4,4 99 tys. ocen
4,4 10 1 98711
5,7 71 krytyków
W lesie dziś nie zaśnie nikt
powrót do forum filmu W lesie dziś nie zaśnie nikt

...że nie oglądam zbytnio tego typu kina, mam kilka filmów na koncie i tak jak pierwszy mnie przeraził tak następne bazowały na podobnych schematach czy "przestrasz się". I na pewno znajdą się tytuły gatunku które są wybitne, tylko ja się w nich nie odnajduje

Do tego filmu podszedłem trochę z dystansem ale przede wszystkim jak do dzieła mającego mi coś do przekazania. Film warsztatowo jest świetny, światło, charakteryzacja narracja obrazem... Dźwięk już jest coraz mniej kiczowaty ;) siła w was ekipo.

W tym filmie zawiódł pion decyzyjny. Scenarzysta i reżyser. W historii złamano masę zasad, a raz złamana zasada jest niczym włos w zupie, jakkolwiek się na niego zareaguje zostaje w pamięci do końca posiłku. Druga strona to trochę bollywoodzkie budowanie dramaturgii. Idzie ładna dziewczyna puszczają saksofon, jak bohater robi coś heroicznego to w zwolnionym tempie, po co? W tym szukaniu podbijania ukazanej akcji jest kiczowatość . To jest wiecie trochę jak w Dragon Ball pierwszy przeciwnik niszczył góry, następny planety no i ósmy już potrafi żonglować galaktykami.

Jeżeli komuś taka fantazja pasuje, powinien być zadowolony ja osobiście olecam dla przeciw wagi obejrzeć "kryminalnych: misja śląska" który mnie przeraził o wiele bardziej. Może nie należy go brać w kategorii typowego slahsera ale filmu okropnego, zwłaszcza że antagonistę nie wykreowały kosmiczne kamienie z marsa a patologia rodzinnego domu.