4,4 99 tys. ocen
4,4 10 1 98677
5,7 71 krytyków
W lesie dziś nie zaśnie nikt
powrót do forum filmu W lesie dziś nie zaśnie nikt

Nie miałam żadnych oczekiwań w stosunku do tego filmu, nie był to dla mnie zły film tylko na tym samym poziomie produkcji w porównaniu do innych chociażby zagranicznych slasher'ów. Nie oceniam tego filmu jako horror, tylko jako slasher, który jak wiadomo ma swoje reguły. Otóż slasher'y mogą być trochę szablonowe i oto w tym wszystkim głównie chodzi - aby akcja czasami nawet zbyt przewidywalna mogła przynieść niezłą rozrywkę w oglądaniu. Było parę drobiazgów, które mogłoby się zmienić lub dokończyć niektóre wątki, jednak to co mnie najbardziej urzekło w tym filmie to nagrywanie scen i zdjęcia - widać było to przyłożenie się do nagrywania, odpowiedniego światła, scenerii i nawet najzwyklejsze sceny przy ognisku miały pewien swój klimat odpowiedni dla slasher'ów. Myślę, że dodatkowo należy pochwalić grę aktorską, aktorzy dobrze odegrali to w jakiej sytuacji byli pozostawieni jako postacie w filmie. Mimo wszystko doceniam bardzo za pomysł, aby stworzyć coś nowego, coś z takiego gatunku filmowego, którego nie było dawno na polskim rynku. Taki na pozór zwykły przeciętny horror, który miejmy nadzieję otworzył drzwi do tworzenia więcej tego typu filmów w Polsce. Kina, którego w Polsce brakuje to NIE takiego, gdzie filmy wystepuja tylko w formie jako dobrze nam znane typowe polskie gatunki takie jak dramaty czy komedie romantyczne. Tylko brakuje nam kina, gdzie występują różnorodne gatunki filmowe i ambitne produkcje.

ocenił(a) film na 5
baranowskajulka

*Doprecyzowując do gry aktorskiej - aktorzy nie posiadali aż tak wymagających ról, dlatego oceniając obiektywnie wszystkich razem wziętych zagrali dobrze co nie znaczy, że gra aktorska była na niewiadomo jakim poziomie