4,4 99 tys. ocen
4,4 10 1 98677
5,7 71 krytyków
W lesie dziś nie zaśnie nikt
powrót do forum filmu W lesie dziś nie zaśnie nikt

Krytykiem nie jestem, ale podbijanie oglądalności biustem Pani Wiktorii Gąsiewskiej, która notabene dobrze zagrała w swojej 30 minutowej roli jakoś nie pochwalam....
Ale nie o tym chciałbym tu napisać....
Jako 20 letni obywatel tego nieidealnego, lecz naszego kraju ubolewam bardzo i zadaje sobie pytanie : Dlaczego Polacy tak bardzo nienawidzą siebie nawzajem??
-Ksiądz który zabija homoseksualistów?
- Przedstawiciele powiedzmy polskich patriotów, ale w filmie powiązani z organizacją ONR idący z opaską na której widnieje sfastyka oraz krzyczących... Z tego co kojarzę ogólne zawołanie sił zbrojnych RP "Bóg Honor Ojczyzna"
- Przedstawiciel Policji z prostytuką w samochodzie
Wydaje mi się, że fajnie było by chodź raz pokazać Polske w dobrym świetle. I zadbać o Jej dobre imię , bo jest to wizytówka każdego z nas.

ocenił(a) film na 3
Mikiuss31

Trafnie, ja bym jeszcze dodał, że mamy wspaniałą mitologię, z której można czerpać. Duża lepszą, niż "Venom". Wolałbym, żeby to był np. Leszy. Dla mnie ogromne rozczarowanie i zupełnie nie rozumiem ocen krytyków. A klimat, jak z książek Vargi, to może dekadę temu był popularny. Memy i żarty internetowe też sprzed dekady, może dwóch. Potworne i żałosne stereotypy, a jak puszczą film z napisami za granicą, to piękna reklamówka. Ja wiem, że taki gatunek, etc. Żaden z krytyków o tym nie wspomniał, nawet Ci wspaniali Youtuberzy. Wielki minus i kasa wyrzucona w błoto, gdyby to było w kinach. Podsumowując - film spóźniony co najmniej o 10 lat.

ocenił(a) film na 1
kml_nwcki

Dodam, że w filmie nie ma ani jednego oryginalnego motywu. Tygiel różnorodnych klisz. Próbując oglądać ten "wyrób filmopodobny" miałam wrażenie, że wszystko gdzieś już kiedyś było, a scenariusz się przeterminował leżać w szufladzie 20 lat.

ocenił(a) film na 1
Mikiuss31

Bo to dzieło to antypolski film:(