Przyznam szczerze, że jestem mile zaskoczony filmem. Na tle innych polskich produkcji ostatnich lat, wypada świetnie. Film klimatycznie zbliżony do złotych filmów Pazury (Kariera Nikosia Dyzma, E=mc^2, czy Chłopaki nie płaczą). Dużym plusem w tej komedii kryminalnej jest dobra gra aktorska, która została wzbogacona np. postaciami granymi przez kabareciarzy z Ani Mru-Mru). Ponadto wykorzystano świetne samochody - BMW E39, X6 V8, Cadillac Escalade V8. Olbrzymią zaletą produkcji jest NORMALNY pościg, choć wg mnie trochę za krótki. Ale dobrze, że pojawił się w ogóle. Urozmaicenie w postaci gangu Cyganów - zabawne. I koniec z Pazurą - rewelacyjny :D Polecam, daję 9/10.
PS. Nie rozumiem dlaczego taki film jak Testesteron, czy inny syf z Szycem, bądź którąś ze współczesnych aktorzyn, ma średnią wyższą niż ten film. Ale widocznie ludzie oczekują romansideł, przy których nie trzeba myśleć.
No przy tym filmie to rzeczywiście trzeba było myśleć... o tym jak wytrzymać do końca tego GNIOTA ! :E
A czy gdzieś napisałem, że trzeba myśleć? :) Dałbym 6/10, ale byłoby to krzywdzące z powodu innych polskich gniotów.