6666

No właśnie mi o to chodzi
Nie wyzywa ich od najgorszych i nie usuwa ich z kościoła
Jest otwarty na dialog
Czego nie można było powiedzieć od Wojtyle(Miał syna wpisz w google Adam Kinaszewski)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
michnik6666

Nie spałeś 40 godzin??!! szok

giovanni50

michnik6666

Autor tematu słowem nie wspomniał o homoseksualistach, więc oskarżenia bezpodstawne. Wypowiedział się tylko na temat promowania "dzieł" atakujących kościół, jako instytucję. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

giovanni50

Papież Franciszek uważa homoseksualizm za grzech. Nie wiem skąd Ci przyszło do głowy, że uważa ich za nie grzeszników.

ocenił(a) film na 8
ziomek555

Powiedział Kimże ja jestem żęby ich oceniać

ziomek555

Homoseksualizm sam w sobie nie jest grzechem,w końcu to nie wina tego człowieka,że ma takie skłonności.Dopiero stosunek homoseksualny(czyli seks faceta z facetem lub kobiety z kobietą)jest grzechem.

giovanni50

Papież wie że homoseksualizm jest uleczalny. Film pogłębia tylko problem przedstawiając go w krzywym zwierciadle. Typowe zamiatanie tematu pod dywan podczas gdy homoseksualiści oczekują pomocy.

ocenił(a) film na 8
matylda13

Posłuchaj mocherku homoseksualizm to nie choroba

ocenił(a) film na 7
kardrig

Propaganda? I ile już takich filmów się pojawiło ? Według mnie dobrze, że coś takiego się dzieje, różne tematy zaczyna powoli poruszać polskie kino, jeśli będziemy się bali filmów o patologii, chorobie, kalectwie czy dewiacjach, daleko nie zajdziemy i będziemy chodzić do kina wyłącznie na kolejne komedie romantyczne ... :|

ocenił(a) film na 1
kaeszzzzz

Czekam na film opisujący problem pedofilii w środowisku gejowskim.

chalger

Nie róbmy z filmów plakatów propagandowych - ja chciałbym zobaczyć ciekawy film i zrealizowny wiarygodnie o geju, który kończy związek z facetem i zakochuje się w kobiecie - zakłada normalną rodzinę - to dopiero dziś byłoby wyzwanie artystyczne, a jaki byłby szum po takim filmie, już widzę te transparenty na świecie. Cała prowokacja polegałaby jednak na tym, że byłby to dobry film, który ma elektrykę jak Tajemnica Brokeback Mountain.

ocenił(a) film na 5
hagen_filmweb

własnie chciałam nadmienić że Brokeback świetnie pokazuje konsekwencje zakładania przez osoby homoseksualne rodzin hetero. I jeśli dla kogos to jest tylko propaganda to najwidoczniej ma klapki na oczach,albo za niski iloraz inteligencji żeby zauważyć coś wiecej niż tylko seks w filmie. Ale to mi nasuwa pytanie...kto w takim razie jest zboczony,skoro film mówi o miłosci a ktoś widzi tylko kopulacje dwóch mężczyzn? ;)

Shrodis

Tylko Brokeback porywał i bronił się jako historia i film ponad proste podziały polityczne, ideologiczne, pokazywał przecież także miłość bohatera do córki, która stała na drodze na szczęścia, jakieś zobowiązania w ich rodzinach, pamiętajmy też, że większość osób jest bi seksualna, a przynajmniej ich seksualność przechodzi przez różne fazy, w tym wielu homoseksualistów dość późno odkrywa swoje preferencje i skłonności. Tu pewna kalka i przeniesienie dramatu do Polski staje się ułomne - jeszcze bardziej ułomne są dyskusję, ale sam film jest góra dobry i nie daje takiej elektryki mimo dobrej gry Chyry.

ocenił(a) film na 5
hagen_filmweb

powiem Ci że tego filmu nie widziałam,chce się wybrać a czasu brak,ale mam takie pierwsze wrażenie,czytając wypowiedzi samej reżyserki i Chyry,że to ma byc kontrowersyjny film,ale bardzo poprawny politycznie i społecznie,co ze sobą w parze wychodzi słabo. Jeśli mówimy o polityce,to zauważmy ze w Polsce temat kościoła jest nieodłacznie powiązany z tematem polityki,taki kraj,taki zwyczaje ;) uważam że wieczna bitwa miedzy "komuchami" a "prawymi homofobami" w Polsce nie daje żadnego pola do popisu w tych tematach apolitycznym twórcom i zawsze niestety nasza mentalność ale i sytuacja w kraju będzie łączyć te dwie sprawy,zresztą nic dziwnego patrząc na to jaki tak na prawde wpływ na nasz kraj ma KK

