PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557897}

Wiecznie żywy

Warm Bodies
2013
6,4 72 tys. ocen
6,4 10 1 72154
5,7 15 krytyków
Wiecznie żywy
powrót do forum filmu Wiecznie żywy

Koniec świata.

użytkownik usunięty

Najpierw oszpecono i spedalono wampiry i wilkołaki, teraz przyszła kolei na zombie. Czyżby
Majowie się nie mylili i koniec świata naprawdę miał nastąpić?

ocenił(a) film na 8

Domyślam się, że mówisz o Zmierzchu ;D Po tej "sadze" nic już nie jest tak jak dawniej. "Saga" zabiła wampiry, wilkołaki z resztą też.

A do tego filmu nie jestem jeszcze przekonana. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby pomiędzy zombie (który kojarzy mi się z czymś obleśnym, śmierdzącym i totalnie nieludzkim) a człowiekiem doszło do czegoś więcej niż zjedzeniem. A jak patrzę na plakat to od razu kojarzy mi się z Pattinsonem i Stewart. :D

ocenił(a) film na 7
invisiblefairy

ma się kojarzyć, bo film wyśmiewa zmierzch

endorfinq

Dokładnie to będzie bardziej parodia z love story w tle.

Zgadzam się co do zniszczenia prawdziwego wizerunku wampirów i wilkołaków przez "zmierzch" Jeśli chodzi o "warm bodies" to uważam że nie powinniśmy panikować. Jeszcze zbyt wcześnie by porównywać to do nieśmiesznej komedii jaką jest zmierzch.

ocenił(a) film na 7

Jak będzie to dobre jak zombieland to będzie dobrze ;]

użytkownik usunięty
Adder

Nie będzie tak dobre jak Zombieland, nie ma prawa być tak dobre. Wystarczy przeczytać opis zidiociałej fabuły.

Jak Zombie może się zakochać przecież zombie to bezmozgie zjem wszystko az pękne a i tak bedzie mi mało fuuuuj

PingwinGcw

Trochę wyobraźni :) To jest komedia, na zwiastunie było widać jak serca zaczynają im bić, najpierw R( gdy ujrzał tą dziewczynę) a potem innym zombie. Poza tym nie ma co przedwcześnie gdybać ;)

Karciaaa

Nie, k&rwa, nie! Po prostu - NIE!
Komedia komedią, parodia parodią, ale to jest po prostu GŁUPIE. I nieważne jak śmieszne będą gagi w tym filmie, i choćby sala kinowa pękała ze śmiechu - samo założenie tego filmu - zakochujące się zombie - jest idiotyczne, i to nie w ten zabawny sposób, tylko w ten totalnie nieprzemyślany i głupi...

ocenił(a) film na 9
OneLazyBastard

Czy ja wiem, Jakos gnijaca panna młoda wielu widzom sie podobała (między innymi wątek miłości martwej dziewczyny do chłopaka). Tu zapowiada się ciekawie bo mamy dwa rodzaje zombie: pozbawione czlowieczeństwa i jakby świeże zombie na pół martwe. Zapowiada się niezła zabawa. I taki chyba miał być zamiar, a nie film grozy. ;-) Ja w każdym razie wybieram się na to do kina

martiniss

Jak już pisałem - zabawa-zabawą (np. wspomniany przez kogoś polujący na wampiry Abraham Lincoln), ale wydaje mi się, że jakieś zasady powinny być jednak zachowane. W tej chwili wygląda to po prostu jak kolejna próba wyciągnięcia (w dość niewybredny sposób, a la WarZ) kasy z panującej mody na temat żywych trupów.

Ale przecież Zmierzch w zamierzeniu twórców był robiony na poważnie a tu od razu widać że to celowa zgrywa z tematu zombie i ma być beka...

To jak nazwiesz wątek miłosny w Drakuli? Zmierzch nic nowego nie wprowadził, wszystko to już było. Nie rozumiem o co taki szum. Ludzie, trochę uczuć.

W końcu dzieje się coś ciekawego w gatunku, w którym nie licząc nielicznych produkcji, takich jak przytoczony wyżej Zombieland, a wy biadolicie? Ja po obejrzeniu zwiastunów jestem jak najlepszej myśli :)

użytkownik usunięty
UglyBob

W jakim gatunku?

w zasadzie podgatunku horrorów, zombie fiction, czyli po prostu filmy o zombie ;p

Oj tam, a może ten film będzie akurat po prostu fajny, gorszy od zmierzchu raczej już być nie może. Można go potraktować jako komedię i sumie nowe spojrzenie na zombie, bez spiny, że się tak wyrażę :)

ocenił(a) film na 4

Kilka zapowiedzi jest, sceny akcji ciekawe, kilka dobry zabawnych scen, więc może być dobre, a spodziewałem się jakiegoś g.... w stylu zmierzchu :)

ocenił(a) film na 5

http://www.youtube.com/watch?v=kpYJA_HTAeQ zwiastun PL