PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56796
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Mam zatem pytanie do osób, które nie sapią za każdym razem że wszystko jest do dupy, tylko czekam na bardziej konstruktywne wypowiedzi : czy warto ten film zobaczyć? Mamy tam do czynienia z humorem poziomu koszarowego, film jest nieprzyswajalny, przewidywalny, niespójny, banalny, monotonny, czy jaki? Chcę się wybrać do kina z bardzo luźnym podejściem. Polska kinematografia nie szczególnie mi leży, zwłaszcza pseudoambitne kino nagradzane na gównianych festiwalach, ale zdarzyło się w ostatnim dziesięcioleciu kilka komedii, które były zabawne. Nawet nie mówię o produkcjach kultowych jak Chłopaki, czy Testosteron. Były też filmy, które nie porywały, ale mogły nieco rozweselić.
Jak jest zatem w tym przypadku? Wypowie się ktoś bardziej rzeczowo niż "katastrofa"?

ocenił(a) film na 1
pysiek38

Nawet siegajac kilka lat wstecz ciezko znalezc cos rownie zlego , oczywiscie powstaly ,,Ciacha " , ,,Randki w ciemno '' itp , ale odnosze wrazenie ze rezyser tego filmu mial nadecie i aspiracje byc Guyem Ritchie , Quentinem Tarantino i Emirem Kusturica w jednym o innych nie wspominajac .Zamierzenie nie powiem , ambitne ..niestety tym wieksza porazka .Fatalny , niewciagajacy scenariusz , niektore sceny bez jakiegokolwiek uzasadnienia , brak tzw ciagu przyczynowo-skutkowego.Nakrecone nachalnie i prostacko ,zle dobrana nudna muzyka[ scena w dykotece to jakis koszmar] , aktorstwo slabiutkie ale przy takim scenariuszu faktycznie trudno sie dziwic , bez bolu zebow obejrzalem jedynie pana Andrzejewskiego w roli Stefana , i ze dwie trzy inne rolki , pan Frycz momentami nie jest zly ale to aktor z innej ligi niz cala reszta .. do tego ten rodzaj kina to nic nowego , to samo co w filmach Olafa Lubaszenki tyle ze wulgarniejsze i wiecej wpompowanej kasy , co zreszta nie przeklada sie na jakosc...do ,,Chlopaki nie placza '' nie ma nawet startu a i slabsze pozycje ; , E= mc2 "' i ,,Poranek kojota '' to naprawde niezle filmy przy tym tworze.Ogladajac zwiastun spodziewalem sie czegos slabego ale poszedlem sprawic sobie troche bolu i moje masochistyczne filmowe zapedy zostaly zaspokojone w 300%..

ocenił(a) film na 4
Ralph_S_

Nie potrafisz napisac własnej opini tylko kopiujesz deklu http://film.gazeta.pl/film/2,23804,4322003,-20380080,,151249958,2925.html
to tylko potwierdza jak bardzo jestes ograniczony

ocenił(a) film na 1
FOOtballFIGHTER

nie mam czasu na rozpisywanie sie, mam inne rzeczy do roboty wiec wkleilem cos co idealnie oddaje sedno tego babola , co do mojego ograniczenia rozmawiamy tutaj o mega dziele niejakiego Cezarego P a nie o moim ograniczeniu !

ocenił(a) film na 1
Ralph_S_

dodam jeszcze linka z radia zet , ciekawe wypowiedzi i odziwo minimum klakierstwa http://www.radiozet.pl/Kultura/Filmy/Recenzje-Filmow/Weekend ! takich linkow w necie sa setki plus recenzje wideo z tvp kultura niszczace tego hiper gniota no ale coz kolezko twoje wyczucie estetyki filmowej wiemy jakie jest ! Pustaka nie przegadasz ^^

ocenił(a) film na 4
Ralph_S_

Nie interesują mnie recenzje jakiś tam krytykow nigdy sie nimi nie sugeruje , poszedłem do kina z ciekawości i żeby sie wyluzowac i dostałem to czego chciałem moim zdaniem film nie jest zły oceniam go na 5/10 lubie polskie komedie
a komentarze takich jak ty znawcow nie robią na mnie wrażenia , gdybym mial sugerowac sie opiniami innych to wogole bym do kina nie chodzil . Wiec daruj sobie.

ocenił(a) film na 1
FOOtballFIGHTER

ja tez lubie polskie komedie i jestem klasycznym ogladaczem a nie znawcą, Poranek kojota i tak dalej spoko filmy... To nawet kolo nich nie stało, ten wytwór za 6 milionow złotych krecony w 16 na 9 kamerka hd ! Swoja droga duzo filmów obejzales przedwczoraj^^