wie ktoś kto zabijał bo ja nie wiem :/ a tak w ogóle to fajny film zaliczam go do ulubionych
Bo one go z niego drwiły ( i o ile się nie mylę, to wszystkie po kolei odmówiły mu tańca na balu walentynkowym)
apropo chłopaczków to czy jednym z tych co go załatwili na balu nie był ten chłopak Dorothy? Bo w sumie jaki inny sens miało by zabicie go?
Chyba chciał tym skrzywdzić Dorothy, bo ją chciał najardziej skrzywdzić, bo to przez nią był uznany za zboczeńca i wysłany do psychiatryka
Na początku myślałem,że zabijała Dororthy,ale gdy obejrzałem film drugi raz,już zrozumiałem,że to jednak Adam!
na pewno zabijał Adam, a Dorothy została wrobiona przez niego...Adam to Jeremy i to on wysyłał te karteczki walentynkowe. to przecież logiczne :)
Wspólpracowali - nie mógł "podłożyć Dorothy" bo kiedy ta chciała zabić Kate (wtedy to na pewno nie był Adam) to on się pojawił na schodach i niby ją zabił. No to co - zmusił ją żeby wyrażała chęci do zabicia Kate, a póżniej zabił??? NIE! Dorothy też chciała się zemścić, była gruba i brzydka i nikt nie chciał z nią zatańczyć. Ludzie jak wy to oglądacie?!
Przeciez to jest jasne jak slonce i proste jak drut.
Slowa Adama:
Najwazniejsze:
"Gdy ktos jest tak samotny albo tak wsciekly, ukrywa to uczucie, ale bez przerwy je odczuwa. Wiecznie, zzera go od wewnatrz. Az pewnego dnia musi cos z tym zrobic"
Wczesniej:
"Inni mogliby umrzec, liczysz sie tylko ty"
Koncowa scena: KREW z nosa.
Kobieta w masce, wbijcie sobie do glowy - UPADLA, przewrocila sie na nia, nie chciala jej zabic. Jej twarz byla cala posiniaczona.
Ja również uważam,że Adam zabijał.Wszystko potwierdziła krew z nosa. Po co Dorothy miałby iść do psychicznego sąsiada,kochającego się w Kate? Wiadomo,że to Adam. Poza tym on nie zabił macochy Dorothy! Gdzie Wy to zobaczyliście to ja nie wiem. Kobieta która nakryła go, gdy wynosił ciało pokojówki, to była ex tego całego Campbell'a, co się tak awanturowała,że ją okradł itp. a potem sama wzięła jego zegarek bodajże.
tam kate mówiła dla adama że jej psycho sąsiad się na nią parzy jak coś tam robi z praniem. i jemu sie to nie spodobało i kolesia żelazkiem zatłukł xD
święte słowa, dobrze że są osoby które prawilnie zrozumiały ten film :)) to głupota mówic że Adam i Dorothy współpracowali XDDDDD
oj moi drodzy mimo, że każdy z was oglądał ten film to stwierdzam, że nikt uważnie, i nie zauważył pewnych szczegółów których nie dałoby się nie zauważyć. Zabijał Adam. No więc zabijając tamtą dziewczynę w pokoju to był Adam nie Dorothy. Co prawda oberwał od niej po twarzy ale nic nie miał od uderzenia, ktoś tutaj wspomniał, że to była Dorothy bo na końcu filmu po zdjęciu maski miała siniaki od tamtego niby uderzenia, ale przypomnijcie sobie, że po tamtym morderstwie od razu była pokazana Dorothy sama w pokoju i wtedy przyszła do niej Kate i nie miała żadnych siniaków! Pobił ją dopiero pod koniec filmu Adam,była zatem nie przytomna skoro ją przebrał i podłożył ją pod drzwi, Kate je otworzyła i ona z nich wypadła ale przeżyła upadek ze schodów a potem Adam ją zabił dopiero, zresztą chyba wiadomo po tej krwi na końcu i po tym co mówił.
