PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557897}

Wiecznie żywy

Warm Bodies
2013
6,4 72 tys. ocen
6,4 10 1 72154
5,7 15 krytyków
Wiecznie żywy
powrót do forum filmu Wiecznie żywy

To jest już chore.
Zerżnięte ze zmierzchu. Aż mi się niedobrze robi.

ocenił(a) film na 1
sentia

Mnie też, zwłaszcza z tego fragmentu opisu chce mi się śmiać do upadłego:

"Staje się to u niego powodem wielu rozterek uczuciowych, a także o naturze moralnej".

Dajcie spokój;)

WhiteDemon

Hah! Mnie też to zadziwiło. Czytałam książkę i powiem jedno-zombiak wysłowić się nie umie a tu nagle takie bogate życie uczuciowe. Jednak facet miał ciekawy pomysł i styl też niezły. Znajdujemy tam nawiązania do Szekspira a to czarną_maggie zawsze rajcuje!
Co do wypowiedzi sentii: dzisiaj wszystko jest zerżnięte ze Zmierzchu. Przejdźcie się na nowości w Empiku czy na dział młodzieżowy w bibliotece. Książki różnią się tylko okładkami(a i to nie zawsze), imionami i rasą głównych bohaterów.

czarna_maggie

O przepraszam bardzo, "Nocna łowczyni" akurat była lekko zerżnięta z Buffy :D

platyna_2

Niestety nie mam grama pojęcia o "Nocnej łowczyni". Takie książki to ja biorę do ręki tylko wtedy gdy w łazience nie ma papieru...

czarna_maggie

Oczywiście, że tak robisz:) Wiele ludzi ocenia książkę po okładce. Nie uważam, że NŁ to jakaś Rice niemniej jednak nie jest słodka. Jest brutalna,jest przepełniona erotyką. Ale ty o tym doskonale wiesz, twa zacna dupa powiedziala

platyna_2

Boże, nie zrozum mnie źle. Ja czytam większość książek o tej tematyce. Coś na kształt: poznaj swojego wroga. Ale nie zachwycają mnie wcale a wcale. Niemniej jednak mam masę koleżanek które zaczytują się tym pasjami. A jeśli chodzi o książkę Jeaniene Frost(wybacz, wiele jest podobnych tytułów) to była przynajmniej oryginalna i dobrze napisana. Nie powaliła na kolana ale nie trafiła też na stos. Chociaż przyznam się że znam tylko część 1 bo mnie po prostu nie wciągnęła...

czarna_maggie

Dziwne. Wcześniej pisałaś, że nie masz grama pojęcia o "Nocnej łowczyni".

platyna_2

Dlatego że skojarzyła mi się z serią "Dzieci nocy". Książek tego gatunku jest pełno i większość z nich nosi podobne tytuły. Z resztą jeśli sugerujesz coś innego to już jest Twoja sprawa.

czarna_maggie

Po prostu dążę do prawdy. To złe? Chyba będę musiała przepraszać wszystkich za logiczne myślenie... :(

platyna_2

Bez przesady z tym przepraszaniem. Ja też czasami coś napiszę i brzmi to tak jak brzmi. Mój problem najczęściej polega na tym że w internecie nie da się zaznaczyć sarkazmu... Hmm...

czarna_maggie

Da się. Tak czy siak pozdrawiam cię Maggie :-) Koniec offtopu.

ocenił(a) film na 10
sentia

Ojoj....zerżnięte....weez ogarnij sie ;) to jest o wiele lepsze od Zmierzchu !

loooolz1234

Sama sie ogranij najpierw zobacz jak oceniłam po obejrzeniu a później krytykuj...

ocenił(a) film na 10
sentia

Haqhahahhahahhahaha...oj dzieci dzieci ;d

loooolz1234

"Dzieci" - a dlaczego?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
loooolz1234

Nie mam zamiaru.

ocenił(a) film na 10
MagdalenaPatterson

Ty tez musisz ;cc

loooolz1234

Co muszę?

loooolz1234

Wystarczy że ty dzieckiem nie jesteś i od razu lecisz z jakimiś głupimi tekstami...

ocenił(a) film na 10
sentia

Popracuj nad swoim głosem, bo mówisz za cicho i wgl cie nie słysze :C

loooolz1234

Skoro mi jednak odpisujesz to znaczy że dociera do ciebie to co mam ci do przekazania...

ocenił(a) film na 10
sentia

Noo tak ale strasznie niewyraźnie,nic nie słysze,możesz mówic głosniej? :(((((((

loooolz1234

Więc naucz sie czytać. Ja tym czasem zajmę się czymś ciekawszym niż rozmowa z tobą

ocenił(a) film na 10
sentia

Yhy taak nie powtarzaj sie ;))