6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85076
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

Ten film to będzie największa propaganda za czasów III RP. Zrobią pean na cześć Bolka,
nie mający nic wspólnego z prawdą. Już salonowiec Wajda się o to postara. A lemingi
pójdą stadnie na film, zachwycając się - skarlałe społeczeństwo.

użytkownik usunięty
Alex303

Tusk każe iść uczniom to troche zarobią za to gówno, cała mafia skorzysta, a stracą tylko naiwne dzieci, pranie mózgu od najmłodszych lat.
Jedyna nadzieja to czekać aż wymrze to pokolenie żydowsko-komunistycznej klity.

ocenił(a) film na 4

Oni może wymrą, ale będą żyły ich dzieci, pokolenie Palikota. I zabawa będzie trwać dalej...

Alex303

Jeśli mowa o skarleniu, to martw się o Jarosława K. Skarlenie zarówno fizyczne, jak i moralne. A Lech Wałęsa, mimo wielu wad zawsze będzie wielkim Polakiem rozpoznawanym na całym świecie.

ocenił(a) film na 4
paw_2

Ech, kretynie, nikt tu o Kaczyńskim nie napisał, ale już cię tak wyszkolili, że jak ktoś krytykuję Wałęsę czy Tuska to do razu za PiS-em. Wyłącz TVN i odstaw Wyborczą, póki resztki mózgu zostały. A na czym ta wielkość Wałęsy polega? Na tym, że dzięki niemu komuniści zamiast w pierdlu siedzieć to się taplają w luksusach? Ech te lemingi, wszędzie tego pełno.

http://www.pardon.pl/zdjecie/3/154291/12633

Alex303

Zgadzam się z przedmówcami. Zamiast kolejnej salonowej agitki wolałbym obejrzeć jakiś film na podstawie Łysiaka.
"Szachista" albo "Milczące psy" jako kino łotrzykowsko - przygodowe albo "Dobrego" a najchętniej "Statek" - dzieło wręcz fantastyczne w swej przewrotności. No ale chyba nie doczekamy tego, jakoś nie wierzę aby Instytut Sztuki Filmowej łożył na zajadłego kontrsalonowca, przedstawiciela "czarnej sotni". Więc dalej będą produkować kolejne gnioty qasimaestra.

pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
flowenoll

Też chciałbym zobaczyć Łysiaka na ekranie, szczególnie właśnie "Statek".

Alex303

"(...) więc żryjmy gówno, przecież miliony much nie mogą się mylić"
"- jak pan śmie demonstrować taki stosunek do kobiety?!
-Jaki?
- Powszechny u chłopów! Dla was kobieta to tylko seksualny obiekt, towar kopulacyjny, robicie z nas...
Przerwał jej:
- Nie, madame, jest dokładnie na odwrót. To wy robicie z siebie towar do dupczenia, to wy się degradujecie, rozdając swoje ciała na prawo i lewo,bez umiaru i bez żadnego dla siebie szacunku, a całe to ku..res... nazywacie wyzwalaniem się spod męskiej dominacji. (...)"

majstersztyk.
No i mój ulubiony cytat o "prostowaniu krętych ścieżek życia, przez proste walenie w dziób, bez zbędnego rozdzielania włosów na czworo".

"Kielich" Łysiaka też dobry. Znasz?

ocenił(a) film na 4
flowenoll

Łysiaka czytałem chyba wszystko, więc znam! :-) Ja lubię też ten cytat:

"Człowiek dziczeje stykając się z ludźmi i albo musi wybudować sobie erem, albo spłaszczyć się do wymiarów otoczenia. Odrzuca go przeraźliwa głupota tzw. inteligencji, tego pokolenia (?), tej armii, rzeszy niedouczków i niedogłówków, którzy formują „intelektualną elitę narodu” korzystając z tego, że jeszcze większa horda półinteligentów stanowi dla nich korzystne tło. Znaleźć człowieka, z którym można porozmawiać nie wysłuchując banałów, komunałów, idiotyzmów, cwaniackich łgarstw, fałszywych zapewnień, tanich sprośności lub specjalistycznych bełkotów „fachowca”, dla którego branżowe wykształcenie (plus umiejętność trzymania widelca) jest całą jego kulturą, kogoś bez płaskostopia mózgowego i bez lizusowskiej mentalności — to znaleźć skarb. Na ogół znajduje się "inteligentów". Ci ludzie zresztą wcale nie byliby odrzucający, gdyby nie „szpanowali” na mądrych, rozsądnych, odważnych i oryginalnych. Lecz kiedy to robią, kontrast między popisem a rzeczywistością budzi wstręt i odruch wymiotny" - "Wyspy bezludne".

