6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 85070
5,6 34 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

... dla wszystkich biednych uczniów, którzy wydadzą swoje ostatnie zaskórniaki dla przymusowy bilet do kina na ten propagandowy gniot i będą nabijać mu szokujące statystki w box-office.. film o wielkim POlaku Bolku..pardon Lechu Wałęsie - czyli bajka o tym, jak to jeden człowiek przeskakując mur niszczy komunę.
Jak ludzie musieli pragnąć wolności, skoro dobrowolnie głosowali na elektryka po zawodówce?
I jak bardzo musieli być naiwni wierząc w to, że Bolek to dobry i prawy człowiek, człowiek z ludu jak oni, co im przyniesie nowe życie?

Ode mnie filmik żałosny ma 1 z zasady. Ciekawe kiedy powstanie film Donald? O wielkim mocarzu zielonej wyspy???:)

ocenił(a) film na 5
extra0rdinary

Zaskórniaki pójdą na "zioło" by wytrzymać przy tym filmie, gorzej z rodzicami którzy faktycznie wydadzą na to kasę.
ps. Nie poddawaj pomysłu by nakręcili film o Donaldzie, bo jeszcze będzie trzeba wykupić prawa do nakręcenia kolejnej części o "Sknerus McKwacz".

ocenił(a) film na 10
extra0rdinary

jak można oceniać film, którego nikt jeszcze nie widział?

To dopiero sie nazywa głupota i ignorancja. Oszczędź klawiaturę i nie pisz głupot

ocenił(a) film na 3
gosiage

Może nie od razu głupota - po prostu przebija się od dawna wiedza o tym że to będzie film zatajający fakty o życiu Bolka i będący w zamian jego pochwałą wynoszącą go niemal na Ołtarze.

Tym nie mniej z zasady nie dam 1 przed obejrzeniem i ocenieniem. W końcu historia zna dobre filmy propagandowe jak np. "Triumf woli" więc może i Wałęsa dołączy do tej śmietanki:P.

ocenił(a) film na 5
tc1987

Ten jegomość od dawna jest na piedestale :-)

Ja też nie ocenie nie widząc go, bo może wyjdzie fajny thriller-polityczny z tego (lub komedia). Nie mający nic wspólnego z prawdą.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
gosiage

O moją klawiaturę martwić się nie musisz.
A film o osobie która jest teraz tak niesprawiedliwie oceniania i wystawiana na piedestał za WĄTPLIWE zasługi, będzie kolejnym propagandowym gów.nem.