Zamiast stawiać minusy temu filmowi, może byśmy masowo ściągali nielegalnie z internetu film "Wałęsa. Człowiek z nadziei" i tak byśmy skazali Wajdę na większe straty niż zyski, które by uzyskał z "pięlgrzymek" ze szkół do kin a następnie byśmy kasowali ten film z naszych dysków. Kto jest za tym pomysłem?
a co ty tak zaciekle walczysz z tym filmem, film jak film - a ty widzę naprawdę się wczułeś, czy na pewno wszystko równo pod sufitem?
Że niby ja walczę z filmem? W życiu. O co Ty mnie posądzasz.
Razem z innymi szydzę tylko ze sk........syna, który donosił za pieniądze na swoich kolegów i mam do tego pełne prawo.
ty nie szydzisz, ty masz obsesje, walczysz jak zdziczały pies...donosił na kolegów za pieniądze....słuchaj kapusiu trochę z osądami ludzi się hamuj, precz z agresją, zawiścią...ten kraj stoi w miejscu chory z zawiści i to miedzy innymi twoja zasługa...
nawet jak przeczytam to nie będę na tyle głupi, by wchodzić na forum i na niego pluć...jest dużo lepszych książek do przeczytania...nie lubie książek pisanych na zamówienie w ramach zemsty za usunięcie kiedyś z rządu, a potem palenia kukieł. Dla mnie to żenada...i tyle, a wchodzenie na forum z psedo Lisowczyk zakrawa na kpinę z samego siebie, czy naprawdę nie lepiej ucieszyć się z czegoś, kogoś polubić, niż lżyć i opluwaj. Opluwaj, ale tych ktorzy naprawdę na to zasługują - zbrodniarzy...
he he, nie będę Cię oceniał, ale jest film o Stalinie a tam jakoś twojego wpisu nie ma dziwne...I przestań wreszcie opluwać Wałęsę, bo to jest żenujące, ciekawe jak byś stanął z nim twarzą w twarz co byś zrobił...nie zazdrość ludziom że im się wiedzie i osiągnęli sukces, a kogo on mógł zdradzić he he he, aktorzy też donosili i jakoś ich nie scigasz. Po prostu ty z Wałęsą wiążesz scisle swoje niepowodzenia i ze kraj ten jest jaki jest, a jest taki przez zawiść, ktora ty prezentujesz...
"nie zazdrość ludziom że im się wiedzie i osiągnęli sukces"
Tak - jego wygrana kilkadziesiąt razy w totolotka (jak sam mówił) w parę lat kiedy donosił wedle dokumentów dla SB jest tylko zadziwiającym zbiegiem okoliczności:).
Gościu nie dyskutuj z tym idiotą który broni Wałęsy choć nie ma żadnych kontrargumentów merytorycznych za rolą Wałęsy w upadku PRL. Przypomina mi trochę psychofanów JPII którzy nie mając argumentów za bohaterstwem papieża - Polaka obrzucają łajnem.
Boguś miło że się odezwałeś, wyzywasz mnie od idioty broniącego Wałęsy. Nie bronie Wałęsy ale jestem przeciwko opluwaniu ludzi, szydzeniu i gnojeniu ludzi, w tym specjalizują się nie douczone pajace, które swoją niewiedzę i głupotę maskują agresją i opluwaniem innych. Ten kraj jest w takim stanie własnie przez takich jak ty pajaców, ktorzy opluwają, szydzą, tworza podziały. Niestety musi minąć cale pokolenie żeby młodzi ludzie nie obciąrzeni wzajemnym opluwaniem się przywrocili tu porżadek, porzadek pracy a nie kombinatorkę, obmawianie za plecami i kapowanie na siebie...
"Boguś miło że się odezwałeś, wyzywasz mnie od idioty broniącego Wałęsy. Nie bronie Wałęsy ale jestem przeciwko opluwaniu ludzi, szydzeniu i gnojeniu ludzi, w tym specjalizują się nie douczone pajace, które swoją niewiedzę i głupotę maskują agresją i opluwaniem innych."
Bo jesteś typowym idiotą który pomimo indolencji wielkiego "autorytetu" będzie go bronił do końca.
"Ten kraj jest w takim stanie własnie przez takich jak ty pajaców, ktorzy opluwają, szydzą, tworza podziały."
A raczej przez takich ignorantów jak ty którzy porzucają Polskość i uciekają na Wyspy bo Polska jest be.
"Niestety musi minąć cale pokolenie żeby młodzi ludzie nie obciąrzeni wzajemnym opluwaniem się przywrocili tu porżadek, porzadek pracy a nie kombinatorkę, obmawianie za plecami i kapowanie na siebie..."
Niestety musi minąć całe pokolenie aby przestano bronić kogoś kto nie potrafi się dobrze wypowiadać i który niczego nie obalił, tylko był marnym symbolem. Doucz się głąbie. Twoja obrona Wałęsy przypomina mi fanatyczną wiarę religijną czyli bredzenie bez weryfikowania.
Dobra no to powiedz argumenty za tezą o tym iż Wałęsa obalił komunę i jest zasłużonym człowiekiem.
A jeśli ich nie masz to jesteś debilem.
No przecież Wałęsa mówił jak to sam obalił komunę i nie mieli na to wpływu Reagan, JP 2 albp Tchather - nie wierzysz najtęższemu umysłowi dogorywającej powoli III RP:)?
No a jakże - ale cytat z Wałęsy prawidłowy - zawsze po śmierci kolejnej z tych osób Wałęsa miał zwyczaj w wywiadach coraz odważniej mówić że to on sam obalił komunę. Inna sprawa że powinien być bardziej uczciwy i docenić starania oficera operacyjnego i dowódcę kutra WOP który na czas dowiózł go pod płot:).
Szkoda że KaciorAlku nie powiedział swych argumentów za tezą o bohaterstwie Wałęsy. Bo pewnie ich nie posiada.
nie będę się tutaj rozpisywał gdyż wszystkie informacje można znaleźć w necie, albo w najnowszej książce o Wałęsie, ale ty oczywiście tego nie przeczytasz ty już masz wyrobiony pogląd, żeby pluć i lżyć.... a na stronie Więckiewicza już byłeś, gra Wałęsa więc trzeba go opluć, zaatakuj może Ci ulży jak zaczniesz opluwać, acha no i jeszcze Opania....huuuueeechchchchc
Lepiej wymień te argumenty zamiast proponować mi jakąś poprawną politycznie laurkę.
Twa obrona Lecha jest żałosna.
Przecież ja tylko - o ile obejrzę ten gniot - to tylko przez internet. W życiu nie dam nawet złamanego grosza dla tych "tfurcuw"