PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=437160}

Wiara czyni czuba

Religulous
2008
7,4 7,0 tys. ocen
7,4 10 1 7000
6,0 10 krytyków
Wiara czyni czuba
powrót do forum filmu Wiara czyni czuba

Polska premiera

użytkownik usunięty

Zna ktoś może datę polskiej premiery? (Czy w ogóle będzie?...)

ocenił(a) film na 9

Szczerze wątpię by w katolandzie odbyła się premiera tego filmu.

ocenił(a) film na 10
bomba105

A ja szczerze mam nadzieję, że jednak się odbędzie ;) Pytanie - od kogo to zależy ???

ocenił(a) film na 9
youzwiak

W "Wolsce" duzo zależy od kleru. <za krótki>

ocenił(a) film na 7

YAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Właśnie się dowiedziałem że taki film powstał. Czekam na Polską premierę i mam też nadzieję że będzie jakieś wydanie DVD z ciekawymi dodatkami.
A swoją drogą film pewnie zarobiłby bardzo dużo kasy więc nie wiem czemu dystrybutorzy jeszcze czekają. W końcu to jeden z nielicznych dokumentów który dotyczy jednego z największych problemów współczesnych Polaków- "wiary".

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
bomba105

zawsze mozna obejrzec film na kompie sciagnac z netu;p.Wiec nie wiem jaki macie problem.ksieza nie zabronia wam tego filmu sciagac z sieci;p

użytkownik usunięty

btw. ja film widzialam i nie przypadl mi do gustu...

ocenił(a) film na 7

Co innego obejrzeć sobie film w formacie Divx w średniej jakości rozdzielczości, z średniej jakości dźwiękiem i nieprofesjonalnymi napisami. A co innego w dobrym kinie lub na DVD przygotowanym przez profesjonalistów. Wychodzę z założenia że jeśli na 99% film jest nie do zdobycia w Polsce, to ok, ściągnę go sobie. Ale jeśli jest nadzieja że będę go mógł obejrzeć w kinie (uzupełniając przy okazji moją kolekcję biletów) lub na DVD (uzupełniając moją kolekcję płyt) to mogę poczekać.

Lucky_luke

Mam ten film z dobrą jakością i dźwiękiem.Jedynie przydałby się lepsze napisy,ale można jakoś całość ogarnąć i jest ok.

ocenił(a) film na 9
Lucky_luke

"Co innego obejrzeć sobie film w formacie Divx w średniej jakości rozdzielczości, z średniej jakości dźwiękiem i nieprofesjonalnymi napisami. A co innego w dobrym kinie lub na DVD przygotowanym przez profesjonalistów."

Dokładnie.
I w normalnych krajach obejrzą. A w "meksyku europy" trzeba ściągać...