6,6 232  oceny
6,6 10 1 232
Watercolors
powrót do forum filmu Watercolors

Dlaczego beznadziejny film poruszający tematykę homoseksualną jest nagradzany i uważany za takie dzieło skoro nic nie oferuje?

ggrzesiu_2

Jesli jestes homofobem to zapewne glosowales "1" dla tego filmu? Jestes krytykiem? jesli nie - to moze dlatego nie rozumiesz. Film byc moze ma cos glebszego w sobie - nie ogladalam go jeszcze, ale mam zamiar i dopiero wtedy sie wypowiem co i jak. Nagradza sie nie bez podstaw. Mam nadzieje, ze wbije sie tu wkrotce ktos, kto juz obejrzal film i wyjasni ci jego potencjalny 'fenomen'

użytkownik usunięty
ggrzesiu_2

Oglądałeś? Gdzie? Kiedy? BTW: Film był nagradzany na dwóch festiwalach filmów gejowsko-lesbijskich (Forth Woth i Tampa) oraz na Outfest w Los Angeles, a to taka duża gejowska impreza w USA. Gejom się podoba, więc nagradzali - za reżyserię i aktorstwo. Teraz już wiesz? Jak sam obejrzę, to powiem Ci co mi przypadło do gustu.

ggrzesiu_2

Dla ciebie nic nie oferuje, dla innych tak. Nie wszystko musi się wszystkim podobać. Jeżeli jesteś homofobem, to w ogóle nie powinieneś się brać za oglądanie filmów tego typu. Łatwo to sprawdzić, zanim się obejrzy. Ja na przykład w ogóle nie zabierałem się za oglądanie Toy Story 3, filmu, któremu dałeś 10/10, bo mnie po prostu filmy dla dzieci nie interesują. Gdybym obejrzał, pewnie dałbym 1, ale uważam, że to trochę nie fair. I nie będę z tobą dyskutował na temat tego filmu tak samo jak nie będę się wypowiadał na temat Toy Story. To nie jest moja bajka.

ocenił(a) film na 1
ggrzesiu_2

Ja z kolei jestem homofobką (wręcz przeciwnie) i też nie mogę uwierzyć, że ktokolwiek mógłby ten film za coś nagrodzić. Tak tragicznie zagranego i beznadziejnie napisanego bubla nie widziałam już dawno, jeśli nie w ogóle. Koszmar i porażka.

ocenił(a) film na 8
Milusia

To jesteś szczególnym przypadkiem homofobki - oceniającej "Debiutantów" na 10 z serduszkiem...

ocenił(a) film na 1
maroc

Pisząc komentarz zginęło mi "nie", zdarza się. Doceniam, że chciało Ci się przeglądać mój profil, żeby wytknąć mi błąd :P