PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56796
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Witam wszystkich czytających :).Właśnie przed chwilą wróciłem z kina.Już z początku nie byłem przekonany co do tego filmu i nawet nie zamierzałem się na niego wybierać lecz zaproponowano mi ofertę wręcz nie do odrzucenia.A mianowicie zaproponowano mi bilet za darmo i jakby tego było to darmową wyżerkę oraz dojazd również także jak tu się nie zgodzić :) pognałem czym prędzej na seans.Nie zamierzam tu opisywać całego filmu od początku ale chciałbym już wyjaśnić na początku, moje zdanie na temat tego filmu nie jest dobre.Podobno jest to komedia a ja uśmiałem się tylko 2 razy.Ogólnie przeważa w tym filmie ilość wulgaryzmów, które mnie nie bawią a raczej ujął bym to w taki sposób, że do tego przywykłem :).Myślę, że to będzie moje osobliwe zdanie ponieważ z tego co słyszałem pozostałym się podobało.Śmiali się w momentach, w których nie do pomyślenia było się śmiać (w pewien sposób nawet mnie to irytowało).Jeżeli chodzi o całą akcje w filmie to jest ona "jako tako", specjalnie nie oglądam takich filmów (choć z tym różnie bywa).Kusili wielokrotnie w telewizji czy też na internecie, że niby jakieś matrixy bajery ale osobiście te efekty komputerowe mi nie zaimponowały.Niby 2011 rok ale jednak grafika była nie zbyt.Myślę, że większej ilości osób się on spodoba to po prostu ja mam już takie podejście, że mnie to nie bawi itp. w skali 1 na 10 dałbym mu "5,5".Powiem tak, film jak film, nic nowego do kina Polskiego nie wniósł lecz również nie oczekiwałem tego.Przychodząc do kina nie miałem żadnych oczekiwań od tego filmu i ani się nie zawiodłem ani mnie on nie zaskoczył.Nie jest to na pewno film na skalę światową.Już powtarzałem i jeszcze raz powtarzam jest to moje osobiste zdanie ja już po prostu mam taki charakter i nawet mnie te wszystkie kabarety nie bawią choć nie znaczy to, że jestem jakimś nudnym człowiekiem, który jest ciągle poważny ponieważ lubię bawić ludzi oraz uwielbiam się śmiać.Ogólnie to nie wiem do czego to wszystko doszło aby śmiać się z durnowatych kabaretów.Podsumowując, jeżeli jesteś człowiekiem, który np. ma wolny wieczór i chcę go sobie umilić ze znajomymi to jak najbardziej można się przejść.Lecz moje zdanie na temat tego filmu jest bardziej nijakie niż złe czy dobre.Dziękuje i pozdrawiam.

użytkownik usunięty

Ps. Ten film może być zabawny dla jakiś ludzi, których wszystko bawi ogólnie trzeba nie mieć smaku aby się śmiać z tego z pewnością spodoba on się tym ludziom, których bawią te wszystkie kaszane kabarety.A te "wulgaryzmy" to pewnie skierowane do młodzieży :).Sam zaliczam się do młodzieży i używam tego typu słownictwa lecz nie bardzo mnie to wszystko bawiło.Być może źle podszedłem do obejrzenia tego.I tak jeszcze na koniec to normalnie użył bym zupełnie innych słów na określenie tego filmu lecz myślę, że miejsce w, którym jest to zamieszczane wymaga trochę kultury także dołożyłem wszelkich starań :), a tak poza tym czasami lubię tak "mądrze" napisać :).No i bym zapomniał pewnie posypały się pieniążki za pozytywne recenzje oraz te wszystkie reklamy :).

ocenił(a) film na 2

Jak dla mnie chała jak nie wiem. Efekty sztuczne strasznie, fabuła płytka... dawno się tak nie wynudziłam. Niby komedia, a może z 2 razy się zaśmiałam. DNO! 2/10