Adams zabił dziewczyny i świadków.
Gruba też zabijała, parę osób.
Nie przy każdym mordzie lecia\la krew. ; )
W sumie, to nie pamiętam kiedy ta leciała, a kiedy nie i nie powiem też ile ten wieloryb zabił. ( //EDIT: Zabiła policjanta - Adaś go chyba spotkał, ale nie wiedział, że ten przyjeżdża na imprezę)
Może jednego, może trzech? Ale kogoś na pewno!
Nie była zrównoważona psychicznie i nienawidziła dziewczyn.
+ ciekawojstka
Niektórych ludzi dotyka taka przypadłość, że gdy są podnieceni, leci im krew z nosa.
A to oznacza... że...
Nasz Adaś czerpał z tych mordów przyjemność... i to nie małą! ]; >
to nie gruba zabijała, tylko adam ciągle . tam na końcu on ją wrobił i zepchnął ze schodów na tamtą. przecież jak jej zdjęli maskę to miała na twarzy siniaki.
a ps , ona nie zabiła policjanta bo pływała tam kartka co adaś dostał od blondi
Jasne jak słońce jest to że to właśnie Adam zabijał i ta Dorothy nie była z nim w zmowie :
1. Pierwszą ofiarą była Shelley, której Dorothy nie widziała ponad 2 lata jak sama powiedziała więc czemu miałaby ja zabijać przez to że była kiedyś gruba i koleżanki się z niej nabijały? ( ja mam swoją teorię odnośnie tego czemu Adam zaczął zabijać akurat teraz tylko nie pasuje mi ona do tego 1 zabójstwa Shelley bo Kate nie widziała jej ponad rok, przecież on mógł już dawno je zabić, Kate mówiła że poznała go dawno, pracowali w jednej gazecie itp. A mógł zacząć właśnie swoją zemstę teraz ponieważ, zaczęło układać mu sie z Kate ale zaczął pić, przez co ta chciała z nim zerwać, a koleżanki właśnie popierały ten pomysł, mówiły że Adam jest dziwny, nie jest jej wart, zabierały ją na różne randki itd. Może on po prostu się wkurzył i uznał że chcą przekabacić Kate i znów ją straci i postanowił teraz dokonać zemsty.
2. Dorothy cieszyła się że ma przystojnego chłopaka, który ją "kocha" jak myślała i będzie się nim chwalić przed koleżankami, przecież by go nie zabiła bo siedziała wkurzona na tym przyjęciu że ją wystawił, a zależało jej aby koleżanki zobaczyły że też może mieć przystojnego mężczyznę. Ktoś napisał wcześniej że skąd Adam wiedział że akurat tamten będzie w piwnicy? Moim zdaniem nie wiedział, po prostu czatował tam i chciał zabić Dorothy, pewnie chciał się przemieścić do góry do pokojów, ale że ten chłopak tam wszedł to musiał go zabić bo pewnie by Adama zauważył
3. Ta scena kiedy niby Dorothy w przebraniu napada na Kate od razu widziałam że to zmyła, najpierw Kiedy Kate szukała i Paige i Dorothy weszła do pokoju tej drugiej i był tam niezły bajzel jakby coś tam zaszło, jakby ktoś kogoś zaatakował, następnie moment tego ataku, widać na pierwszy rzut oka że ktoś pchnął bezwładną( ogłuszoną) Dorothy na koleżankę i ta na nią spadła w efekcie czego obie spadły ze schodów, następnie Dorothy odzyskuje przytomność ale nie chce zrobić niczego Kate ona nawet nie wie co się dzieje, ledwo podnosi głowę i Adam ją zabija, żeby niczego nie powiedziała i aby Kate uwierzyła że to on jest tym dobrym.
