"najlepsza w tym wszystkich jest suknia slubna, raz zalozy i 2500zł jak psu w dupe" :D
"Chcialem dobrze...a wyszło jak zwykle"
"Życie drogie, a pić trzeba"
Te mnie rozwaliły....
1.) "Nie chcę się drapać po nieswoich jajach..."
2.) "W wodzie to się ryby pierdolą."
3.) "A najgłupsza rzecz to suknia ślubna. Raz kur*a założysz i 2,5 tys. jak psu w dupę."
4.) "Zrobiłeś mu laskę, że ci takie auto kupił?"
5.) "Stać, policja! Otoczyłem was, hehe."
6.) "Może to i szwagier, ale nie mój."
7.) "Życie drogie, a pić trzeba. Polej Wiesiek."
I wiele innych... Ogólnie świetny film. Komedia, która tak naprawdę daje mocno do myślenia.
Można powiedzieć ze ta komedia była najlepsza ze wszystkich polskich komedji....
Wiesiek górąą!!!!...Fajnie zagrał..
"To nie prawda, że bigos zaszkodził"
"Życzę Wam, żebyście mieli całe życie takie, jak piękna jest ta noc"
Mogłam coś pogmatwac, ale sens ten sam :)
"Miałem sen. Śniło mi się, że jestem na bezalkocholowym weselu" - ten tekst mnie rozwalił :)
przy zatrzymaniu przez patrol :))
"to ile?"
"tysiac"
"ile k...a?!"
"k...a tysiac"
"w wodzie to ryby się piedolą"
"Wiesiek ci takie auto kupił??? to cos ty mu laskę zrobił"
"wszyscy wypiedalać , powiedziałem wszyscy won koniec wesela"
wiecie o co Wiesiek mnie poprsił? .....Aaaaa Chu** wam powiem!! Cicho Kur** cicho. Ja wiem teraz po cimaku i w łeb ale ni chuja :D super teksty
tekst jednych życzeń-nie pamiętam dokładnie, ale wypowiadane przez świadkową-"żeby się dobrze majtało, wkładało i wyciągało"
no i oczywiście (tu również nie pamiętam dokładnej wersji):
"Jutro młodzi jadą w podróż poślubną, na Chorwację, porządnym samochodem nie jak dziady jakieś"
To mnie zawsze rozwala:
"Poxipol, szlifierka i ch..."
"Życie jest drogie a pić się chce. Polej Wiesiu!Polej!"
Pijany notariusz:"Cześć Wiesiu! Wiecie o co ku... mnie poprosił? A, ch...a wam powiem!" i ten " Ta, ta. Ty mnie teraz po ciemachu i w łeb. Ale ni chu...a!"
" ale lejce zostają u nas..." ,kiedy drogówka zabrała Wojnarowi prawo jazdy.
1."Nie miej żalu za palucha Wiechu, ale niepotrzebnieś mnie wkurwił tym straszeniem"
2."Wiesiek ci kupił taki wózek?! laskeś mu zrobił czy co?"
3."Albo zaraz pojedziesz do domu po pieniądze albo se będziesz muzykę z magnetu puszczał (...), pięć stów plus ODSETKI OD PROCENTóW, za zwłokę"
4."Spierdalaj bo mi relaks nie wychodzi"
5."Stasików się skrzyknie i gościa do gleby, w pojedynkę chuja nam zrobi"(w tym momencie do remizy wchodzi kilku napakowanych kolegów szwagra)
Starałem się wypisać te teksty których jeszcze nikt nie zamieścił. W tym filmie swój nieprzeciętny talent pokazał pan Lech Dyblik, obok Mariana Dziędziela zagrał najlepiej. Ale inni aktorzy też się świetnie spisali. Daję 10/10.
Cały ten film to jeden wielki cytat, nie same słowa oddają ich wartość ale i akcent.
Moje ulubione:
"Z tym pijakiem jedziesz, zobacz jak on jest ubrany kuRRRRRRwa, jakim jeżdzi autem !"
"Co ty pierdolisz, jaki kurwa rozwód ?!"
"Świeć kurwa " !
"A ja ?" "A ty kurwa do banku po pieniądze !"
"Mówią że Chorwacja to dziki kraj [...] i kible mają porządne, nie to co u nas, można się ujebać po kostki..... w moczu"
ten sam koleś do żony podczas zawodów: "Zapierdalaaaaaaj kurwaaaa"
Wojnar do żony: "Takom ciem wzioł i takom ciem mom"
Mundek do Wojnara: "Wiesiu nie pierdol, dziadek dawno na tamtym świecie"
Tymon: "Zasady są okrutnie proste czyli okrutne i proste" :D
i cała masa tekstów.