PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557897}

Wiecznie żywy

Warm Bodies
2013
6,4 72 tys. ocen
6,4 10 1 72154
5,7 15 krytyków
Wiecznie żywy
powrót do forum filmu Wiecznie żywy

Co za debilny film, jak Boga kocham ocena 6,5 za taki gniot? To na 1 nie zasługuje, fabuła
tragedia, gra aktorska jeszcze gorsza. Czyżby pieniędzy na kokę im zbrakło i w ten oto magiczny
sposób wymyślili ten film/.

Strength_tw

Sądząc po Twojej pękniętej żyłce ze zdenerwowania jakimś filmem uważam, że to Ty za dużo bierzesz tej koki.

ocenił(a) film na 1
butryk_2

Liczył na fabułę w filmie o zombiakach :D

Nashael

liczyła*

ocenił(a) film na 6
Strength_tw

Jak jaki sposób oceniasz filmy?:)

lestatvalois

TO zależne od filmu.

ocenił(a) film na 1
lestatvalois

Ja nie mam pojęcia bo praktycznie wszystkie filmy ma na 8-9 D:

ocenił(a) film na 2
Nashael

nie wymagajcie od filmów dla nastolatków fabuły i porywających scen. niczym się nie różni od Zmierzchu. jestem dopiero po obejrzeniu tego filmu i za nic nie powiem wam o czym był. choć się skupiałam na tym filmie. po kilku minutach się wyłączyłam i nie pamiętam nic. nie polecam. Strength_tw ma rację film zasługuje na słabą 1. mogą się nie zgodzić ze mną fani takich tanich romansideł, polecam dla fanów zmierzchu:)

ocenił(a) film na 6
patrycja1_filmweb

Noooo, jedynka to jednak jest za mało. Choćby z powodu niezłej scenografii i niezgorszych zdjęć. Malkovich wypada słabo, za to Hoult przekonująco (nie wiem czy to dla niego komplement ;) ).
Pytam jak kto ocenia filmy, bo w kategorii "podoba mi się" - "nie podoba mi się" skala od 1-10 niespecjalnie ma sens:)

ocenił(a) film na 2
lestatvalois

a ile ty byś dał temu filmowi, powiedz mi jak krytyk filmowy. więc skupiasz się ba fabule, muzyce, grze aktorów, scenografii.

ocenił(a) film na 6
patrycja1_filmweb

oceniłem ten film na 6 (nie wiem czemu obok mojego nicku nie widać tej oceny). Nie jestem krytykiem filmowym. Ale film to coś złożonego, gdzie fabuła to jeden z elementów (choć najważniejszych). I tak, oglądając film, jestem w stanie ocenić go później holistycznie.

ocenił(a) film na 1
patrycja1_filmweb

Nie wymagam fabuły od żadnych filmów o zombiakach, dlatego potrafię się przestawić na inne kryteria oceniania.

ocenił(a) film na 2
Nashael

to podaj mi te kryteria. zobaczymy wtedy czy zmienię zdanie na temat filmów o zombi

ocenił(a) film na 1
patrycja1_filmweb

Aha, skoro masz złe zdanie na temat FILMÓW O ZOMBI (czyli całokształcie) TO PO CH*UJ JE OGLĄDASZ?
Chyba masz za dużo czasu w życiu skoro poświęcasz go na coś czego nie lubisz.

ocenił(a) film na 2
Nashael

ktoś mi powiedział że film jest świetny więc obejrzałam, nie warto było tracic czas

ocenił(a) film na 1
patrycja1_filmweb

A to spoko ;)

ocenił(a) film na 2
Nashael

no niestety:)

może mi ktoś pomóc??

polećcie mi moi drodzy dobre a nawet bardzo dobre filmy o wampirach:) nie mówię tu o sadze Zmierzch

patrycja1_filmweb

oczywiście Dracula Brama Stokersa z Garym Oldmanem i Winoną Ryder :)

ocenił(a) film na 2
ilunia

sądzisz że może być ciekawy film?? ok sprawdzę:) dzięki

ocenił(a) film na 6
patrycja1_filmweb

''Dracula'' to klasyk i nie zwracaj uwagi na moją ocenę do filmu ''Wiecznie żywy'', biorąc to pod uwagę :)

ocenił(a) film na 2
djrav77

tak, też tak sądzę że Dracula to klasyk, film który każdy musi kazdy obejrzeć, kto się interesuje wampirami:) a wiecznie żywy mnie bardzo mnie interesuje

ocenił(a) film na 6
patrycja1_filmweb

''Wiecznie żywy'' to takie filmidło na raz, ale jakimś cudem, jak rzadko kiedy jeżeli chodzi o takie kino, całkiem nieźle się na nim bawiłem. Jednak powrotu do ponownego seansu nie planuję :)
''Drakula'' oglądałem już wielokrotnie i jak czas pozwoli, jeszcze postaram się po ten klasyk sięgnąć.

