Mnie też, zwłaszcza z tego fragmentu opisu chce mi się śmiać do upadłego:
"Staje się to u niego powodem wielu rozterek uczuciowych, a także o naturze moralnej".
Dajcie spokój;)
Hah! Mnie też to zadziwiło. Czytałam książkę i powiem jedno-zombiak wysłowić się nie umie a tu nagle takie bogate życie uczuciowe. Jednak facet miał ciekawy pomysł i styl też niezły. Znajdujemy tam nawiązania do Szekspira a to czarną_maggie zawsze rajcuje!
Co do wypowiedzi sentii: dzisiaj wszystko jest zerżnięte ze Zmierzchu. Przejdźcie się na nowości w Empiku czy na dział młodzieżowy w bibliotece. Książki różnią się tylko okładkami(a i to nie zawsze), imionami i rasą głównych bohaterów.
Niestety nie mam grama pojęcia o "Nocnej łowczyni". Takie książki to ja biorę do ręki tylko wtedy gdy w łazience nie ma papieru...
Oczywiście, że tak robisz:) Wiele ludzi ocenia książkę po okładce. Nie uważam, że NŁ to jakaś Rice niemniej jednak nie jest słodka. Jest brutalna,jest przepełniona erotyką. Ale ty o tym doskonale wiesz, twa zacna dupa powiedziala
Boże, nie zrozum mnie źle. Ja czytam większość książek o tej tematyce. Coś na kształt: poznaj swojego wroga. Ale nie zachwycają mnie wcale a wcale. Niemniej jednak mam masę koleżanek które zaczytują się tym pasjami. A jeśli chodzi o książkę Jeaniene Frost(wybacz, wiele jest podobnych tytułów) to była przynajmniej oryginalna i dobrze napisana. Nie powaliła na kolana ale nie trafiła też na stos. Chociaż przyznam się że znam tylko część 1 bo mnie po prostu nie wciągnęła...
Dlatego że skojarzyła mi się z serią "Dzieci nocy". Książek tego gatunku jest pełno i większość z nich nosi podobne tytuły. Z resztą jeśli sugerujesz coś innego to już jest Twoja sprawa.
Po prostu dążę do prawdy. To złe? Chyba będę musiała przepraszać wszystkich za logiczne myślenie... :(
Bez przesady z tym przepraszaniem. Ja też czasami coś napiszę i brzmi to tak jak brzmi. Mój problem najczęściej polega na tym że w internecie nie da się zaznaczyć sarkazmu... Hmm...
Noo tak ale strasznie niewyraźnie,nic nie słysze,możesz mówic głosniej? :(((((((