Pasuję trochę do Wałęsy! :-)

Alex303

Nie tylko do niego ale i do całej naszej rzeczywistości. Ci wszyscy redaktorzy przekonani o swej wyjątkowości, politycy jawnie gardzący kindersztubą, myślący iż wszystko mogą zrobić i powiedzieć bo ludzie są za głupi żeby zareagować i to stado "poklaskiwaczy", obdarzających owacją na stojąco każdą wypowiedzianą brednię "autorytetów". A zwykli ludzie albo się nabierają na całą tę hucpę albo mają to gdzieś bo wolą się zająć własnymi sprawami - codzienną walką o przeżycie.
Wszystko to sprawia iż boję się o przyszłość tego narodu, o przyszłość Ojczyzny, tak obficie zroszoną w przeszłości krwią poległych bohaterów.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Alex303

Jasne film o wielkim Polaku to propaganda lepiej zrobić film o '' wspaniałych'' braciach Kaczyńskich oni tak wiele zrobili dla narodu gdy Pan Lech wałęsa przewodniczył strajkom oni ze strachu robili pod siebie nakręćmy film o tym będzie super komedia. A co do filmu to poczekaj może do premiery i w tedy będziesz mógł powiedzieć czy jest kłamstwem czy nie. A między czasie obejrzyj sobie " Katyń " Wajdy i powiedz czy on jest zakłamany bo mi wydaje się że nie obejrzyj sobie ''człowieka z żelaza'' czy jest zakłamany chyba nie to w takim razie skąd wiesz że Wajda nie przedstawi prawdy w filmie o Wałęsie

ocenił(a) film na 4
OLIN1

Przygłupi lemingu, a czy ktoś coś wspomniał o Kaczyńskich? Nie, ale już cię tak wytresowali, że za całe zło świata odpowiada Jarosław, tak wyczytałeś w swojej Wyborczej i w TVN-ie obejrzałeś i przy każdej okazji musisz o nich wspomnieć. Wiem, że ty innych partii opozycyjnych niż PiS nie znasz, ale wyobraź sobie, że nie głosowałem na Kaczyńskiego. W szoku jesteś lemingu, co? "Człowiek z żelaza" to był akurat mocno zakłamany film, "Katyń" był OK, ale nie mówił o wydarzeniach dzisiejszych, więc tutaj Wałęsa kłamać nie musiał. No i głupku (ksywa idealna dla lewaka) poucz się trochę historii, ale nie z podręczników PRL-owskich, bo gówno wiesz a piszesz. Wałęsa to agent i zdrajca, obejrzyj sobie np. "Nocną zmianę". Dzięki temu człowiekowi wszyscy czerwoni bandyci epoki PRL-u żyją sobie w luksusach, zamiast siedzieć w pierdlu, a tym krajem cały czas rządzi ta sama SB-cka klika, piorąc mózgi takim nizinom intelektualnym jak Ty. Jesteś dla nich "pożytecznym idiotą", takich ludzi bardzo potrzebują.

