Nie ulega to żadnym wątpliwościom. Są dowody, są świadkowie. A wszyscy, którzy wierzycie w to, że on wyciągnął Polskę i pół Europy z komunizmu to po prostu żal mi was. Nie rozumiecie, że przywódcy europejscy sami widzieli już, że komunizm się nie sprawdza gospodarczo i trzeba było zmienić ustrój na interwencjonizm kapitalistyczny? Komuniści w Polsce oddali pokojowo władzę niby Wałęsie, ale tak naprawdę to oddali ją swoim ludziom, swoim agentom, a sami odeszli na emeryturę, sprzedając i prywatyzując majątki PZPR-u. Do dziś komuniści są w rządzie, w sejmie lub dostają wysokie emerytury, które sami sobie przyznali.
CZY WY NIE ROZUMIECIE, ŻE JESTEŚCIE ROBIENI W KONIA TĄ PROPAGANDĄ W TELEWIZJI I W FILMACH JAK TEN?
Kto w miare logicznie mysli ten o tym wiel ale o tym sie nie mówi bo ten burak od razu pozywa i kasy chce. Gdyby byl fair to by swojej teczki za prezydentury nie zniszczył. Panie Lesiu gdzie brakujace 3 strony. Nawet Wikipedia o tym piszę czy nie pora sie wzbogacić i ją pozwać ???
A wam się nigdy nie znudzi zapychanie forum swoimi pseudo teoriami
'''ŻE JESTEŚCIE ROBIENI W KONIA TĄ PROPAGANDĄ W TELEWIZJI I W FILMACH JAK TEN'' widziałeś już film Axel mogę się założyć że nie wiec z kąt wież że to film propagandowy robiący ludzi w konia ???
zapewne z twojej ''nie propagandowej'' telewizji
Trudno polemizować z kimś kto ma elementarne braki w wiedzy,to tak jakbyś chciała pogadać z Jehanne o stosunkach płciowych.
Dlatego jest hipokrytką.W dodatku nie grzeszy inteligencją jak na swój nad wyraz dojrzały wiek.
Na początku myślałem że jesteś jakimś kolejnym gimbusem/debilem co gada znowu to samo ale dosyć ładnie i dobrze to wyjaśniłeś masz ode mnie plusa za to że nie jesteś jakimś kolejnym gimbusem co wyzywa od komunistów tylko pisze tak jakie są na to do wody i krótko oraz zrozumiale.
Mam jeszcze jedną małą uwagę szkoda że film będzie oceniany tak nisko za to kim był wałęsa a nie za jakość filmu (której nie znam)
PS. Gdyby ten film leciał w USA to wystarczy że wzięli by film Popiełuszko i zmienili w nim nazwę na lech wałęsa i nikt by się tam nie skapnął że coś jest namieszane.
Komunę rozmontowali sami towarzysze na Kremlu. Lemingi niech wiedzą, że wolny rynek wprowadził Rakowski ustawą Wilczka. PZPR zatwierdziła tym samym koniec komunizmu. Po prostu system nie wyrabiał, a ci ludzie chcieli mieć kasę i nie bawić się już w ideologię. Teraz oficerowie służ” i agencji w krajach postkomunistycznych prowadzą poważne biznesy i mają w dupie Marksa. Gdyby towarzysze dalej brnęli w ideologię, dziś wygadalibyśmy jak głodująca Korea Północna.