PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557897}

Wiecznie żywy

Warm Bodies
2013
6,4 72 tys. ocen
6,4 10 1 72154
5,7 15 krytyków
Wiecznie żywy
powrót do forum filmu Wiecznie żywy

choć na początku nieco makabryczna. Czekam na film!

ocenił(a) film na 7
agawa87

Zgadzam się książka ciekawa. Szybko ją przeczytałam. Ciekawa jestem filmu. Na pewno obejrzę. Fajnie że R gra Nicolas Hoult.

ocenił(a) film na 7
agawa87

zakochany zombie? ) a w jakim guście jest książka? na komediowo czy bardziej na poważniej? dla jakiego czytelnika jest kierowana i czy ma coś wspólnego z ruchem post-zmierzchowych romansów? pytam z ciekawośći

miszatujest

Raczej poważna. Nie ma powiązań z ruchem post- zmierzchowym (a każdym razie ja nie zauważyłam). Myślę, że starsza młodzież może czytać spokojnie. Książkę polecam!

ocenił(a) film na 7
agawa87

no to jestem zaciekawiony, bo ożywione gnijące zwłoki jakoś mi się nie kojarzą z romansem.

miszatujest

Też byłam zaskoczona (mile).

agawa87

Przynajmniej kocha Jej "wnętrze" ^^

użytkownik usunięty
agawa87

Książka w rzeczy samej fajna, ale czy oni jako R musieli obsadzać Houlta...

Houlta dość słabo znam więc nie mogę ocenić, ale może się chłopak dobrze spisze. Trzeba mieć nadzieję =)

użytkownik usunięty
agawa87

No oby ;P, widziałam go w "Był sobie chłopiec" i no przyznać muszę, że aktorem jest nie najgorszym, jednak nie mogę znieść jego widoku, ma coś takiego w twarzy co mi się strasznie nie podoba.

Aaa, to jest ten mały z był sobie chłopiec. Hm, nie skojarzyłam. Faktycznie tam sobie nieźle poradził. Mam nadzieje, że będzie OK.
(jego twarz też mnie na kolana nie powala =) )

Moim zdaniem to w końcu jest rola, która pasuje do tej jego dziwnej twarzy... Coś w niej jest takiego... Przerażającego.

ocenił(a) film na 7
agawa87

Trailer zachęca. Widać że film ma dystans do samego siebie i do absurdalnego zawiązania fabuły.

użytkownik usunięty
miszatujest

No po trailerze też tak sobie myślę, że to nie będzie aż takie złe, ale to chyba nie jest film, o jaki autorowi książki chodziło :p Miałam wrażenie, że on momentami silił się na jakieś refleksje czy coś, film bardziej wygląda jak komedia. I dobrze.

Nie wyobrażam sobie filmu, w którym nastoletnie zombie zakochuje się w dziewczynie na poważnie :D. Ksiązki w sumie też nie mogę sobie wyobrazić. Tytuł ten sam? Bo chętnie poczytam :)

ocenił(a) film na 7
zuza75_95

o to samo miałam zapytać:) jakby ktoś mógł podać tytuł książki byłabym wdzięczna:)

ocenił(a) film na 7

Tez wolę komediowe podejście, choć jeszcze bardziej wolałbym coś w stylu Slither, czyli mniej teen-romanse ale to byłby już całkowicie inny film.
Na poważnie chyba można by było zrobić to tylko jako film w stylu Nekromantik (1987), ale wtedy to kontrowersjom nie byłoby końca. W sumie to w Nekromantiku wystarczyłoby zamienić trupa na zombie i Worm Bodies w wersji hard-core gotowe.

agawa87

Książkę napisał Isaac Marion, tytuł ten sam. Polecam

agawa87

A trailer faktycznie zapowiada się nieźle.

ocenił(a) film na 7
agawa87

Trailer przypomina mi trochę zombieland, ciekawe co z tego będzie, zapowiada się nieźle:)

ocenił(a) film na 7
agawa87

Dziękuję serdecznie:)

agawa87

można tę książkę ściągnąć w necie, bo nie mogę znaleźć? (wiem wiem, że książki się kupuje w księgarni, ale mam aktualnie pilniejsze wydatki, a chętnie bym przeczytała)

Madziulka87

gdzies pewnie można, nie wiem - wole książki tradycyjne
sprawdź na stronie ze zwierzątkiem domowym w nazwie

agawa87

albo popytaj w bibliotekach

Madziulka87

Po prostu wpisz w google pdf i masz "zwierzątko domowe" kroplka peel :D

agawa87

książkę przeczytałam, ale nie powiedziałabym, że ona była na poważnie - mnie ubawiła:) były tam refleksje, ale przedstawione na papierowym, zatłuszczonym talerzu a nie na kryształowej paterze, więc łatwo wchodziły:) Mimo to film zapowiada się na bardziej komediowy, w stylu Zombieland, więc mam nadzieję, że w trailerze nie dali wszystkich śmiesznych momentów:D

charliehale

Też niedawno przeczytałam książkę. Ubaw miałam niezły. Świetna książka. Mam nadzieję, że film też będzie udany. Już nie mogę się doczekać... Tymczasem wszystkim polecam książkę, bo naprawdę warto ją przeczytać!

ms2804

A Jest Książka po Polsku , można na necie gdzies znalesc ? dzięki z góry , pozdro

Umbrella_OC

Książka jest po polsku, czy dostępna w necie - tego niestety nie wiem. Ale warto kupić. Kosztuje niecałe 30 zł., ale się opłaca. Pozdrawiam. :-)