5,1 4,1 tys. ocen
5,1 10 1 4126
4,0 4 krytyków
Wake Wood
powrót do forum filmu Wake Wood

Moja ocena 8/10. Fajny pomysł na horror POLECAM!

ocenił(a) film na 9
hans_83

Zgadzam się, ocena fimu powinna być większa okolo 7. Film ciekawy.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
hans_83

Momentami naiwny, ale trochę w stylu "Smętarza dla zwierząt". Ma w sobie coś fajnego.

ocenił(a) film na 7
Sighma

Rzeczywiście bardzo podobny do "Smętarza dla zwierzaków". Bardzo przyjemnie się go oglądało.

ocenił(a) film na 2
hans_83

Film ma zdecydowanie adekwatną ocenę, nawet za wysoką jak na taką żałosną podróbę, na dobrą sprawę to plagiat i to klasyki WSTYD! Mówiąc delikatnie, takie jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 8
uwieziona

A czego ten film jest plagiatem? Proszę o tytuł, chętnie obejrzę oryginał i wtedy się ustosunkuję do Twojej wypowiedzi :) Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 2
hans_83

Koleżanka u góry już nadmieniła, chodzi o ekranizację książki Kinga pt. "Smętarz dla zwierzaków". Polecam. Wg mnie nie ma porównania. Nie sęk w tym, żeby to był jakiś oryginał, po prostu pomysł i fabuła się na tyle pokrywa, że moim zdaniem spokojnie można powiedzieć o plagiacie. Poza tym co oczywiste Smętarz jest dużo starszy. Ja generalnie nie mam nic przeciwko ponownego wykorzystywania fabuły w kolejnym filmie, ale "Wake Wood" to wg mnie profanacja i spieprzony temat po całości. Ale to moje zdanie. Zresztą paradoksalnie druga część Smętarza też nie powala. Miłego seansu życzę w każdym razie:)

ocenił(a) film na 3
uwieziona

Film nie jest oczywiście dosłownym plagiatem czegokolwiek jednak wałkuje dwa bardzo ograne wątki w horrorze, czyli z jednej strony śmierć bliskiej osoby i próba przywrócenia jej do życia, a z drugiej mała tajemnicza osada, gdzie kultywowane są pogańskie obrządki. Każdy kto trochę horrorów w życiu obejrzał czy przeczytał zaskoczony tym filmem więc nie będzie. Nie byłoby nic złego w sięgnięciu po owe klasyczne tematy, gdyby to zrobić dobrze, z pomysłem i wnieść coś nowego. Niestety irlandzcy twórcy "Wake Wood" nie wymyślili nic ciekawego, a ich film jest zwyczajnie kiepski: przeciętnie zagrany, przeciętnie wykonany i co gorsza, scenariusz jest równie daleki od ideału: pełen dziur a dobrych pomysłów to można zliczyć na palcach jednej ręki, o ile w ogóle jakikolwiek wart jest odnotowania.

hans_83

Czy aby coś piłeś coś...?

ocenił(a) film na 8
MagicusCaligula

Wtedy, gdy oglądałem ten film? Może hehe!, ale mi się podobał filmik i już! Pozdro!

ocenił(a) film na 4
hans_83

Film ma taką ocenę na jaką zasługuje, cały jest bardzo słaby za to świetnie się skończył ostatnia scena naprawdę dobra, podbija ocenę o +1 :)