Shrodis

ocenił(a) film na 1
chalger

Ja też czekam na film o gejach-pedofilach, bo wg badań Dariusza Oko, na 1000 przypadków pedofilii, aż 400 jest ze strony gejów.

casper_filmweb

Wołałbym by polskie kino nie poszło w tą stronę, czyli film ideologiczny za film ideologiczny, bo to była katastrofa.

ocenił(a) film na 5
casper_filmweb

GEJ TO NIE PEDOFIL,GEJÓW PODNIECAJĄ MĘŻCZYŹNI,PEDOFILI DZIECI.

ciekawa jestem kiedy w końcu polskie osły zobaczą tą różnice. dla pedofila niewielka różnica czy to mały chłopiec czy dziewczynka. żadnego geja dzieci nie podniecają,bo koro podniecają to zamienia sie automatycznie w pedofila.

ocenił(a) film na 1
Shrodis

Nie zgadzam się z Tobą do końca. Rozróżniam pojęcia gej i pedofil, ale skłonność do dzieci o tej samej płci wśród gejów jest zdecydowanie duża. Większa niż u hetero. Wtedy mamy geja i pedofila w jednym. I to chciałem napisać.

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 5
Shrodis

po pierwsze nie,ponieważ geja podnieca mężczyzna,dorosły,rozwinięty. Pedofila podnieca dziecko,to że ne ma wyrobionych pierwszorzędnych cech płciowyh,jest troche bardziej bezpłciowe,i uwierz mi,nie robi pedofilowi czy dotyka dziewczynki czy chłopca. proszę,doedukuj się w temacie,potem dyskutuj.

ocenił(a) film na 1
Shrodis

Jestem psychologiem i wiem, o czym piszę. Doczytaj w literaturze, to się sama dowiesz.

ocenił(a) film na 1
casper_filmweb

Naprawdę gej też może być jednocześnie pedofilem. I ten odsetek gejów podniecających się molestowaniem dzieci jest większy niż wśród hetero.

ocenił(a) film na 5
casper_filmweb

OJEZU. ja nie wywalałam na dzień dobry że jestem psychologiem,ale teraz zastanawiam sie jaką psychologie Ty kończyłeś i gdzie,bo tak sie skłąda że ja również,i to co piszesz woła o pomste do nieba.albo uczyłeś sie o tym w czasach młodości Witmera,albo nie uczyłeś się w ogóle bo to co piszesz to jakis absurd ;)

ocenił(a) film na 1
Shrodis

Tak, jak hetero może być pedofilem, tak gej także może być pedofilem. Zaburzenie nie definiuje orientacji. Ale orientacja ma znaczenie w przypadku osoby zaburzonej, zorientowanej na szukanie w dzieciach satysfakcji seksualnej. Wśród osób o orientacji homo znacznie częściej pojawiają się przypadki pedofilii niż u osób o orientacji hetero.

casper_filmweb

Generalizujesz i upraszczasz psychologu. Geja pociągają osoby dorosłe. Koniec kropka. Pedofil to osoba, którą pociągają WYŁĄCZNIE LUB NIEMAL WYŁĄCZNIE dzieci. Wyróżnia się także trzy rodzaje pedofilów. Takich których podniecają dzieci od 0 do 3 roku życia, takich których pociągają dzieci między 3-10 rokiem życia i takich których kręcą dzieci od 10 lat wzwyż. Proporcje pedofilów preferujących dziewczynki do tych preferujących chłopców to 11:1. Czyli co? JEDENASTU HETERYKÓW NA JEDNEGO HOMO. to by było na tyle jeśli idzie o to czy większość pedofilów ma orientację homo. Najwięcej jednak pedofilów podnieca się po prostu dziećmi, wszystko jedno jakiej płci. Więc stwierdzenie, że gej może być jednocześnie pedofilem jest chybione, gdyż pedofila nie podniecają dorośli mężczyźni. Tak jak takiego który preferuje dziewczynki, nie podniecają dorosłe kobiety. Takich pedofilów, których kręcą zarówno dorosłe osoby jak i dzieci to znikomy odsetek. I takie generalizowanie krzywdzi osoby o homoseksualnej orientacji, bo się w pustych łbach większości ludzi zagnieżdża stwierdzenie gej = pedofil. I kit z tym, że zaledwie jeden chłopiec na jedenaście dziewczynek padnie ofiarą pedofila. I tak ludzie będą wiedzieć lepiej i wsadzą gejów do jednego worka z pedofilami.
Więc drogi psychologu, proszę się dokształcić, bo masz wyraźne braki w swojej wiedzy.

