premiera trwa od `89r. serial nazywa się "Bolkoland" pod patronatem "Instytut kaprala Bolka", patronem medialnym GazoWnia oraz środowiska byłej WSI.
Ale lipa to, że Wajda tak przeciąga ten film pewno nie jest z jego winy. W sumie to może i nawet lepiej, że będzie później bo będzie bardziej dopracowany itp itd. Wajda zrób film na ocenie 9 i będę zadowolony oraz ukłonie się dla ciebie. :D:D:D
podobno fabuła filmu ma zostać trochę wzbogacona, Wałęsa osobiście sam zakłada i sam prowadzi solidarność oraz obala komunę - każe odejść komunistom a ci uciekają w popłochu. Będziesz zadowolony.
Powinni wybrać jakąś inną chwalebną dla nich datę premiery tak by miało to wymiar symboliczny dla chwalebnych dziejów Polski którą pomógł stworzyć brat Lolka:). 4 czerwca byłby chyba najlepszy, ewentualnie dla większej złośliwości jeszcze 10 kwietnia lub 11 listopada. Ale 4 czerwca bez wątpienia najlepszy jako najbardziej pamiętny dzień jego prezydentury - hit na lato:).
Co wtedy było? Skojarzyłem tylko datę wybrania papieża ale to był 16-ty. 19 znalazłem jedynie zabicie Marka Rosiaka przez członka PO, a chociaż to chlubny dzień z dziejów z III RP to też raczej nie.
Nie przyjrzałem się datom urodzin i zgonów - w sumie pasuje w miarę do czasów Wałęsy. Chociaż opcja numer 3 bardziej będzie pasować jeśli zdążą za tego reżimu nakręcić im laurkę pod tytułem "Ludzie honoru":D.
na pewno będą trąbić drzwiami i oknami a premierę tego "esbeckiego celebrity" ogłosi jego rusałka Stokrotka w WSI48 w każdym wydaniu wiadomości. Będą wspomnienia, trochę rozczuleń, Szehter będzie puszczał bąki, wyciągną mumię Mazola itp fajerwerki dla mas. Problem w tym że ich kanały są coraz bardziej na poziomie ludzi po lobotomii, zaczynają pierdzieć na wizji sami dla siebie.