ocenił(a) film na 9
Alex303

Przygłupi jesteś raczej ty skoro twoje słownictwo jest na tyle ubogie że każdego kto nie zgadza się z twoimi przekonaniami nazywasz '' lemingiem" co do mojej ksywki to fakt że nazywam się Olin nie ma nic wspólnego z agentm o takim samym psełdonimie tom ksywkę mam od podstawówki a o agencie Olinie zrobiło się głośno kilka lat temu skąd wież czy nie okaże się za miesiąc że był jakiś agent o psełdonimie Alex. Partie opozycyjne znam dobrze..... zdziwiony jesteś ? SLD SOLIDARNA POLSKA RUCH POPARCIA JANUSZA PALIKOTA PIS CO DO PANA PREZYDENTA WAŁĘSY TO Z TEGO CO WIEM TO SAM SĄD ORZEKŁ ŻE NIE JEST ON ŻADNYM AGENTEM ALE TY NAJWYRAŹNIEJ MASZ GDZIEŚ SĄD I PAŃSTWO POLSKIE I ZIONIESZ TAKĄ NIENAWIŚCIĄ DO WAŁĘSY ŻE NIC TO CIĘ NIE OBCHODZI NO ALE CÓŻ TAK CIĘ JUŻ WYCHOWAŁ RYDZYK ZE SWOJĄ PISOWSKĄ EKIPĄ . A co do filmu o Wałęsie powrócę jeszcze do niego to gdy mieszkałem kilka lat w stanach to gdy mówiłem że jestem z Polski to ludzie od razu rozpoznawali że pochodzą z niej ŚWP JP2 , Polański i Wałęsa o tych dwóch filmy już są tak więc i temu trzeciemu film się należy za granicą go szanują a w Polsce tacy jak ty Rydzykowcy plującycy w twarz takiemu wielkiemu polakowi zapominają o jego zasługach z przed lat gdyby nie on to nie mógł byś siedzieć sobie w domku w kapciuszkach i wypisywać tych swoich debilnych teorji .

OLIN1

To nie ma nic wspólnego z PIS i Rydzykowcami, chodzi o elementarną prawdę a nie hołubienie fałszywych idoli!
Prawda nas wyzwoli- też bym chciał by to się okazało prawdą iż nasz dzielny elektryk sam z Danusią rozbił cały Układ Warszawski i zniszczył jednym celnym zdaniem żelazną kurtynę ale prawda jest niestety zupełnie inna. Czemu nikt dziś już nie rozróżnia I solidarności od drugiej? Prawdziwymi bohaterami są Gwiazdowie i Walentynowicz a nie elektryk i KORowcy.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
OLIN1

No i potwierdza się, że jednak jesteś tępym "lemingiem". Ja piszę, że nie głosowałem na PiS, a ty piszesz:

"ZIONIESZ TAKĄ NIENAWIŚCIĄ DO WAŁĘSY ŻE NIC TO CIĘ NIE OBCHODZI NO ALE CÓŻ TAK CIĘ JUŻ WYCHOWAŁ RYDZYK ZE SWOJĄ PISOWSKĄ EKIPĄ"

Co za debil. A twoja wypowiedź to nowomowa Michnika, nawet nie wiesz, że powtarzasz slogany wymyślone na Czerskiej (tam się mieści siedziba Wyborczej, pewnie nie wiesz, bo widzę, żeś głupi raczej). Druga sprawa to popisałeś się zupełna ignorancją i brakiem wiedzy (jak to leming), bo afera z Olinem była w latach 90 jeszcze, a nie "głośno kilka lata temu". No, chyba, że liczyć też nie potrafisz. Pisząc o partiach opozycyjnych chodziło mi raczej o te poza parlamentem, bo te w Sejmie to zna każdy przygłup. Zresztą Palikota ciężko nazwać opozycją - to przybudówka PO, powstała po to, żeby w trudnych momentach pomagać Tuskowi. A co "Bolka" Wałęsy, to wychodzi kolejny raz Twoja niewiedza, bo on sam się przyznał już z 3 razy, że był agentem, np. w programie Olejnik w TV:

http://www.youtube.com/watch?v=kcOaEPaKqbo

a sąd nie miał żadnych dowodów (w końcu sam Wałęsa, będąc prezydentem zniszczył papiery ze swojej teczki - tego też pewnie nie wiesz) to mu dał status pokrzywdzonego. I co w USA mają wiedzieć o Wałęsie, tam mają wiedzę taką jaką przekazała im polska agentura, czyli tak jak napisał "flowenoll", że Wałęsa sam obalił komunę (nie widzisz absurdu, że prosty elektryk obalił całe ZSRR?), a ty wierzysz w to niczym głupiutki Amerykanin. Prawdziwi bohaterowi Solidarności, to tak jak napisał kolega, Gwiazda, Wyszkowski, Walentynowicz i jeszcze sporo nazwisk, o których w lewackich mediach nie usłyszysz. Także kolego, zanim zaczniesz się wypowiadać, nabierz trochę wiedzy, bo się błaźnisz.

