PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56796
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Osobiście po przeczytaniu tych opinii z wielką niechęcią poszłam na ten film do kina, ale... sala była pełniutka mimo, że to w środku tygodnia a film, byłam naprawdę potwornie śmieszny! dawno się tak nie uśmiałam na polskiej komedii!! zresztą cala sala się dobrze bawiła... jasne, ze mogli sobie odpuścić sceny drastyczne, ale przecież taki ten film miał być... krwawa komedia Cezarego Pazury:) Co jak co, ale kto widział ten film, nie może mu odmówić zabójczych tekstów powalających na kolana! Także nie przesadzajcie z ta krytyką, film według mnie zasługuje na średnią minimum 6,5, ja osobiście ze względu na to, że to polska komedia i naprawdę się uśmiałam daję 8 bez wątpliwości. Pozdrawiam i polecam :) "Wygrałeś talon na ku*wę i balon" :D :D

aruman

Hmm...Sala była pełna bo to komedia, a druga sprawa to dlatego, żeby zobaczyć ,,dzieło Pazury"... Po takiej reklamie jaką zrobił no to wybacz... Ale jeśli śmieszy Cię tekst ,,Wygrałeś talon na ku*wę i balon"no to nie mam pytań... I nie ma co polemizować...

ocenił(a) film na 10
elkas22

ogólnie to przytoczyłeś jeden z najmniej śmiesznych tekstów w filmie, była masa innych która wprawiała całą salę w śmiech i gwarantuje że mało kto wychodził z kina rozczarowany. Ok 10 moich znajomych było na tym filmie i każdy ocenia go BAAAARDZO POZYTYWNIE, dlatego według mnie to te wszystkie negatywne komentarze to jacyś zagorzali wrogowie Cezarego Pazury lub poprostu ktoś zazdrości mu dochodów z filmu i wymyślił sobie jakąś swoją śmieszną krucjatę przeciw niemu. Film śmieszy niczym kabaret i w taki też kabaretowy humor jest on ubarwiony, ale nie ma się co dziwić skoro Cezary Pazura jest również komikiem i podobnie jak wielotysięczna sala śmieje się z jego humorystycznych tekstów np w Sopocie, tak samo pełna sala w kinie śmieje się z podobnych tekstów w jego filmie i nie ma się co dziwić, film z założenia miał mieć humor kabaretowy i spełnił swoją rolę. TYLE!!!!

ocenił(a) film na 7
elkas22

Tak, śmieszy mnie ten tekst. Połowa sali w tym momencie ryknęła śmiechem więc chyba nie byłem odosobniony. Jednym się taki humor podoba, innym nie. Nie ma co polemizować, jeśli ktoś nie lubi tego typu filmów to nie powinien ich oglądać i tyle.

ocenił(a) film na 1
bobone

TheDxM jeden film oceniony i nic więcej, bobone jeden film oceniony i nic więcej... zgadnijcie mili Państwo jaki.:)

Nie ładny to PR, oj nieładny.

ocenił(a) film na 2
senskomiksu

To już się robi żałosne !

ocenił(a) film na 7
senskomiksu

Aha czyli rozumiem, że zanim zacznę się wypowiadać na FW muszę mieć konto przynajmniej pół roku i 50 filmów ocenionych, bo inaczej nie jestem wiarygodny?

ocenił(a) film na 1
bobone

Tak, właśnie tak. Bo oczywiście rozumiem, że Weekend swoim wysokim poziomem tak mocno cię zainspirował, że w przypływie natchnienia postanowiłeś specjalnie założyć konto na filmwebie żeby podzielić się z nami odczuciami.

ocenił(a) film na 10
elkas22

"Ale jeśli śmieszy Cię tekst ,,Wygrałeś talon na ku*wę i balon"no to nie mam pytań... I nie ma co polemizować... "

Sory ale jesli ciebie to nie smieszylo to nie mamy o czym "polemizowac" i proponuje wyjsc z domu i sie troche rozerwac bo cos mi sie zdaje ze z rozrywka to u ciebie ciezko. =)

ocenił(a) film na 1
Mekee

Jeśli tobie "rozrywka" kojarzy się z poziomem jaki reprezentuje tekst "Wygrałeś talon na ku*wę i balon" to rzeczywiście nie macie o czym polemizować.

ocenił(a) film na 5
senskomiksu

a moim zdaniem film był śmieszny i większość scen naprawdę dobrze zagranych. bez komentarza pozostawię ostatnią scenę grana przez żonę Cezarego, generalnie mam nadzieję że ta komedia to jakiś zwrot w polskiej kinematografii. takich komedii jak poranek kojota czy chłopaki nie płaczą niestety prawdopodobnie już nie będzie ale kto wie, może coś w tym klimacie i z coraz lepszym scenariuszem i zabawnymi tekstami.

Myszkoni

co do czepiania się wiarygodności poprzez ilośc ocenionych filmów to prosze was nie o to chodzi, mogę sobie teraz ocenić 100 filmów a nic o nie nie wiedziec i co bede wiarygodna??co do tekstu to jest smieszny bo jest na poziomie przeciętnego polaka, chcecie mądre filmy to nie ten rodzaj, komedia ma smieszyc a nie pouczac i wyznaczac jakiekolwiek poziomy....

ocenił(a) film na 1
aruman

klakiery pier.olone chyba juz starczy, no chyba ze macie jakies umowy do konca miesiaca to rozumiem !! Dno i metr mułu !!!! Nie ma ani jednej poważnej osoby w swiecie filmu która by sie dobrze wyrazila o tym hiper gniocie poza oczywiscie żałosna obsada tego pseudo filmidła !!!