PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563978}
6,9 7,7 tys. ocen
6,9 10 1 7718
5,7 3 krytyków
W.E. Królewski romans
powrót do forum filmu W.E. Królewski romans
ocenił(a) film na 10
dingo21

............................zabiłaś Mnie pytaniem.
To film , który ukazuje losy Edwarda VIII po śmierci jego ojca , następnie syn musi przejąc obowiązki papy czyli króla na swe barki ,zostaje królem Anglii niestety nie jest w stanie być z ukochaną mu kobietą , w której się zakochał , w kobiecie ,która dwukrotnie wyszła za mąż i była w dodatku amerykanką.Jak pewnie Ci wiadomo król musi mieć żonę pochodzącej z rodziny w których płynie szlachetna krew , zmuszony do rozstania z Wallis Simpson abdykuje , czyli zrzeka się tronu , swoje brzemię zrzuca na młodszego brata którego żona wszystko robi za niego . Szykanowana Wallis w gazetach i radiach płacze , zastanawia się nad tym co dla neij i dla niego dobre zabranai mu abdykacji , wie ,że jej reputacja bedzie zniszczona ......... lecz król dkonuje tego co postanowił i wziąl ślub z ukochną , rodzina królewska nie zjawiła się na ślubie . Piękny film o prawdziwej miłości poswięceniu oddaniu , to film o edwardzie i wallis on zrzekł sie tronu , ale ona wyrzekła sie wszystkiego . polecam , film wzbogacony jest piekna muzyka abla korzeniowskiego polskiego kompozytora , zachwyca i wzrusza zarowno muzyka jak i film, a no i jest jeszcze odniesienie do czasow terazniejszych , madonna zastosowala ciekawy zabieg poloaczenei epok , film znajdziesz

ocenił(a) film na 10
filpoosek

c h o ,,,,,, mikuj

filpoosek

Dzięki, opisałAś film wyczerpująco. P.S. warto czasem spojrzeć na profil użytkownika, aby wiedzieć jakiej jest płci.

ocenił(a) film na 10
dingo21

to ironia w stosunku co do Mnie?jestem chłopakiem i kocham kostiumowe kino . Wybacz noe sprawdzalr ppniewaz pisalem z telefonu a fw nie ma wersji mobilnej dlatego pominalem ten krok. Wybacz jesli cie uraziłem kolego.

ocenił(a) film na 10
dingo21

mam nadzieje ,ze film ci sie spodoba