W filmie tym wystąpi Monica Bellucci a zagra Orianę Fallaci - włoską dzienikarkę. Taka mała ciekawostka dla fanów pięknej aktorki i nie tylko. Pokój
Ja słyszałam że rozegra się walka pomiędzy Andrzejem Chyrą a Borysem Szycem o tytułową rolę Lecha Wałęsy. Osobiście uważam, że Borys lepiej by zagrał bo jest do niego całkiem podobny, a Chyra ??? Nie mam zdania na ten temat. To tyle z mojej strony ;)
Wierzę w jego zdolności aktorskie, myślę że czas aby uwolnił się z jednego kierunku w którym obsadzają go cały czas marni reżyserzy polskich komedyjek.
Szyc mmo wszystko. Mecwaldowski ma już "łatkę" aktora komedii-romantycznych. A nowym serialem na TVP2 tylko to przypieczętował (niestety)
Też już to słyszałem. Osobiście nie przepadam za panem Więckiewiczem, ale to nie ja jestem rezyserem. Pozdrawiam
to po co oni o niej tyle trąbili? znany chwyt z zachodu? Niby taki kultowy ma to być film a się takich metod łapią ehh, ja jestem pod ogromnym wrażeniem charakteryzacji, w jaki sposób oni potrafią przedstawić Wałęsę, zarówno Szyc którego wcześniej widziałem na plakacie w gazecie i teraz Więckiewicz, duży +++ naprawdę ogromny +++ ..........na pewno każdy to obejrzy z czystej ciekawości bo wiele osób chciałoby się co nie co dowiedzieć jakim człowiekiem jest/był Wałęsa "od środka", tylko czy da się to w jakikolwiek sposób przedstawić tak naprawdę? po tylu latach? i tak zawsze pozostanie dystans do jego osoby, i tak wiele osób będzie wiele rzeczy negować w tym filmie, nie ważne jaki aktor by go miał przedstawić, ciekawi mnie czy na podstawie książki i własnych doświadczeń można zagrać wiarygodnie żonę Prezydenta? Mi się wydaje że to powinien być zlepek wypowiedzi bardzo wielu osób i później złożenie wszystkiego w jedną wielką całość, chciałbym zobaczyć w tym filmie klimat lat 80-tych, klimat z filmów Psy, Psy 2, czy to jest możliwe?
I tak nikt do końca nie pozna osoby Wałęsy dzięki temu filmowi tak mi się wydaje, film może być "filmowo" dobry ale być też jednym wielkim mitem ale może wyjaśni wiele historii które się ciągle ciągną za nim, tak se mysle teraz że to chyba lepiej że zagra go Więckiewicz a nie Szyc, ten drugi może bardziej wymiarami go przypomina to Więckiewicz bardziej jest kojarzony z filmami problematycznymi może na to postawią?
Ten film nie będzie miał klimatu Psów . Z prostego powodu , Psy to był film autentyczny aż do bólu , a film o Wałęsie będzie przedstawieniem historii tego człowieka lansowaną przez niego samego . Czyli nie do końca prawdziwej . Co ciekawe film ma się skończyć na roku 1989 , czyli pomija jakże ciekawy i ważny okres życia p. Wałęsy .
Psy to prawdziwy obraz Polski z tamtych lat a o Walesie to bedzie proba wybielenia sprzedawczyka i zdrajcy
za droga ? buahaha ! dobre sobie, na katastrofę pod tytułem "bitwa warszawska" ile wydali ?? Bo to Polska panowie i panie wydać na hujową produkcję nie żal a na coś ciekawego już tak.
Już nie wystąpi. Wajda ponoć nie może się przemęczać. Miała za dobre warunki. On już ma swój wiek. Wiecie, to mogłoby go zabić.
Wajda był dobrym reżyserem, wybitnym. Myślę, że powinien przejść na emeryturę, ostatnie jego filmy są słabiutkie.