PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=317089}
7,2 104 tys. ocen
7,2 10 1 104426
6,5 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Warto obejrzeć??

ocenił(a) film na 10

Chciałbym wiedzieć czy to nie jest kolejna historyjka o niepokonanych bohaterach, gdzie fabuła polega na pokonaniu kolejnego fagasa który chcę zająć cały świat??

ocenił(a) film na 9
Harold90

Wręcz przeciwnie. Watchmen to mroczna opowieść o grupie ludzi, którzy sami siebie obwołali obrońcami społeczeństwa. Tłem całej historii są alternatywne lata 80te, w których świat stoi na krawędzi nuklearnej wojny między USA a Związkiem Radziecki. W filmie pełno jest odwołań do historii drugiej połowy 20 wieku, popkultury i psychologii. Całość została bardzo dobrze zrealizowana i okraszona świetną ścieżką dźwiękową (wielkie przeboje, które w różny sposób nawiązują do tego, co widzimy na ekranie). Jeśli lubisz filmy, które skłaniają do przemyśleń, są pełne smaczków i odwołują się do twojej wiedzy to zdecydowanie film dla ciebie.

użytkownik usunięty
Harold90

Nie warto. Bystry jak woda w klozecie. Wieje nudą i tandetą. Badziewie dla niewyruchanych chłopców

Ty za to jesteś wyruchany chłopak i to co najmniej przez stado goryli sądząc po tym co piszesz.
A prawda jest taka, że jesteś kolejnym ignorantem, którego przerasta ten film. To, że go nie ogarniasz nie znaczy, że jest słaby. Śmieszą mnie tacy ludzie,którzy wylewają swoje żale i myślą, że ktoś liczy się z ich zdaniem. Jeśli masz łeb i ch*j to uzasadnij czemu jest nudny i tandetny, a jeśli nie to wejdź na Redtube i sobie ulżyj.

użytkownik usunięty
fenrir34

Nie mam chuja bo jestem dziewczyną. Nie wylewam swoich żali, moja wypowiedź to konkretne 3 zdania, panie pseudoelokwentny inteligencie. Uderz w stół a nożyce się odezwą. Dzięki, ubawiłam się. Nie pójdę za twoją radą i nie potrzebuję się masturbować oglądając redtube.

Nie spodziewałem się po dziewczynie takiego dresiarskiego słownictwa - mój błąd. Może i jestem "pseudoelokwentnym inteligentem", ale liczyć do czterech jeszcze potrafię w przeciwieństwie do ciebie. A co do masturbacji to nadal polecam. Może dzięki temu rozładujesz frustracje i nie będziesz wypisywać nie popartych żadnymi argumentami głupot na forach.

użytkownik usunięty
fenrir34

Wyluzuj człowieku... Ok masz rację 4 zdania. Wiesz co przestań się już tak napinać. Ok, może przesadziłam, napisałam chamsko i wulgarnie, może niepotrzebnie. Taka prowokacja. Wiem, że film ma sporo grono zachwyconych fanów. Mnie się nie podobał, nie musiał, i tyle. Uznajmy naszą uroczą wymianę zdań za zakończoną. Podoba mi się, że zmieniłeś ton wypowiedzi, może dlatego, że jestem dziewczyną a może nieświadomie. To raczej nie była frustracja, jeśli już to hormon, jeśli wiesz o co chodzi. A i dzięki za troskę, ale preferuję robić TO z partnerem.

Pewnie zareagowałem zbyt ostro, ale to ty mnie sprowokowałaś. Film miał prawo ci się nie podobać, co nie znaczy ,że możesz obrażać jego fanów. Radzę ci wrócić do Watchmenów za parę lat, może wtedy zmienisz zdanie. Życzę udanego pożycia z partnerem i mam nadzieję, że następnym razem spotkamy się na forum w przyjemniejszych okolicznościach.

ocenił(a) film na 4
Harold90

Gdzie można znaleźć trwającą 215 min wersję "Ultimate Cut" ?

ocenił(a) film na 3
lukimodrzew

Na Amazonie lub na torrentach. Wszystko zależy od tego ile chcesz zapłacić.
Natomiast szczerze odradzam oglądanie tego komiksu w tej wersji.