Czy ten film miał swoją dystrybucję? jeżeli tak to gdzie? w jakich krajach? czy wyjdzie na dvd? pytam bo po obejrzeniu jestem bardzo pozytywnie zaskoczona i ciekawa jestem dlaczego nie można było go obejrzeć w kinach? z jakiego powodu - na tle innego śmiecia filmowego jakim zaśmieca się kinowe ekrany - jestem bardzo zaskoczona? Po obejrzeniu "Jak zostać królem" dobrze obejrzeć tę materię, ten problem, ten temat - nieco od podszewki...
dobre pytanie, sama jestem ciekawa czemu nie grali go w polskich kinach? Mam pewne podejrzenia; być może chodzi o przyjaźń księcia z nazistami i samym Hitlerem, niby Madonna zarzekała się że nie wierzy w ich współpracę to większość historyków zgodnie twierdzi że przez ignorancje polityczną ta para przyjaźniła się z samym Hitlerem.
Również mnie dziwi, że film nie trafił do Polskich kin. Może obawiali się małej oglądalności, ale w sumie sam fakt, że wyreżyserowała go Madonna przyciągnąłby gapiów. Ciężko jest znaleźć dobre tłumaczenie do tego filmu, a osoba która nie mówi, ani nie rozumie biernie po angielsku nie zrozumie zbyt wiele. Niestety film nie trafił i prawdopodobnie nigdy nie trafi na ekrany naszych kin.
Do kin nie trafił, ale niedawno wyszedł na dvd (jaki jest tego sens po 2 latach od premiery? nie mi oceniać) :-)
Wiem, że jest w wersji DVD... ale jednak jest różnica między obejrzeniem tego w kinie. Zupełnie inne doznanie.
Film od 12 wrzesnia jest do kupienia w Polsce na DVD. Monolith nie wyda Blu-Ray. Niestety, bo to piekny film.
DVD i Blu-Ray jest dostepne od dawna w kazdym szanujacym sie kraju europejskim.