Mam zatem pytanie do osób, które nie sapią za każdym razem że wszystko jest do dupy, tylko czekam na bardziej konstruktywne wypowiedzi : czy warto ten film zobaczyć? Mamy tam do czynienia z humorem poziomu koszarowego, film jest nieprzyswajalny, przewidywalny, niespójny, banalny, monotonny, czy jaki? Chcę się wybrać do kina z bardzo luźnym podejściem. Polska kinematografia nie szczególnie mi leży, zwłaszcza pseudoambitne kino nagradzane na gównianych festiwalach, ale zdarzyło się w ostatnim dziesięcioleciu kilka komedii, które były zabawne. Nawet nie mówię o produkcjach kultowych jak Chłopaki, czy Testosteron. Były też filmy, które nie porywały, ale mogły nieco rozweselić.
Jak jest zatem w tym przypadku? Wypowie się ktoś bardziej rzeczowo niż "katastrofa"?
Nawet siegajac kilka lat wstecz ciezko znalezc cos rownie zlego , oczywiscie powstaly ,,Ciacha " , ,,Randki w ciemno '' itp , ale odnosze wrazenie ze rezyser tego filmu mial nadecie i aspiracje byc Guyem Ritchie , Quentinem Tarantino i Emirem Kusturica w jednym o innych nie wspominajac .Zamierzenie nie powiem , ambitne ..niestety tym wieksza porazka .Fatalny , niewciagajacy scenariusz , niektore sceny bez jakiegokolwiek uzasadnienia , brak tzw ciagu przyczynowo-skutkowego.Nakrecone nachalnie i prostacko ,zle dobrana nudna muzyka[ scena w dykotece to jakis koszmar] , aktorstwo slabiutkie ale przy takim scenariuszu faktycznie trudno sie dziwic , bez bolu zebow obejrzalem jedynie pana Andrzejewskiego w roli Stefana , i ze dwie trzy inne rolki , pan Frycz momentami nie jest zly ale to aktor z innej ligi niz cala reszta .. do tego ten rodzaj kina to nic nowego , to samo co w filmach Olafa Lubaszenki tyle ze wulgarniejsze i wiecej wpompowanej kasy , co zreszta nie przeklada sie na jakosc...do ,,Chlopaki nie placza '' nie ma nawet startu a i slabsze pozycje ; , E= mc2 "' i ,,Poranek kojota '' to naprawde niezle filmy przy tym tworze.Ogladajac zwiastun spodziewalem sie czegos slabego ale poszedlem sprawic sobie troche bolu i moje masochistyczne filmowe zapedy zostaly zaspokojone w 300%..
Nie potrafisz napisac własnej opini tylko kopiujesz deklu http://film.gazeta.pl/film/2,23804,4322003,-20380080,,151249958,2925.html
to tylko potwierdza jak bardzo jestes ograniczony
nie mam czasu na rozpisywanie sie, mam inne rzeczy do roboty wiec wkleilem cos co idealnie oddaje sedno tego babola , co do mojego ograniczenia rozmawiamy tutaj o mega dziele niejakiego Cezarego P a nie o moim ograniczeniu !
dodam jeszcze linka z radia zet , ciekawe wypowiedzi i odziwo minimum klakierstwa http://www.radiozet.pl/Kultura/Filmy/Recenzje-Filmow/Weekend ! takich linkow w necie sa setki plus recenzje wideo z tvp kultura niszczace tego hiper gniota no ale coz kolezko twoje wyczucie estetyki filmowej wiemy jakie jest ! Pustaka nie przegadasz ^^
Nie interesują mnie recenzje jakiś tam krytykow nigdy sie nimi nie sugeruje , poszedłem do kina z ciekawości i żeby sie wyluzowac i dostałem to czego chciałem moim zdaniem film nie jest zły oceniam go na 5/10 lubie polskie komedie
a komentarze takich jak ty znawcow nie robią na mnie wrażenia , gdybym mial sugerowac sie opiniami innych to wogole bym do kina nie chodzil . Wiec daruj sobie.