6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85076
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

Mam gdzieś czy był bolkiem czy nie. U każdego można znaleźć trupa w szafie tylko po co go
szukać nie lepiej wykorzystać jego wizerunku na cały świat. a MY nieustanie kłócimy się o
historie i świat juz nawet nie pamięta ze to my obaliliśmy komunę, bo my plujemy, szydzimy,
i szukamy haków. To żenada. Mój kuzyn przyjechał do polski z Kanady i był zaskoczony jak u
nas się wszystko niszczy. Podobnie było z Brzozowskim i Sienkiewiczem, też lżono i pluto na
nich, kiedy na zachodzie ludzie się zachwycali ich książkami, u nas jak zawsze próbowano
te literackie dzieła skrytykować i szukano trupa w szafie i w pewnym sensie się udało. Taką
mamy naturę. Niemcy potrafią wynieść kultowa postać na szczyt, a my spychamy w dół.
Dlatego ten kraj jest jaki jest.

ocenił(a) film na 1
KaciorAlku

A w jaki sposób jego wizerunek miałby poprawić sytuację gospodarczą w Polsce. Poprawić cokolwiek ? Ten człowiek po za napychaniem własnej kieszeni jak z Libertasem czy kretyńskimi wypowiedziami jak nazywanie prezydenta skur*ielem i chorym wariatem, mówienie że łódką płynął sobowtór i wypowiedzi o "pałowaniu" nie wnosi absolutnie nic.

Ten facet sprzedał Polskę, najpierw współpracując z SB, a potem przy Okrągłym Stole, a ty chcesz zamieść to pod dywan ?

Chyba nie rozumiesz, że to właśnie nie rozliczenie przeszłości jest powodem obecnej sytuacji. Nawet jak są papiery i wyroki na takich ludzi jak Kiszczak z którym Wałęsa rozpijał flaszkę, to wolą go z rzekomym problemów zdrowotnych nie osądzać. Tylko pieniążki z działań komunalnych to do dziś pobierają takie, że głowa boli.

Zdrajcy powinni być rozstrzeliwani. Tyle mam do powiedzenia.

Swoją drogą jaki to byłby świetny film, gdyby zrobić to co się na prawdę stało. Przydałby się ktoś z jajem, kto by zrobił prawdziwą wersję, tylko zmienił nazwiska i mrugnął okiem w stronę publiczności. Komuna upadła, ale ludzie z tamtego okresu nie. Trzymają się świetnie.