I dopiero teraz zauważyłem ważne rzeczy:
1. Dziadka przeniósł szwagier księdza, dodatkowo dał mu swój telefon na który dzwonił Wojnar.
2. Prawodopodobnie ksiądz ukradł kasę, bo wracał swoim samochodem z fajkiem w ustach :)
3. Matka Panny Młodej porzuciła Wojnara dla wujka Kaśki, czyli Panny Młodej.
4. Wojnar zdradził żonę z druhną Panny Młodej, czyli z rodziną.
5. Bigos naprawdę zaszkodził. Scena w której notariusz nakłada sobie bigos a potem podczas tańca widać że coś go przyszpiliło i szybko pobiegł na łazienki. ;>
Ad. 4. Druhna Pani Młodej nie musiała być rodziną, mogla być koleżanką Kaski, więc Wiesiek mógł ją spokojnie wydymać;)))
6. Nie bardzo wiedziałem, dlaczego Wojnar chce umorzyć oddanie ziemi. Po kilku powtórkach zrozumiałem, że ziemia jest przeznaczona na autostradę, a więc na dodatkowe pieniądze. O to samo walczył szwagier księdza (doskonale wiedział do czego ta ziemia będzie potrzebna)
7. Myślę, że szwagier współpracował z księdzem. Niby prawdziwy szwagier od pół roku leżał pół roku pod respiratorem po ciężkim wypadku. Nie wierzę, by ksiądz i jego rodzina o tym nie wiedziała.
8. Wojnar sprzedał córkę za Audi TT-etkę i 2 hektary ziemi. Była w ciąży, ale nie z Panem Młodym (scena przy której Pan Młody mówi, że nie będzie wychowywał bękarta za darmo)