7,6 224 tys. ocen
7,6 10 1 224197
7,8 66 krytyków
Wesele
powrót do forum filmu Wesele

Najlepsze cyataty

ocenił(a) film na 8

korzeniem wszelkiego zła jest miłość pieniędzy, niektórzy ulegając jej sami uwikłali się w przeróżne cierpienia albowiem NICZEGO NA TEN ŚWIAT NIE PRZYNIEŚLIŚMY I NICZEGO TEZ WYNIEŚĆ NIE MOŻEMY jeżeli zatem mamy pożywienie i odzież, poprzestawajmy na tym, a ci którzy chcą być bogaci, wpadają w pokuszenie i w liczne bezsensowne i szkodliwe pożądliwości

dożo to kosztują te rzeczy których za pieniądze dostać nie można, zdrowie i miłość

pieniądze szczęścia nie dają ale trzeba je mieć, bo w szczęściu nie przeszkadzają

- Chcesz wody?
- w wodzie to się ryby pier*olą

(życzenia do kamery)
- by się bujało i majtało dobrze wkładało i wyjmowało

ocenił(a) film na 10
psv90

"pożegnanie" gości weselnych jest najlepszym momentem tego filmu ...ale nie zacytuje bo wiadomo cenzura

ocenił(a) film na 8
DavidTua

Więc napisz z uwzględnieniem cenzury, bo jakoś nie kojarzę a jestem ciekaw :) (napisz k***a, spie....aj itp :) )

ocenił(a) film na 9
psv90

O Jezu śniło mi się, że byłem na bezalkoholowym weselu. - jak dla mnie jeden z lepszych tekstów ;)

Wiesiek taki chytry, że gówno by spod siebie zjadł.

było ich sporo ale dokładnie nie pamiętam ;P

ocenił(a) film na 9
fitness10

Wiesiek i Mundek o postaci granej przez Wilczaka " W pojedynkę ch*** nam zrobi" a potem wejście tych jego ludzi na wesele mistrzostwo :)

psv90

Wszyscy wypie***lać !!!

ocenił(a) film na 10
damianwojnar

chcieli byście wiedzieć co chciał Wiesiek, wiecie o co kur*a mnie poprosił? a chu*a wam powiem

ocenił(a) film na 8
damianwojnar

koniec imprezy dobranoc :D

ocenił(a) film na 9
DavidTua

Moglbys napisac po rusku:paszol won.
Chomik Mietushek

ocenił(a) film na 8
psv90

"Trza być w butach na weselu" parsknełam śmiechem, jak to usłyszałam. A także inne dyskretne nawiązania do Wyspiańskiego.

ocenił(a) film na 8
psv90

Wujek mundek do Wojnara - o szwagrze...

"w pojedynkę... chu*ja nam zrobi"

ocenił(a) film na 9
psv90

"Zamknij pan gębę bo przeciąg leci"

ocenił(a) film na 8
janekj

Najlepszy jest tekst wojnara do psa
Jak zes domu pilnowal

ocenił(a) film na 8
psv90

"- Już mniejszej tej kamery nie miał
- Trzeba mówić, że nowoczesna, dlatego taka mała"

psv90

- Bitka jakaś pod płotem! I bardzo dobrze, bardzo dobrze! Jakby nikt nikogo nie nastukał, to wesele by się nie udało.

- Chcieć a nie chcieć to jest to samo. Nie chcieć znaczy chcieć – nie chcieć. Wiecie, kto to napisał?

- Głupi jesteś... Ale mnie przytul...

- Nie chcę się drapać po nieswoich jajach, ale niejasna sprawa z tym autem. Lewy wóz żeś kupił.

- Strach tu dłużej zostać. Złodzieje, trupy!

- Złoty dwadzieścia. Rekwirujemy.

I na koniec zyczenia jednego z gosci:

- Życzę wam, żebyście mieli dobrą pogodę w Chorwacji. Mówią, że to dziki kraj, że gorszy od Polski, niekulturalny znaczy... Ale mój znajomy był i mówi, że gówno prawda. A jak auto zostawisz na ulicy otwarte, to nic. A jak się napiją, to się nie napier....lają, tylko się bawią i śpiewają. A, i kible mają czyste. Nie to, co u nas – upieprzysz się po kostki w moczu.

ocenił(a) film na 9
Krzysiek_26

Chcieć i nie chcieć to to samo, nie chcieć to chcieć nie chcieć. Mundek

ocenił(a) film na 9
endofallhope

No tak jak pisze Max_Zan to wejście tych typów dobre było, a Mundek powiedział, nie ma wyjścia, musisz z notariuszem zafałszować, moment wyczaj jak pijany będzie, tylko nie w trupka.

ocenił(a) film na 8
psv90

Wódka nie ma smakować, tylko poniewierać (-;