Dlaczego beznadziejny film poruszający tematykę homoseksualną jest nagradzany i uważany za takie dzieło skoro nic nie oferuje?
Jesli jestes homofobem to zapewne glosowales "1" dla tego filmu? Jestes krytykiem? jesli nie - to moze dlatego nie rozumiesz. Film byc moze ma cos glebszego w sobie - nie ogladalam go jeszcze, ale mam zamiar i dopiero wtedy sie wypowiem co i jak. Nagradza sie nie bez podstaw. Mam nadzieje, ze wbije sie tu wkrotce ktos, kto juz obejrzal film i wyjasni ci jego potencjalny 'fenomen'
Oglądałeś? Gdzie? Kiedy? BTW: Film był nagradzany na dwóch festiwalach filmów gejowsko-lesbijskich (Forth Woth i Tampa) oraz na Outfest w Los Angeles, a to taka duża gejowska impreza w USA. Gejom się podoba, więc nagradzali - za reżyserię i aktorstwo. Teraz już wiesz? Jak sam obejrzę, to powiem Ci co mi przypadło do gustu.
Dla ciebie nic nie oferuje, dla innych tak. Nie wszystko musi się wszystkim podobać. Jeżeli jesteś homofobem, to w ogóle nie powinieneś się brać za oglądanie filmów tego typu. Łatwo to sprawdzić, zanim się obejrzy. Ja na przykład w ogóle nie zabierałem się za oglądanie Toy Story 3, filmu, któremu dałeś 10/10, bo mnie po prostu filmy dla dzieci nie interesują. Gdybym obejrzał, pewnie dałbym 1, ale uważam, że to trochę nie fair. I nie będę z tobą dyskutował na temat tego filmu tak samo jak nie będę się wypowiadał na temat Toy Story. To nie jest moja bajka.
Ja z kolei jestem homofobką (wręcz przeciwnie) i też nie mogę uwierzyć, że ktokolwiek mógłby ten film za coś nagrodzić. Tak tragicznie zagranego i beznadziejnie napisanego bubla nie widziałam już dawno, jeśli nie w ogóle. Koszmar i porażka.
To jesteś szczególnym przypadkiem homofobki - oceniającej "Debiutantów" na 10 z serduszkiem...