swego rodzaju kontynuacją-nawiązaniem było http://www.filmweb.pl/film/Empire+Records-1995-5410 tego samego reżysera. można zobaczyć jak niekiedy mniej coś wychodzi wg podobnej recepty.. generalnie to tylko moja opinia ;) może się spodoba - reżyser ten sam.
Wolałabym się dowiedzieć jak się potoczą dalsze losy postaci z Pump Up the Volume, no ale niestety... :P a Empire Records zobaczę w wolnej chwili, dzięki :)
A ja właśnie zobaczyłam ten film i stwierdzam iż zakończenie jest bardzo dobre. Co chciałabyś potem zobaczyć? Potyczki w sądzie, wygraną/przegraną sprawę, dalszy romans, wypowiedzi słuchaczy? Taki koniec moim zdaniem jest dość sensownym rozwiązaniem.
btw. zaskoczył mnie ten temat i zajrzałam tu tylko dlatego ponieważ autor wspomniał, iż daje ocenę 6 a pod jego loginem pisze, że dał za ten film 9.
Po prostu bohaterowie przypadli mi do gustu, polubiłam ich i z chęcią pooglądałabym jakieś ich dalsze losy (jakiekolwiek by one nie były), tyle.
Tak wiem pisze 6 a dałem 9 gdyż ponieważ pomyliłem się pisząc swoja wypowiedz :)