PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=737733}

Wendeta

Brimstone
2016
7,0 14 tys. ocen
7,0 10 1 14354
5,5 16 krytyków
Wendeta
powrót do forum filmu Wendeta

miałem film obejrzeć, ale widzę, że jest ewidentnie umieszany ideologicznie bo za dużo osób to zauważyło jak na przypadek... Film oglądam by od tego bagna odpocząć, a jak ma mi jakiś pajac wciskać swoje feministyczno-lewicowe ideologię to ja już wolę iść Korwina na youtubie pooglądać bo będzie to większa wartość merytoryczna. I znów produkcja europejska musi swoje wizje biednych i ucisnionych wciskać. Tymczasem mężczyźni w UK celowo cudują i wynajmują własne mieszkania by ich kobieta (partnerka) z mieszkania nie wywaliła bo to facet jest zawsze winny, nawet jak jest tylko słowo. Ogólnie na zachodzie spada dzietność i ogólnie liczba ślubów bo faceci się już boją i się to po prostu nie opłaca - facet głównie na tym traci aktualnie w razie czego. To samo u nas powoli nadchodzi bo kobiety są "uciśnione", tymczasem kto by nie zdradził, nie zepsuł związku to dom i opieka nad dziećmi należy się kobiecie w 90% przypadków xD Kobietom daje się przywileje, a facetów ogranicza.

malfred_10

A o naciskaniu na chrześcijaństwo co jest tak bardzo modne w tych TOLERANCYJNYCH lewicowych zachodnich krajach w których film był robiony (chrześcijaństwo to najbardziej prześladowana religia na ziemi tak przy okazji) to już nawet nie chce mi się pisać. W każdym bądź razie gimbo-ateiści wymieszani z pożytecznymi nowoczesnymi idiotami mają pożywkę i powód do gówno-burz.

ocenił(a) film na 1
malfred_10

W filmie trochę brakuje pierwszomajowych pochodów i bezpośredniego nawiązania do Marksa ale jednak jest to zwykły film propagandowy. Coś w stylu nazistowskiego "Żyda Sussa" tylko, że tutaj za czarny charakter robi chrześcijański pastor. Gdyby scenarzyści walili więcej kokainy to pewnie by tak odpłynęli, że widzielibyśmy chrześcijanina psychopatę z czerwoną opaską ze swastyką na ramieniu co by nawet upośledzonym intelektualnie wskazywało gdzie jest dobry charakter a gdzie zły.

ocenił(a) film na 9
malfred_10

Idź sobie pisać swoje brednie gdzie indziej. To jest Filmweb, a nie fanpage twojego korwinka.

wolny

chłopcze, podałem przejaskrawiony przykład, który miał pokazać jak słabe są takie produkcje, tymczasem ty wyciągnąłeś z tego wniosek, że jestem korwinowcem xD Typowa dyskusja z lewakiem - będzie wyciągał wnioski, których nie ma, a pasują mu do jego toru myślenia i będzie ciągnął... Szkoda pisać. Ten film jest skierowany właśnie do takich plujących się ludzi jak ty i jak widać po twojej ocenie, pasuje znakomicie.

ocenił(a) film na 9
malfred_10

dziecko, nie oglądałeś filmu to po co komentujesz? Nie znam się a wypowiem. Brawo.