Wakacje Jasia Fasoli

Mr. Bean's Holiday
2007
6,7 81 tys. ocen
6,7 10 1 80541
4,8 15 krytyków
Wakacje Jasia Fasoli
powrót do forum filmu Wakacje Jasia Fasoli

8/10

ocenił(a) film na 6

Naprawdę fajna i śmieszna komedia. W sumie film mnie zaskoczył, i to na plus- cały czas coś się dzieje, żarty są zazwyczaj śmieszne, muzyka świetnie pasuje do filmu, Rowan Atkinson jak zawsze w formie. Niektórych humor ukazany w filmie, a także postać głównego bohatera, może irytować- ja jednak lubię Jasia Fasolę od dawna i doceniam grę Atkinsona, jakże odmienną od prawdziwego oblicza tego aktora. To nie przypadek, że żadne z pozostałych wcieleń tego aktora nie stało sie tak popularne jak Mr. Bean. Film, z powodu rozgrywania się akcji we Francji, różni się od serialu (nie ma też misia Mr. Beana). Fajnie, że w najnowszej części przygód Jasia Fasoli wystąpił Willem Dafoe, w roli autoparodiującej, a fikcyjny film, przez niego nakręcony, to jeden z najśmieszniejszych punktów filmu. Fajna komedia na jakiś chłodny, jesienno-zimowy wieczór.
Moja ocena:8/10.

użytkownik usunięty
Wojzu1

Ja już swoje zdanie na temat tego filmu wyraziłam na innym forum, może ci pokaże:

Kurcze, jak byłam w kinie film mi się podobał(!wstydzę się tego!)ale jak wczoraj obejrzałam ten gniot to zastanawiałam się po co takie gówna się kręci(uznajmy to za pytanie retoryczne :P)! Wydaje mi się że ten film podoba się tylko takim co spada z krzesła ze śmiechu jak Mr. Bean ("Jaś" tak dziwnie brzmi :/) zrobi głupią mnę, a ja do takich nie należę...Infantylna i komercyjna produkcja z góry nastawiona na sukces po poprzednich częściach. A ja poszłam na ten film bo bawi mnie angielski humor Fasoli, we wcześniejszych komediach z Atkinsonem (Johnny English,...Nadciąga Totalny Kataklizm, Wyścig Szczurów i po prostu serial Jaś Fasola) był na wyższym poziomie, przynajmniej nie na takim jak w tym filmie...A te miny, głupie zachowania i gagi z poprzednich części już nie smieszne, ale żenujące i niemniej tragiczne.

Takie moje skromne zdanie.

To z forum "heh wszyscy na forum najezdzają na jasia..."

"Takie moje skromne zdanie..."

Wojzu1

ja sie nie zgadzam z poprzednikiem ! Jak dla mnie film - mistrzostwo ! Jak ogladalysmy go z przyjaciolka, to sikałyśmy ze śmiechu ( dosłownie ! ;)) Wakacje Jasia fasoli, to najlepsza komedia, jaką kiedykolwiek widziałam ! Te jego tańce, miny.. masakra! :D Pozdrawiam ! Jak dla mnie 10/10 i miejsce w ulubionych ! ;]

ocenił(a) film na 6
Wojzu1

Film ma poprostu zbyt niską średnią. Gdyby nie przedłużająca się scena na polu (dziad z motorynką, drewniany kibelek ;)) film byłby według mnie 10/10 a tak 9/10, choć to i tak najlepsza komedia jaką w życiu oglądałem ;)
Scena z udawaną śpiewaczką operową - the best ^^