ocenił(a) film na 2
djrav77

ja mam tak z wywiadem z wampirem i królowa wampirów, siegam i po książki i po filmy. kiedy tylko jestem sama i wiem że nikt nie będzie mi przeszkadzał:) do tego winko pól wytrawne lub wytrawne i mogę oglądać przez całą noc:) polecam takie spędzanie czasu:)

ocenił(a) film na 6
patrycja1_filmweb

''Królowej wampirów''(?) chyba nie widziałem, bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć takiego filmu.
''Wywiad z Wampirem'' to zupełnie inny temat. Takie filmy jak ten, czy ''Drakula'' nawet oglądane co 2-3 lata, dalej sprawić mogą taką samą ''frajdę'', o ile to odpowiednio dobrane słowo :)

ocenił(a) film na 1
patrycja1_filmweb

Let me In
Od zmieszchu do świtu
Nosferatu xD
Wywiad z wampirem
Lost boys
Let the right one in
Fright night
Salem's lot
BLADE 1

ocenił(a) film na 1
patrycja1_filmweb

Stake Land

ocenił(a) film na 2
Nashael

od zmierzchu do świtu oglądałam, wywiad z wampirem czytałam i oglądałam, wole wersje książkową, Anna Rice jest najlepszą pisarką od wampirów, i Blade oglądałam, rewelacja o reszcie nie słyszałam ale już ja ściągnę:) wielkie dzięki

ocenił(a) film na 6
patrycja1_filmweb

Jak to? Piszesz dobrą opinię, że się po kilku minutach wyłączyłaś a później, że nie polecasz? Są filmy, które zmuszają do myślenia, które męczą, pobudzają intelektualnie, pozostawiają niepokój, wyzwalają emocje. Oraz takie. Ja dałem 6. Dobry film do śniadania, do sprzątania, można z dziewczyną oglądać i nie martwić się, że podczas przerw na buzi, coś się straci. Dla mnie spoko. Polecam.

patrycja1_filmweb

Nie można tego filmu porównywać do Zmierzchu z bardzo prostej przyczyny - ten film jest kręcony w konwencji lekkiego pastiszu (ale nie narzucającego się), co widać już w samej tematyce - amant, zamiast greckiego posągu (sic!), to rozkładające się zwłoki. Natomiast Zmierzch jest kręcony NA SERIO. Jest to autentyczny mokry sen Meyer (który niestety doczekał się ekranizacji).
A mimo wszystko historia miłosna zombie i człowieka jest bardziej autentyczna, i bardziej pozbawiona błędów logicznych niż tru low story iskrzących wampirów.
Uściślę, że porównywać można tematykę, ale raczej nie całość "dzieła".

Oceniłam na 8, ale nie dlatego, że uważam to za nie wiadomo jakie dzieło, po prostu jeśli film mnie pozytywnie zaskakuje i po seansie rzuca mi się na usta "bardzo dobry" to daję taką ocenę i już. Może być ona zawyżona ze względu na grę Houlta, który mi się strasznie tu spodobał.

ocenił(a) film na 2
COKEa

jest nas ludzisk na świecie prawie 8 miliardów i tyle samo jest gustów. De gustibus non est disputandum. ( o gustach się nie dyskutuje). każdy może mieć inne zdanie na temat tego filmu. jeden powie że jest to piękna opowieść o miłości, drugi że gniot, trzeci nawet na to nie spojrzy. każdy ma swoje odmienne zdanie i uszanować trzeba. możemy tylko wyrazić opinie na temat filmów i albo polecić jakiś film albo nie. tyle na ten temat.

patrycja1_filmweb

Dziękuję za to objawienie, czuję się teraz lepszym człowiekiem.

ocenił(a) film na 2
COKEa

hahaha z sarkazm był nie potrzebny, i na prawdę są gorszę rzeczy niż uświadamianie ciebie

patrycja1_filmweb

Przynajmniej zauważyłaś sarkazm, brawo.
Cieszę się, że są gorsze rzeczy, zawsze do usług :)

ocenił(a) film na 2
COKEa

hahaha,zdecydowanie najgorszą rzeczą dzisiaj jest jaką zrobiłam to uświadamianie ciebie. cudownie się dzień zapowiadał, ale dałeś radę go popuść na odległość. gratuluje

ocenił(a) film na 3
patrycja1_filmweb

Weszłaś na moje ulubione gadki o gustach. Weź pod uwagę, że tak naprawdę dyskutuje się jedynie o gustach, bo przecież nie o faktach. Jeszcze co do gustów - albo się je ma, albo nie. Przy czym z reguły dobrych gustów się nie łączy, tzn. ten kto gustuje w smacznych i estetycznie podanych potrawach niekoniecznie zna się na malarstwie olejnym. Kończąc, gusty nasze to nie jest proste przeciwstawienie "podoba się - nie podoba się", ale coś na skrzyżowaniu wiedzy z wrażliwością i dojrzałością. Jeśli nazbyt mentorsko - przepraszam.

ocenił(a) film na 5
patrycja1_filmweb

A dla mnie ten gniot jest niebo lepszy niż Zmierzch :) Przynajmniej jest zabawny.Obejrzałam z przyjemnością.

A już "dialog" dwóch truposzy na początku totalnie mnie rozwalił :)

ocenił(a) film na 7
Strength_tw

Film powstał na podstawie książki, którą de facto czyta się bardzo przyjemnie i film choć nie jest wierną kopią (jeszcze taki film nie powstał i zapewne nie powstanie) oglądało mi się dobrze i wg mnie są gorsze gnioty...

ocenił(a) film na 2
amirta21

tak, popieram Zmierzch jest zdecydowanie najgorszy z filmów jakie do tej pory powstały

ocenił(a) film na 8
Strength_tw

Film zdecydowanie nie dla każdego. Nie można brać na poważnie głównego motywu, trzeba lubić nowatorskie pomysły. Jak dla mnie zasłużona 8.
Poza tym genialnie dobrana muzyka.

ocenił(a) film na 1
Strength_tw

Zgadzam się z Strength_tw. Kretyński film.

Strength_tw

Zgadzam się, co za marne filmidło, zaraz wyłączyliśmy, bo UWAGA SPOILER trudno wymagać, żebym polubiła bohatera, jak zjadł chłopaka dziewczyny i się do niej zaleca. KONIEC SPOJLERA Przepraszam, mam mu kibicować? I ona ma się w nim zakochać? Życzę powodzenia. Może jeszcze niech ktoś sobie to obejrzy na Walentynki. Smacznego. A poza tym film od początku nie chwycił, nie ma "tego czegoś", stylu.