A ja uważam, że film był dobry. Przeplatały się przez niego romans, groza, ale i poczucie humoru,
które bardzo przypadło mi do gustu. Wiem, że jeszcze nie raz go obejrzę, bo miał w sobie "to coś".
Był świetny! Charakteryzacja była naprawdę obłędna, bardzo dobrze dobrana muzyka i czy ktokolwiek zwrócił uwagę na to jak wyraźnie było widać przemianę głównego bohatera z zombie w człowieka w czasie trwania filmu? To było super i uważam, że Hoult fantastycznie zagrał tę rolę. Horrorem bym tego nie nazwała, raczej komedią romantyczną, chociaż zdaje mi się, że w dzisiejszych czasach miano komedii romantycznej to bardziej obelga dla filmu niż faktyczne określenie gatunku. W każdym razie baaaaaaaardzo mi się podobał i na pewno obejrzę jeszcze raz, a nawet dziesięć, gdy już wyjdzie na DVD ;)
Film nawet udany. Choć wpisuje się w obecnie panujący trend, to jednak jest w tym inne podejście. Historia prosta, a i "przekaz" jasny i klarowny. Niezłe kino popularne. Moim zdaniem głównym motyw nie został przesłodzony. Film potrafi też chwilami wywołać uśmiech na ustach. Na plus kawałki muzyczne użyte w filmie.
Film jest łatwy i przyjemny. Ogląda się go bez bólu. Taka 6 lub 7. Ja dałem 7 bo jakoś lubię takie historie, w których mowa o tym, że najważniejsze są miłość, przyjaźń, dobre i ciepłe relacje międzyludzkie ( wiem naiwne ale jednak :) ).
właśnie obejrzałam, w pełni zgadzam się z twoją opinią :)
ciekawie zrobiony, z jednej strony historia miłosna a z drugiej cos fajnego, co miło się oglada, do tego zabawne choc z pozoru banalne teksty teksty jak np "Przesadziłaś" gdy R nakazal Julie udawać zombie a ona naprawde za bardzo czuła się w rolę ;d
Również uważam że film był dobry. Stworzony na fali "Zmierzchu", ale bardziej jest jego satyrą niż zombie-kopią. Oprócz standardowego romansu nastolatki z potworem, dochodzi tutaj jeszcze całkiem niezły zombie-horror, motyw odkupienia, sporo dobrej akcji i nienajgorsze efekty specjalne. Aktorstwo też bardzo dobre.
Generalnie nic odkrywczego, ale wszystko bardzo ładnie i logicznie złożone w całość oraz podane na przyjemnie wyglądającej tacy.
Dla mnie 8/10 i daję <3
tez się zgadzam
pokazali zombie z innej strony dlatego daje 7 z 10 w każdym filmie jest tak ze truposze to ci źli a tu miła niespodzianka