6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85070
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
gng4400

kretyn z Ciebie ... czepiasz sie filmu który nie miał premiery i nie można go oceniać ...

ocenił(a) film na 1
SzymonekJR

udowodnij mi że to co napisałem jest nie prawdą, nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale kilka faktów spędza mi sen z powiek:
- z kraju komunistycznego (ideologia komunistyczna zakłada że Boga nie ma ----> czyt. Marks& Engels) zostaje wybrany polak, to ogromny policzek w stronę ówczesnej władzy
- kilka lat później jeden elektryk na czele całego sztabu związkowców obala reżim, Wałęsa przez cały okres strajków nie miał żadnej ochrony, nikt za nim nie chodził, jak dostał nobla to w lesie grzyby zbierał (patrz. trailer "Na planie filmu Wałęsa") a dajmy na to taki Popiełuszko, śpiewa jakieś solidarnościowe pioseneczki na mszach i rach ciach zostaje zabity.

"- na pohybel czarnym
- na pohybel czarnym i czerwonym" - fragment z PSÓW pana Władysława Pasikowskiego dobitnie przedstawia historię współczesną w skrócie. Powiedz mi czemu teraz np. w Libii nie ma takich 'pokojowych' rebeliantów jak Wałęsa? czemu tam się dźgają i zabijają na kroku? Nie jestem zwolennikiem anarchii i nie podjudzam do aktów anarchistycznych ale nigdy się nie zastanawialiście czemu w Polsce okres transformacji przeszedł 'bezkrwawo'? Powiem wam czemu, byliście otumanieni alkoholem który można było kupić po 13nastej, zamiast iść do bibliotek szukać Historii Ameryki albo słuchać audycji radiowych z BBC to woleliście słuchać durnego dziennika telewizyjnego. Wmówiono wam że kapitalizm i zachód to raj, sprawiedliwość, że po '89 Wałęsa wam da 100 milionów baniek i będziecie chodzić we Wranglerach albo Levisach z Pewexu.

Teraz macie rezultat jak 'wystrój' jest 'kapitalistyczny' a aparat administracyjny jest komunistyczny. W kinach leci "Wałęsa' , byli SB'cy to top 10 wg. polskiego Forbesa, klerowi się w głowie poprzewracało i co drugi to pedofil, a w telewizji mówią że homoseksualizm to nie choroba i 'to be gay is ok'.

gng4400

nie czepiam się opinii o innych filmach, ale opinii Filmu który jeszcze nie wyszedł.

ocenił(a) film na 1
SzymonekJR

Ile masz lat ? Koleś się nie czepia filmu tylko kłamliwej filmowej propagandy, którą Wajda uskutecznia jeszcze od czasów jak cię pewnie na świecie jeszcze nie było.

Cobra_Choke

"Wałęsa" 2013 - pełna gloryfikacja i najwyższy stopień wejścia w anusa ówczesnej władzy, noszenie na rękach zdrajców w Magdalence oraz tamtejszych 'gwiazd' wielkiego show pt. "Okrągły stół" i przedstawienie Wałęsy jako Mesjasza, rebelianta który samemu udaje rozgromić komunę, walczącego z agentami niczym Neo z Matrixa, zdeterminowanego do takiego stopnia że mógłby poświęcić własną rodzinę (ośmioro dzieci!) w imię wolnej Polski!

czym to jest jeżeli nie opinią .. ? a ja napisałem tylko że nie wystawia się opinii o filmie który jeszcze nie powstał ... poza tym tekst o "kracie browca" może świadczyć o Twoim nie za dużym wieku ... tak na marginesie

a kończąc tą bezowocną wymianę zdań rozmowa skończyła się 3 dni temu, a gng4400 już napisał już co miał napisać i koniec tematu, ale nie Pan Cobra musi rozpocząć kłótnie o wiek bo brakuje mu emocji ...

ocenił(a) film na 1
SzymonekJR

ahaaaaaaaa.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
gng4400

Aahahahahaha genialne :D daj adres to ci wyślę kratę browca ;)