ocenił(a) film na 9
Alex303

No tak po tym co piszesz '' Pisząc o partiach opozycyjnych chodziło mi raczej o te poza parlamentem'' domyślam się że głosowałeś na PJN czyli jak sam nazywasz Ruch Palikota ''to przybudówka PO'' zagłosowałeś na przybudówkę PIS-U czyli to jedno i to samo. Co do Wałęsy to nie będę komentował twoich wypowiedzi bo szkoda czasu na komentowanie twoich debilnych teorji oczywiście wiem że Wałęsa nie zrobił '' Wszystkiego'' i wiele osób mu w tym pomogło jednak szacunek za to co zrobił mu się należy . Jednak ty masz swoje teorjie do których zmienienia nikt cię nie przekona pisz se co chcesz tylko może zmień forum na jakieś polityczne bo twoje brednie już grubo wykraczają poza portal o filmach

ocenił(a) film na 4
OLIN1

Buahahahahaha! Tłumoku, jak wpadłeś na to, że głosowałem na PJN? W życiu! Zgaduj dalej. Coś cię strasznie boli ten Kaczyński, dziewczynę ci odbił czy co? Wszędzie go widzisz. Co za inteligent, jak Boga kocham. Zresztą, znowu się skompromitowałeś brakiem elementarnej wiedzy, bo PJN jest w parlamencie, a nie "poza" - też tego nie wiesz. A o Wałęsie to nic nie napiszesz, bo nic nie wiesz, już to udowodniłeś w swoich postach, więc pozwól, że będę miał twoje zdanie w dupie, ignorancie naiwny. Pewnie nadal twierdzisz, że agentem nie był, wiesz to lepiej od samego Lecha, który sam się przyznał, klasyczny leming. Ty byś uwierzył, że Hitler i Stalin wielkimi ludźmi byli, bo ci tak media powiedziały. Infantylny, mały człowieczek. Błagam nie pisz nic już więcej, bo się znowu skompromitujesz dzieciaku.

Alex303

Podejrzewam iż gość w życiu nie słyszał o kongresie NP, najgorsze jest to że mediom w końcu udało się stworzyć "nowego człowieka", taki którego myślenie nie wykracza poza ramówkę TVN i okładkę GW. OLIN1 reprezentuje nowe pokolenie Polaków, w 100% zgodne z oczekiwaniami towarzysza Adasia.

Pozdrawiam.

PS. próba dyskusji z tym indywiduum jest zbędna, moim skromnym zdaniem.

ocenił(a) film na 4
flowenoll

Niestety prawda...

Alex303

A propos "Katynia" jest fajna wzmianka w "Mitologii" Łysiaka, podsumowuje motyw "dobrego ruska" oraz wspomina o tym iż ojciec wajdy w ogóle nie zmarł w Katyniu. Wajda do po prostu konfabulant

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
flowenoll

Tak, zginął człowiek w Katyniu, który się tak samo nazywał, ale to nie był ojciec Wajdy i on o tym dobrze wiedział, cwaniaczek.

użytkownik usunięty
Alex303

Racja :)

Alex303

Ten świat naprawdę jest poje..ny. Zrobić z Bolka bohatera o światowej sławie...Taka miernota i tylu znanych i szanowanych artystów daje się nabierać na "niezwykłość"Wałęsy...Nawet Jean Michel Jarre podczas koncertu iw stoczni w 2005 roku legitymizował się tą miernotą z Gdańska...szkoda słów.A tak przy okazji,to ciekawe,czy Wajda,ten cholerny koniunkturalista w ogóle wie,kim był Wałęsa tak naprawdę? A może Wajda dobrze wie,że to miernota wyniesiona na fali kryzysu i cynicznie -jak już wiele razy w przeszłości-zwęszył kolejny temat do zrobienia kasy? Raczej jednak w to wątpię,skoro robi z siebie wiekszego kretyna w wywiadach niż ten debil z gdańska,który"obalił komunę"haha. O Więckiewiczu to też nie świadczy dobrze,skoro zgodził się zagrać tego idiotę i megalomańskiego bufona ale zawsze ma wytłumaczenie,że aktor to i aktor tamto ...stara śpiewka...