Dark_Incubus

P.S. to, że więcej się mówi o molestowaniu chłopców jest podyktowane raczej wyłącznie tym, że osoby homo nadal są uważane za wynaturzone i pozbawione wszelkich zahamowań. Niejednokrotnie też wiele osób nie widzi niczego zdrożnego w tym, że chce sypiać z trzynastoletnią dziewczynką. Jeszcze w XVIII i na początku XIX wieku w Polsce, nie było niczym wielce bulwersującym, że taka 15 latka wychodziła za mąż za starego pryka.
Kolejna sprawa, nagłaśnia się sprawy księży molestujących ministrantów - mają do chłopców łatwiejszy dostęp niż do dziewczynek. Zapewniam, że gdyby dziewczynki mogły być ministrantkami, co i rusz by było o molestowanych dziewczynkach, choć podejrzewam, że większość spraw dziewcząt jest nadal zamiatana pod dywan, niejednokrotnie przez samych rodziców. Ksiądz molestujący chłopców jest pedałem, ksiądz molestujący dziewczynkę może być majętnym sponsorem córeczki, a jak ta zajdzie w ciąże to i więcej kasy będzie.
Czas obalić stereotypy.

ocenił(a) film na 5
Dark_Incubus

nie wiem czy studiujesz psychologie Inkubusie,aczkolwiek do stwierdzeń które wysnułeś trzeba mieć po prostu mózg i wysoką świadomość społeczną,czego jak widać niektórzy pożalsieboże "psychologowie" nie mają. Przykro patrzeć ze chłopiec z pierwszego roku psychologii(o ile w ogóle to studiuje) mianuje się psychologiem nie mając pojecia o czym w ogóle mówi. Ja nawet przed studiami zdawałam sobie sprawe z różnicy między gejem a pedofilem,ale jak widać nie studia czynią Cie psychologiem,bo nie każdy sie nadaje ;)

tak czy inaczej Inkubusie,dziekuje za wyręczenie mnie wyczerpującą odpowiedzią na ten temat,zgadzam sie w stu procentach z tym co napisałeś ;) w Polsce jak i zresztą na świecie,kulturowo przyzwala sie bardziej na wykorzystywanie dziewczynek poprzez wspomniane przez Ciebie,legalne nawet w Polsce do niedawna śluby z dziećmi,i stąd temat pedofilii chłopięcej budzi większy pogłos,a wiadomo ze mediom nie zależy na ukazaniu prawdziwych statystyk tylko na tym co sie najlepiej sprzeda.W osttnich latach wzrosły doniesienia o wykorzystywaniu dzieci,chłopców jak i dziewczynek bo temat jest "modny"-zaczynamy łamać to tabu pedofilii i z nim walczyć,tak wiec odsetek "dziewczęcej pedofilii" rośnie i wyrównuje się.

a do casper_filmweb to polecam albo nie odwoływać sie do studiów które Ci sie wymarzyły ale sie nie dostałeś,albo nie uciekać z wykładów,zwłaszcza na pierwszych 4 semestrach,bo jednak wtedy uczysz sie podstaw które są Ci potrzebne jak widać ;)

Shrodis

Witaj :)
Nie, psychologiem nie jestem, choć w ramach kilku projektów pisarskich liznąłem nieco książek o psychologii i psychiatrii :P Między innymi poczytałem także o orientacjach seksualnych i dewiacjach. Poza tym na Planete kilka dni temu leciał cały program poświęcony pedofilii właśnie. Polecam obejrzeć, zwłaszcza casperowi_filmweb, może się nieco dokształci.

