PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=715254}

Wezwanie

The Calling
2014
6,1 6,2 tys. ocen
6,1 10 1 6222
Wezwanie
powrót do forum filmu Wezwanie

W prawdzie są w tym gatunku lepsze ale i tą historię się dość ciekawie ogląda. Akcja toczy się
nieśpiesznie, jest też fajny mroczny klimat, ogólnie jest nieźle.

ocenił(a) film na 6
Wirginczyk

zgadzam sie, mam podobne odczucia po obejrzeniu filmu. ogolnie film jest niezly, do obejrzenia w domu wieczorkiem. + za klimat filmu, ale jest dosc schematyczny, przewidywalny. ale ogolnie lubie filmy o psychopatach wiec daje 6/10

ocenił(a) film na 9
mai_ka

dałam 9/10, może właśnie dlatego, że film nie był dla mnie przewidywalny, parę razy złapałam się na "o kurcze, a jednak nie tak jak myślałam". "The Calling" spodobał mi się również dlatego, że nie jestem fanką thrillerów, zbyt dużo ich nie oglądam, bo większość jest właśnie nudna i przewidywalna - tu miła niespodzianka, że ten gatunek może jeszcze zaskoczyć, podoba mi się również swoistego rodzaju połączenie gatunków - niby zaklasyfikowany jako thriller (brrr. nie lubię szufladkowania), a z drugiej strony czuć tu trochę moim ulubionym "mystery", troszkę horrorem, dramatem, czasem komedią (właśnie nadrabiam horrorki:)). Polecam filmik!

btw: podajcie jakieś tytuły dobrych thrillerów - z miłą chęcią nadrobię gatunek:)

ocenił(a) film na 7
sajtafari

Polecam 2 seriale: Fargo i serial True Detective (naprawdę warto obejrzeć - super produkcje w bardzo podobnym klimacie)
poza tym filmy:

De Behandeling (2014)

Diabelska przełęcz (2013)

Zrodzony w ogniu (2013)

Chińczyk (2011) - niem

Kobieta w klatce (2013)

Labirynt (2013)

Panaceum (2013)

ocenił(a) film na 8
Wirginczyk

mnie też się podobał,fajne zdjęcia pogłębiające nastrój beznadziejności i smutku,
ciekawe też było to,że tak naprawdę wszystko pozostało nierozwiązane

użytkownik usunięty
hiperartur

Jak to nierozwiązane? brat zmartwychwstał, przecież ;)

ocenił(a) film na 7

Domniemanie że brat zmartwychwtał...chyba ostatnią 12 ofiarą był sam ksiądz - w sumie dał się zastrzelić. Film b. dobry.

ocenił(a) film na 7
diunaseger

No właśnie kto jego zastrzelił na końcu ?

ocenił(a) film na 6
aleks87

Sam się zastrzelił, robiąc z siebie 12 dobrowolną ofiarę, aby brat zmartwychwstał co jest sugerowane na końcu. Jednak brak jego ciała daje pole pod kontynuację.

ocenił(a) film na 6
arthy

pod jaką kontynuację. Moim zdaniem wątek jest zamknięty.

ocenił(a) film na 6
Newjoyland

Taką, która wyjaśnia co się stało z ciałem.

ocenił(a) film na 6
arthy

zmartwychwstał,

ocenił(a) film na 6
Newjoyland

Jesteś mistrzem :D

ocenił(a) film na 6
arthy

chyba miszczem

ocenił(a) film na 6
Newjoyland

o ja gupi, masz racje ;)

ocenił(a) film na 6
arthy

:)

ocenił(a) film na 6
Wirginczyk

Zgadzam się z opinią. Film dobrze się ogląda, mimo, że nic spektakularnego się w nim nie dzieje. Końcówka też nie wywraca nam mózgu.