A co ci się nie podoba w obrazie polskiej rodziny? Ja tam czułem dumę z rodaków jak oglądałem ten film.
To że w Twoim domu panuje szambo głupoty, prostactwa, prymitywizmu, awanturnictwa i pijaństwa nie znaczy że w Moim domu też. Wykaż trochę kultury wobec innych użytkowników! Kompletna dziecinada i niedojrzałość poprzedzona kompleksem prowincjusza.
Nie mówię, że u każdego, ale taka jest nasza mentalność. Współczuje tylko tym parą, które brakiem odpowiedzialności, rozwagi muszą później na siłę pobierać się. Nie raz słyszałem, widziałem jak podczas wesela zachowują się zaproszeni goście. W tym filmie dokładnie to ukazano. Najlepiej aby było za pół darmo, wszystko brane często na kredyt bo wychodzi się z założenia "Co ludzie powiedzą..." pijaństwo, chamstwo, brak zrozumienia. To przykład tego, co jest dziś na porządku dziennym.
Zatrzęsienie bezsensownych oczepinowych zabaw, czyż nie jest tak na polskich weselach?? Tylko niektórzy wykazują się odrobiną rozsądku i ograniczają się do łapania welonu i muchy. Plus moje ulubione: 'zapłacę'.
Jak sie ktoś upiera na 2 hektary ugoru to trzeba sie zacząć zastanawiać dlaczego a nie bezsensownie oddać;) prawo ironii nr. 25