Wrobił Dorothy po to aby ją oskarżyć o coś czego nie zrobiła tak samo jak go przed laty oskarżyli o próbę gwałtu.
A i jeszcze jedno, niektórzy tutaj pytają czemu Kate nie zareagowała na to że Adamowi poleciała krew z nosa? Ponieważ po pierwsze mogła pomyśleć że to łzy, przecież miała zamknięte oczy, a poza tym nawet jakby zobaczyła krew to co z tego? Myślicie że ona pamięta że Jerremiemu leciała krew>? A i ona nie wiedziała przecież że zabójcy leciała krew z nosa skąd to mogła wiedzieć, skoro żadnego zabójstwa nie widziała.
Tu jest wytłumaczenie, dlaczego Jeremy działał w taki, a nie inny sposób:
Shelley - Na balu odpowiedziała mu "w twoich snach"
Została zabita w pozycji leżącej, jakby spała.
Lily - Odpowiedziała "Bleee", coś w tym stylu..
Dostała czekoladki z robalami, a jej ciało wylądowało w śmietniku
Paige - "Wolałabym zostać ugotowana żywcem"
Zginęła porażona w jacuzzi (to tak, jakby się ugotowała)
Dorothy - Próbowała wmówić, że zrobił coś, czego nie zrobił
On ją "podłożył" tak, aby myślano, że to ona zabijała
Kate - Ona w zasadzie jako jedyna nie potraktowała go chamsko, bo odpowiedziała "Może później"
Pod koniec filmu poprosił ją do tańca, czyli tak, jakby obietnicy dotrzymała, nie zabił jej, mówiąc, że zawsze ją kochał.
Spoiler z wyjaśnieniem filmu:
1. Na balu w 6 klasie, Jerremy podkochiwał się w całej 5 głównych bohaterek i chciał w walentynki zdobyć serce jednej z nich prosząc ją do tańca, jednak wszystkie odmówiły w dość chamski sposób oprócz Kate która powiedziała " może później" no i Dorothy
2. Dorothy zgodziła się bo nie była za piękna, potem się całowali, ale oskarżyła Jerremyego o to że próbował ją zgwałcić i koledzy się na nim wyżyli, potem trafił do poprawczaka, psychiatryka itp. ślad po nim zaginął
3. 13 lat później koleżanki prowadzą dobre życie, nadal trzymają się razem. Kate chodzi z Adamem którego poznała w pracy jednak Adam zaczął zaglądać w kieliszek i to dość przesadnie, był agresywny Kate postanowiła z nim zerwać. Oczywiście Adam=Jerremy( ale nikt o tym nie wie) Myślę że mógł zacząć pić przez to że przypominało mu się upokorzenie jakiego doznał, te lata w szpitalu psychiatrycznym i poprawczaku gdzie niesłusznie siedział. Wiadomo co alkohol robi z ludźmi może dlatego chciał się teraz zemścić na dziewczynach, a może dlatego że mówiły Kate aby z nim zerwała
4.Dziewczyny są zabijane w takiej kolejności jakiej odmawiały tańca na balu
5. Pierwsza ginie Shelley, którą napada w miejscu jej pracy i w momencie zabójstwa leci mu krew z nosa( tak samo jak Jerremyemu na balu), wcześniej dostaje ona walentynkę z wierszykiem, który brzmi przerażająco
6. Druga ginie Lilly, która dostaje walentynkę, czekoladki z robalami a następnie zostaje zabita przez strzały i ląduje w śmieciach( dziwne że nikt nie znalazł jej ciała do końca filmu)
7. Ginie również sąsiad Kate, który ją w pewien sposób napastował więc dostał nauczkę do Adama, który był strasznie o nią zazdrosny( maska w windzie miała chyba naprowadzić dziewczyny an trop jednak Kate nie pamiętała zbytnio tego co działo się na balu)
