7,6 224 tys. ocen
7,6 10 1 224197
7,8 66 krytyków
Wesele
powrót do forum filmu Wesele

Gdzie tu komedia?

ocenił(a) film na 8

Nie czaje jak niektórzy mogą pisać że płakali ze śmiechu na tym filmie? co w nim było śmiesznego? jak dla mnie ten film nie był ani na chwile zabawny, za to doskonale ukazuje polską mentalność... zaściankowość, zacofanie i głupotę.
Obraz bardzo wymowny, może nieco przekoloryzowany, bardzo dobra gra aktorska, chociaż właściwie nadal się zastanawiam co reżyser chciał tak naprawdę pokazać?

mRGreg

w pełni muszę się z Tobą zgodzić. taka komedia z tego filmu jak z koziej d u p y trąbka. może faktycznie przekoloryzowane ale główne wątki i treść zachowane. polecam

miszkus

Tu chodzi o humor sytuacyjny, który właśnie ma pokazać zaściankowość Polaków. Nie płakałam ze śmiechu na tym filmie, ale muszę powiedzieć, że ma sporo naprawdę fajnych scen.

W kwestii dramatu naprawdę mi się spodobał. Pokazuje ile można stracić przez dosłownie chwilę.

ocenił(a) film na 8
mala1ok

w świetny sposób ukazany motyw "co ludzie powiedzą".... mimo wszystko dla mnie blizej mu do dramatu, niż komedii, moze dlatego że rzeczywistość jest tak dramatyczna , że aż śmieszna

ocenił(a) film na 9
mRGreg

jezeli smiejesz sie na american pie, tzn ze nie bedziesz smial sie z "wesela" - bez obrazy

ocenił(a) film na 8
fyrk

Nie wiem czy ta wypowiedź była skierowana do mnie, ale niestety nie przepadam za komediami typu "American Pie"

fyrk

i tu się zgodzę ;D
ja lubię American Pie (tzn 1,2,3), być może dlatego, że idealnie trafia w moje poczucie humoru ;)

Trochę się oddaliłam od tematu, ale chodzi tu o to, że to komediodramat - to ma np. bliżej do American Beauty - do tego filmu podeszłam sceptycznie.

Sory za tą wypowiedź, trochę (bardzo) bez ładu i bez składu, ale już po prostu nie mam siły by ją przeredagować ;)

ocenił(a) film na 10
mRGreg

ty to piszesz powaznie? przeciez tu jest mnostwo kultowych juz tekstow! poza tym wystarczy spojrzec na Wojnara, Edmunda czy notariusza a juz sie smiac chce! nie masz poczucia humoru czlowieku!

ocenił(a) film na 8
serbinek26

Rzeczywiście nie mam poczucia humoru bo nie śmieszy mnie to samo co ciebie, tak ? ogarnij się człowieczku

ocenił(a) film na 9
mRGreg

to fakt, ze każdy inne poczucie humoru ma, ale ciekawi mnie strasznie , co w takim razie ciebie rozmiesza? możesz dać kilka przykładów?

fyrk

właśnie, skoro nie humor komedii typu American Pie ani komediodramatów typu Wesele, więc co?

Oczywiście nie traktuj tego jak jakiejś zaczepki, po prostu jestem ciekawa :)

ocenił(a) film na 8
mala1ok

To zależy, ciężko zdefiniować swoje poczucie humoru, bardzo odpowiada mi ten z serialu "Scrubs" inteligentny, czasami mniej czasami bardziej, ale jednak nie traktuje widza jak idiote którego ma śmieszyć zjadanie kupy, ruchanie szarlotki, albo buractwo na ekranie.