A co gazet nie czytasz?(cytując klasykę polskiej kinematografii). Powyższy film gloryfikuje zwykłego konfidenta, pokazuje jaki to on był odważny na przesłuchaniach, podczas gdy tak na prawdę pisał donosy na kolegów i jeszcze za to brał pieniądze. Już kompletnie abstrahując od tego że w filmie Więckiewicz przedstawił go jako błyskotliwą personę z zasobem celnych ripost, podczas gdy światłość umysłu TW Bolka można łatwo ocenić czytając jego blogi na wykopie. Science Fiction to gatunek idealny dla tego dzieła. Pozdrawiam.
Czytam gazeta w których napisano, że znaleziono jakieś dokumenty, ale nie potwierdzono, że ich treść jest prawdziwa. Więc? Czytasz i nie rozumiesz co czytasz, pociesze cię że obserwując to większość polaków nie wie o co w tej nagonce chodzi. Na jakiej podstawie nazywasz go więc konfidentem? Skoro nikt tego nie potwierdził, to jedynym science fiction w tej chwili jest twój komentarz.
Ci bardziej ogarnięci wiedzieli że LW był bolkiem już dawno. Wystarczy prześledzić jak na przestrzeni lat się zmieniały jego krętackie tłumaczenia. Na jakiej podstawie nazywam go konfidentem? Może na takiej że czytałem jego niedawno upublicznione donosy? Czy treść jest prawdziwa? Nie ośmieszaj się, ostatnia linia obrony Bolka przez lemingów, nie długo upadnie. Już wielu ekspertów wypowiadało się że dokumenty są autentyczne.
Autentyczne? Tak są autentyczne. A wiesz co te słowo oznacza? I dlaczego myślisz autentyczność dokumentów z ich prawdziwością?
autentyczny to synonim prawdziwego jak już chcesz mnie łapać za słówka, prawda jest taka że nie masz żadnych argumentów na obrone TW bolka, jedynie domniemania jakoby dokumenty były sfałszowane. Co jest żałosne i świadczy o twoim braku zdolności do logicznego myślenia. Pozdrawiam i kończe dyskusje
Mnie za słówka? To ty zostałeś zmanipulowany właśnie tymi słówkami szefa IPN, który stwierdził że dokumenty od żony Kiszczaka są autentyczne, czyli na pewno według jego wstępnych opinii ekspertów napisane zostały przez SB, ale nie potwierdzają że ich treści są prawdziwe, gdyż tego jeszcze nie sprawdzili (np. grafolodzy nie sprawdzili czy podpisy są prawdziwe). Szkoda że kończysz dyskusję, może byś się w końcu coś dowiedział nt. tych dokumentów, bo widać że twoja wiedza jest niewielka :P
Isstred został niestety pięknie zmanipulowany przez szefa IPN i media, a kto nie chce być tak jak Isstred zmanipulowany i samodzielnie chce myśleć, to może zapoznać się z wyjaśnieniem prezesa IPN, co miał na myśli mówiąc o autentyczności dokumentów, których nie zbadali, ale opublikowali, hasło w google:
prezes ipn autentyczność prawdziwość
Ja doskonale rozumiem, że grafolodzy JESZCZE nie potwierdzili na 100% że to donosy wałęsy. To jest kwestia czasu. Próbuję Ci dać do zrozumienia, że kto bardziej ogarnięty wiedział już dawno o tym że Bolek współpracował a dokukmenty które teraz wyciekły nie są żadnym zaskoczeniem. Jeśli ktoś z nas jest zmanipulowany to ty przez służby z Czerskiej. Polecam przeczytać książke Cenckiewicza, który był niszczony przez elity 3 rp.
Widzę, że już rozróżniasz autentyczność dokumentów od ich prawdziwości, więcej wiedzy - będziesz mądrzejszy :]
Nie tylko grafolodzy, ale żaden ekspert nie potwierdził, że treść opublikowanych dokumentów przez IPN jest prawdziwa, a nie są tylko kolejną fałszywką SB przygotowaną na Wałęsę.
Isstred:
"jedynie domniemania jakoby dokumenty były sfałszowane. Co jest żałosne i świadczy o twoim braku zdolności do logicznego myślenia."
Widzę, że logik myślenia masz jak w systemach komunistycznych: osoba oskarżana musi udowodnić że jest nie winna, gratuluję ustroju w którym siedzisz intelektualnie, może kiedyś ten ustrój uda ci się obalić? :]
Cenckiewicz, to twój kolega z pracy, w której próbujecie oczerniać Polaków i szkodzić Polsce? Poprzez wypowiadanie bezpodstawnych oskarżeń?
,,Cenckiewicz, to twój kolega z pracy, w której próbujecie oczerniać Polaków i szkodzić Polsce? Poprzez wypowiadanie bezpodstawnych oskarżeń?". Człowieku żyjesz w matrixie w którym LW jest bohaterem obalającym komune, przykro mi z tego powodu. Żeby wiedzieć jakim człowiekiem był Wałęsa wystarczy wykazać MINIMALNĄ zdolność łączenia faktów: takich jak wygrywanie w totka, które opisała jego żona w biografii, podwożenie motorówką na strajk :), WIELOKROTNE zmiany zdań wałęsy(raz nigdy nic nie podpisał, potem zmienia zdanie i tak w kółko), jego wywiad z Orianą Falaci w którym się przyznał i wiele wiele innych . Nie chcę mi się z Tobą dalej dyskutować, jesteś przykładem efektu wieloletniego robienia papki z mózgu naszych rodaków przez Michnikowszczyzne.
Nadal nie wytłumaczyłeś dlaczego mylisz słowa autentyczności dokumentów z ich prawdziwością wypowiedziane przez prezesa IPN. Nadal nie wytłumaczyłeś dlaczego osoba oskarżana (wychodzi narazie że całkowicie bezpodstawnie) ma się bronić przed tymi oskarżeniami.
Chcesz skończyć "dyskusję" i pozostawić swoje wypowiedzi tak cię ośmieszające? To kończ! :]
Polecam jeszcze raz przeczytać moje wypowiedzi. Ośmieszające tylko w twoim nic nie znaczącym mniemaniu, idź dalej łykaj niebieskie pigułki, Wałęsa to bohatyr on obalił komuneM!