PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557897}

Wiecznie żywy

Warm Bodies
2013
6,4 72 tys. ocen
6,4 10 1 72154
5,7 15 krytyków
Wiecznie żywy
powrót do forum filmu Wiecznie żywy

Idę w sobotę z koleżanką na to do kina. Warto?
Bo widziałam zwiastun i film zapowiada się nieźle. Chciałabym trochę odpocząć, dobrze się bawić i mam nadzieję się odstresować. Uda mi się? ;)

ocenił(a) film na 8
gniada01

Film odrobinę się dłuży, ale ogólnie jest przezabawny i przeuroczy. Miła forma oderwania się od tej "rzygającej tęczą" mody na miłości między "gatunkowe". Dodam też, że bardzo ciekawy zarys czegoś zwanego radością istnienia i wagą życia :D

ocenił(a) film na 7
Centaureaa

ja mam podobne pytanie co zalozyciel tematu. chcialbym sie dowiedziec na ile jest to komedia a na ile romans ala zmierzch, ktoergo nie trawie

ocenił(a) film na 7
Flav

Komedia w dużej ilości, romansu jest mniej, ale zajeżdża trochę "Zmierzchem" (jak napisałam niżej). Mimo tego, polecam, bo można się pośmiać. W "Warm Bodies" świat jest inaczej przedstawiony, miasto opanowały zombiaki i takie trochę ciarki po plecach przechodzą. W "Zmierzchu" jest nudne, szare miasteczko, w którym żyją sobie wampiry, nie ujawniając się przed ludźmi.

ocenił(a) film na 7
AtramentoweSerce

dzięki :) Jeszcze nie wiem czy zdecyduje sie na kino czy poczekam na dvd ale na pewno go zobacze :)

Centaureaa

Dla mnie film rewelacja, obejrzałabym go jeszcze raz :) Tak mi się podobał ze jak dla mnie za krótki o jakieś 30min :)

ocenił(a) film na 7
gniada01

Uda. Film wart jest polecenia, co prawda "Zmierzchem" trochę zajeżdża ale w małej ilości. W "Warm Bodies" ma to wszystko sens i nie jest on przesłodzony (film). Nie będę rozpisywać się na temat "Zmierzchu". Na "Warm Bodies" można się nieźle pośmiać, o tak :) Jeden z niewielu filmów, który szczerze mnie rozśmieszył.
Ja osobiście polecam, film wart jest tych kilkunastu złotych.

ocenił(a) film na 8
AtramentoweSerce

Właśnie nastawiłam się już, że będzie niezły i cieszę się, że mnie upewniłeś/aś ;)

ocenił(a) film na 6
gniada01

Nawet była scena ala "Romeo i Julia" haha ! Wkońcu była Julie i R :) heh

ocenił(a) film na 8
kamilosz

Ogolnie moim zdaniem wszystko zalezy od punktu widzenia, oczywiscie znajda sie nastolatki ktore zakochaja sie w UROCZYM R i bedzie krotka-mam nadzieje ekscytacja zombi. Z drugiej strony osoby na pewnym poziomie podejda do tego filmu z dystansem i przesmiewczym podejsciem do nastalej mody i napewna bada sie na tym filmie dobrze bawic. Ale! To nie uniknione znajda sie tez hejterzy ktorzy nie dostrzegna drugiego dna tego filmu i beda marudzic o modzie na nekrofilie i zenujacym poziomie wspolczesnego kina. Tyle:P

ocenił(a) film na 8
Centaureaa

Co racja to racja, dlatego chciałam poznać opinie wszystkich, którzy tylko chcieli się ze mną nimi podzielić. Ale jak na razie nie ma takiej różnorodności w tym temacie.

użytkownik usunięty
gniada01

Odstresujesz się z koleżanką po seansie.