Czy są jeszcze w tym kraju ludzie, którzy w to uwierzą?
Sypie się jak domek z kart ta cała zakłamana propaganda.
Na szczęście ludzie mają dostęp do różnych informacji i sami mogą sobie wyrobić zdanie.
Monopol Wyborczej TVN i całego mainstreamu mija. 25 lat musieliśmy czekać.
Wspomnnij sobie na tekst Wałesy o podaniu nogi kwaśniewskiemu który rządził póżniej 2 kadencje - kwaśniewski to ten dyletant ,psychol,karierowicz ,zdrajca itd ... Wałęsa mu podał noge więc wg mnie Wałęsa zasługuje na szacun.
http://www.youtube.com/watch?v=aDSdyAifN08
Właśnie ci smieszni goscie przeprowadzaja atak bruteforce na mojego drugiego kompa .... pokazac wam jak to wyglada ? ahahahah ale fakt NSA rzadzi
"Zakłamana propaganda", "Monopol Wyborczej TVN"... Te hasła mają być przykładem "wyrobionego zdania"? Może jakieś konkrety?
Kłamstwo ma krótkie nogi tak jak Wałęsa.Walentynowicz o nim powiedziała że wstydu niema ,ja w to wierzę.Wstydu nie ma Bolek!
Całe szczęście ludzie mają coraz większą świadomość tego co się stało. Był taki spektakl pt "upadek komuny" z aktorami na których plebs miał skupiać swoją uwagę. Opowiadał on o tym jak dogadali się jedni z drugimi obsadzając stołki ludźmi z tej samej, starej ekipy i smrodzie który ciągnie się z tego do dzisiaj. Gry aktorskie na oskara ale scenariusz sypie się im coraz bardziej bo wychodzi coraz więcej informacji o pracy reżyserów.
Wajda już mógł by sobie darować kolejną propagandę w którą nikt myślący logicznie nie uwierzy. Cała reszta i tak żyje tym co powie TVN więc nie wiem dla kogo on te filmy kręci.
cały czas patrzę na tych polityków prezydentów jak na aktorów grających jakieś dziwne role, zupełnie nie odbieram ich jak prawdziwych żywych ludzi.
"Czy są jeszcze w tym kraju ludzie, którzy w to uwierzą? "
Wiara czyni czuba. W naszym kraju jest podobno 95% wierzących.
Lukes ma rację . Jedynymi i prawdziwymi przywódcami Solidarności byli Jarosław Kaczyński i Antoni Macierewicz . Jarosław Kaczyński był tak przebiegłym , inteligentnym i genialnym przywódca że nie został nigdy internowany ! Taka jest prawda . Cała reszta to jest spisek układu i agentów WSI .
Nie wiem czy na forach filmweb można jeszcze oceniać i wypowiadać się na temat oglądanych filmów, ale spróbuje :P
Film był dla mnie przede wszystkim za krótki. Zbyt mało powiedziano o jego życiu lub zrobiono to w sposób, który mnie nie satysfakcjonuje (brakuje mi "złej strony" Wałęsy).
Więckiewicza oceniam na 5+, świetna gra aktorska!!! Poza tym większego szału nie ma ;)