Co do pedofilii, to o dziewczynkach bardzo często się nie mówi. Same matki niejednokrotnie oddają swoje córki mężowi "bo głowa je boli, więc mężowi nie dadzą", niech matkę w obowiązkach małżeńskich zastąpi. Nie dam sobie wmówić, że taka "matka" nie wie, co ojciec robi z dziećmi. Musiałaby być ślepa, głucha i w dodatku martwa. Bo tacy sąsiedzi są obcy i niektórych rzeczy mogą nie zauważyć, ale matka widzi dzieciaka niemal 24/doba i nie wie? No litości.
Inna rzecz, że przez wieki także na naszych ziemiach, mężczyźni brali za żony dziewczęta niejednokrotnie w wieku dziecięcym, czy tuż po pierwszej menstruacji. I nikt z tego halo nie robił. Owszem średnia wieku była niższa niż obecnie, ale nie zmienia to faktu, że w mentalności ludzkiej, dziewczyna, która ma okres, a więc daje życie, jest kobietą i może iść z chłopem.
Druga sprawa, to historiami chłopców ludzie się niezdrowo podniecają i stąd cały szum. Duża liczba mężczyzn woli umrzeć, niż dać się dotknąć w okolice odbytu, że już o zwyczajnym badaniu nie wspomnę - między innymi dlatego tylu facetów umiera na raka prostaty i ma z nią w ogóle problemy.. Fobia na tle własnego zadu, powiązania z oskarżeniem o to, że są homo.
Kolejna sprawa, że w opinii wielu ludzi (czasem słusznie) wszyscy faceci do delikatnie mówiąc świnie. Jak kobietę walnie - zabić skurczybyka. Jak kobieta jego bije - zasłużył sobie cienias. Pedał to zło wcielone, co sobie miał taką fanaberię i facetami się zboczeniec podnieca.
Więc faceci molestujący chłopców to woda na młyn gawiedzi. Nie dość, że dziecko gwałci to w dodatku pedał. No i jak tu nie nagłaśniać takich spraw. Dla homofoba, to jak wygranie w totka. Łeb urwie hydrze i przy okazji wmówi prostaczkom, jacy to homosie są straszni i źli i należy ich w gettach zamykać.
Ciekawe, że facetom tak geje przeszkadzają, ale już dwie panienki to nie i chętnie by z takimi pofiglowali (bo przecież orientacja seksualna to fanaberia i można sobie wybrać) i kit, że taka jedna z drugą w życiu na faceta seksualnie nie spojrzy.

I owszem, gdzieś w podręczniku czytałem, że pedofile dzielą się na hetero, homo i bi, ale jest moim zdaniem ułatwianie sobie sprawy, z której potem wychodzą różnej maści koszmarki, nieporozumienia i ludzkie tragedie - vide miało być, że geje nie mogą uczyć i opiekować się dziećmi, bo na bank będzie dzieci molestować. Noż kurna _-_.

Ach i przypomniała mi się jeszcze jedna taka rzecz. Weźmy jeszcze pod uwagę to, ile spraw molestowania jest fałszywych? Ile żon (Dziewczyny wybaczcie, ale niestety przykre fakty), chcąc się na byłym mścić oskarża go o to, że dzieci molestował. Bo w ten sposób zniszczy go dokumentnie, zwłaszcza jeśli mają syna. Ile nastolatków płci obojga mści się na swoim nauczycielu za złą ocenę czy coś. Niestety.
W tym momencie absolutnie nie bronię pedofilów. Torturowałbym i zabijał takich bez wyroku. Ale także i pod tym kątem należałoby się niektórym sprawom przyjrzeć.

ocenił(a) film na 5
Dark_Incubus

a myślisz ze dlaczego własnie kwestia pedofilii zaczeła byc nadużywana przez wiele osób? własnie dlatego,że jest to czyn skazujący jeszcze przed wyrokiem,i każde wskazanie rzekomego pedofila jest już skazujące dla niego.stąd też właśnie mówie o przełamywaniu tabu w dzisiejszych czasach ;)

chalger

slusznie prawisz ale chyba sie nie doczekasz raczej:/ a na pewno nie w Polsce:]

chalger

Bingo.

ocenił(a) film na 8
kaeszzzzz

Big beer for you

kardrig

kurcze sami znawcy kina o.O

kardrig

Ktoś chyba tytuł ocenzurował. Bo wisi w 2ch wersjach ;)

shamar

Ocenzurował. Komuna wraca.