8. Dalej ginie chłopak Dorothy, ginie przez przypadek, ponieważ Adam czatował na dole właśnie na nią, jednak niestety na dół zszedł Cooper więc musiał się pozbyć niewygodnego świadka, który pewnie by go zobaczył
9. Dalej ginie Paige, którą topi w Jaccuzi
10. Ginie również była dziewczyna Coopera ale to też przypadek, ponieważ znalazła się w złym miejscu o złym czasie, przyłapała Adama w masce Kupidyna jak ten pozbywał sie ciała pokojówki więc cóż musiał się jej pozbyć
11. Potem śmierć policjanta, musiał się go pozbyć bo może trafił na jakiś trop obciążający Adama, a może Adam bał sie że ten przeszkodzi mu w doprowadzeniu zemsty do końca?- kluczowa była kartka w fontannie którą miał wcześniej Adam i zobaczyła to Kate przez co myślała że Adam jest zabójcą
12. Myślę że Adam/Jerremy nie chciał zabić Dorothy tylko np. miała pójść do więzienia za zbrodnie których nie popełniła, aby cierpiała tak jak on cierpiał jednak przez kartkę którą znalazła Kate plany się pokrzyżowały i musiał zmienić postanowienia, Wyjaśniłam już wcześniej że wrobił Dorothy w zbrodnie i ta " próba" zabicia Kate, na końcu wyszedł w oczach ukochanej na bohatera który ją ocalił jednak to on był mordercą
13. Na końcu uśmieszek i krew z nosa, która leciała zabójcy przy każdym morderstwie
JA ODPOWIEM WAM WSZYSTKIM NA TO PYTANIE "KTO ZABIJAL" JEST TO ADAM
ODPOWIEDZ JEST PROSTA
ZABIL ZBOCZONEGO SASIADA TEJ SWOJEJ BLONDYNKI
DRECZYLO GO TO ZE TYLKO ON MOZE MIEC JA A NIE JAKIS TAM PEDERASTA KTORY SIE CZAJI
A POZA TYM ON MOGL GO WIDZIEC I BYC POTENCJALNYM SWIADKIEM
P.S PISZE Z CAPSEM BO PRZECZYTALEM WSZYSTKIE TE KOMENTARZE I NIE WIEM CZEMU NIKT TEGO NIE UWZGLEDNIL ZE ADAM ZNAJAC TYLKO ZE TEN ZBOKOL JA WIDZIAL MOGL ZABIC POTENCIALNEGO SWIADKA. SORKI ZE KOGOS WKURZYLEM
dla mnie to dziwne że dajesz filmowi 10,skoro chyba nie oglądałaś go zbyt uważnie...
przez cały film mordercy kapie krew z nosa.a na końcu filmu adamowi kapie krew,raczej każdy kto oglądał to zauważył...
No ale dlaczego ten Adam zabijał? Przecież na pośmiewisko wystawiły Jeremiego? Nic już nie kumam. Walentynki były z inicjałami JM.
Bo Adam to Jerremy. Po prostu minęło 13 lat, zmienił wygląd( wiadomo każdy się zmienia) przez co dziewczyny nie wiedziały że on jest JM, bo pamiętały go jako małego chłopczyka w okularkach. Zmienił imię i nazwisko i wymyślił historię swojego życia, rodzinę itp, aby zbliżyć się do dziewczyn w szczególności do Kate w której był zakochany. Jednym słowem zmienił tożsamość, a na walentynkach podpisywał się starymi inicjałami JM aby dziewczyny wiedziały że to zemsta za zniewagę na balu.
Nie wiem po co ten temat taki rozdmuchany , przecież to jasne że zabijał ten alkocholik , w ostatniej scenie jest pokazane jak mu leci krew z nosa , a w jakiejś wsześniejszej scenie było pokazane że zabójcy też leci krew z nosa jakby to nie miało znaczenia to by nie było pokazane . Film nawet fajny choć arcydziełem gatunku nie jest .