6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85077
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

Czy są jeszcze w tym kraju ludzie, którzy w to uwierzą?
Sypie się jak domek z kart ta cała zakłamana propaganda.
Na szczęście ludzie mają dostęp do różnych informacji i sami mogą sobie wyrobić zdanie.
Monopol Wyborczej TVN i całego mainstreamu mija. 25 lat musieliśmy czekać.

ocenił(a) film na 8
lukes

Wspomnnij sobie na tekst Wałesy o podaniu nogi kwaśniewskiemu który rządził póżniej 2 kadencje - kwaśniewski to ten dyletant ,psychol,karierowicz ,zdrajca itd ... Wałęsa mu podał noge więc wg mnie Wałęsa zasługuje na szacun.
http://www.youtube.com/watch?v=aDSdyAifN08

reoms2

ogarnij sie..to była ustawka..lol

ocenił(a) film na 8
lukes

Właśnie ci smieszni goscie przeprowadzaja atak bruteforce na mojego drugiego kompa .... pokazac wam jak to wyglada ? ahahahah ale fakt NSA rzadzi

ocenił(a) film na 7
lukes

"Zakłamana propaganda", "Monopol Wyborczej TVN"... Te hasła mają być przykładem "wyrobionego zdania"? Może jakieś konkrety?

lukes

Kłamstwo ma krótkie nogi tak jak Wałęsa.Walentynowicz o nim powiedziała że wstydu niema ,ja w to wierzę.Wstydu nie ma Bolek!

lukes

Całe szczęście ludzie mają coraz większą świadomość tego co się stało. Był taki spektakl pt "upadek komuny" z aktorami na których plebs miał skupiać swoją uwagę. Opowiadał on o tym jak dogadali się jedni z drugimi obsadzając stołki ludźmi z tej samej, starej ekipy i smrodzie który ciągnie się z tego do dzisiaj. Gry aktorskie na oskara ale scenariusz sypie się im coraz bardziej bo wychodzi coraz więcej informacji o pracy reżyserów.
Wajda już mógł by sobie darować kolejną propagandę w którą nikt myślący logicznie nie uwierzy. Cała reszta i tak żyje tym co powie TVN więc nie wiem dla kogo on te filmy kręci.

fenio_px

cały czas patrzę na tych polityków prezydentów jak na aktorów grających jakieś dziwne role, zupełnie nie odbieram ich jak prawdziwych żywych ludzi.

lukes

"Czy są jeszcze w tym kraju ludzie, którzy w to uwierzą? "
Wiara czyni czuba. W naszym kraju jest podobno 95% wierzących.

lukes

Lukes ma rację . Jedynymi i prawdziwymi przywódcami Solidarności byli Jarosław Kaczyński i Antoni Macierewicz . Jarosław Kaczyński był tak przebiegłym , inteligentnym i genialnym przywódca że nie został nigdy internowany ! Taka jest prawda . Cała reszta to jest spisek układu i agentów WSI .

Teeddy

z pozdrowieniami dla wszystkich lemingów;)

http://www.youtube.com/watch?v=pVZ9G7fWm7g

ocenił(a) film na 6
lukes

Nie wiem czy na forach filmweb można jeszcze oceniać i wypowiadać się na temat oglądanych filmów, ale spróbuje :P
Film był dla mnie przede wszystkim za krótki. Zbyt mało powiedziano o jego życiu lub zrobiono to w sposób, który mnie nie satysfakcjonuje (brakuje mi "złej strony" Wałęsy).
Więckiewicza oceniam na 5+, świetna gra aktorska!!! Poza tym większego szału nie ma ;)