Bez wątpienia dla mnie ten film to najlepszy obraz jaki wyszedł po 2000r.Świetna gra aktorska ( Notariusz,Mundek,Wiesław) przebili wszystko ! ,reszta aktorów też bardzo wysoki poziom.Świetny temat, genialne zdjęcia i legendarne już teksty :) Całość bije zajebistym Polskim klimatem.Oglądałem już setki razy i nigdy się nie nudzi.
Uwielbiam również koniec filmu kiedy kamera skierowana jest na gości opuszczających remizę aż do gospodyni która zamyka bramę.Czuć wtedy taki totalny spokój po burzy :) taki typowy świt o poranku na wsi :) Tylko Ci co mieszkają na wsi wiedzą o co chodzi ;)
Burnwash, widzę że znasz się na rzeczy.Podpisuję się również po tym co napisałeś :) Bardzo mi się podoba cały film no i to zakończenie po prostu rewelacja.Idealnie to napisałeś, "spokój po burzy".W mieście budzisz się nad ranem i słyszysz za oknem klaksony i jadące samochody oraz szelest ludzi.Ten kto mieszka na wsi wie jak taki zwyczajny letni poranek może być cudowny..Odgłos ptaków, przebijające przez okno słońce, spokój i uczucie bezpieczeństwa.Reżyser idealnie zakończył film, lepiej nie dało się podkreślić całego filmu.
Nie poczulem klimatu tego filmu niestety. Kilka fajnych kreacji aktorskich. I to tyle...